Lifestyle

Health | Mijn ervaring met de Pranamat ECO acupressuur mat

8 december 2022

ervaring, test, review Pranamat Eco acupressuur mat
“Jij probeert ook altijd van alles uit, he?!”
Krijg ik vaak enthousiast en soms verwonderd te horen. En ja, dat klopt ook wel! Ik heb namelijk een heel grote interesse in alles dat met health, wellbeing en wellness te maken heeft en vind het nou eenmaal leuk om dieper in de materie te duiken, het effect zelf uit te proberen en zo te kunnen delen of het een aanrader is of dat je je centjes beter in je portemonnee kan houden. Zo kreeg ik de vraag of ik de Pranamat ECO acupressuur mat uit wilde proberen. Het idee van een moderne variant op de spijkermat sprak me nou niet direct heel erg aan, maar na wat research werd ik toch nieuwsgierig en besloot ik op het voorstel in te gaan. Ik vertel je vandaag meer over het effect en de voordelen van een acupressuurmat en hoe mijn ervaring hiermee is met een uitgebreide review.

‘Lees ook: Health | Tips voor een betere nachtrust.’

ervaring, test, review Pranamat Eco acupressuur mat ervaring, test, review Pranamat Eco acupressuur mat

Pranamat ECO

Het Noord-Europese Pranamat ECO werd in 2009 opgericht als familiemerk en bestaat inmiddels uit een team van meer dan 110 werknemers uit 21 verschillende landen. De Pranamat ECO wordt in meer dan 130 landen gebruikt en er zijn al meer dan 2 miljoen exemplaren van verkocht. Ze wonnen inmiddels ook de prestigieuze Wellness Inovation Award en volgens Independent Magazine is dit het beste thuismassageproduct. Zo tof als je als klein familiebedrijf in relatief korte tijd tot zo’n groot wereldmerk weet uit te groeien!

Hun missie? “De Pranamat ECO is ontwikkeld om de levenskwaliteit van onze klanten te verbeteren. Wij geloven dat door onszelf sterk te maken, we een groter vermogen tot vriendelijkheid, meer energie om onze doelen te bereiken, meer creatief potentieel, meer zelfvertrouwen en meer mentale kracht hebben.” En dat geven ze dus graag door met hun kennis en het wetenschappelijk onderbouwde effect van een acupressuurbehandeling door middel van de Pranamat ECO acupressuurmassageset waarmee je de principes en kennis vanuit het oude China, de Romeinen en de oude Grieken kan ervaren in het comfort van je eigen huis. Mooi om te weten: de producten worden handgemaakt in de EU met duurzame materialen en zijn Oeko-Tex gecertificeerd.

Hoe werkt een acupressuur mat?

Bij het woord massage denk je al snel aan een continu bewegende bezigheid, maar met een acupressuurmat is dat niet zo. Het massage-effect ontstaat juist door rustig op de massagepunten van de mat en/of het kussen te gaan liggen waardoor er door de drukpunten in je lichaam van alles aan het werk wordt gezet. Klinische tests lieten zien dat:

– de bloedcirculatie wordt verhoogd
– metabolische processen worden op gang gebracht in de weefsels
– het lichaam maakt natuurlijke bèta-endorfine aan als natuurlijke pijnstiller
– ontstekingen in de gewrichten en spieren worden verminderd.

Kortom; er stroomt meer zuurstofrijk bloed naar het gebied van de massage, dit verwarmt de huid en onderliggend weefsel en spieren en helpt zo afvalstoffen en pijn te verminderen en geeft een algeheel ontspannen gevoel. Leuke bonus is dat dit ook helpt bij een versteviging van de huid :)

En dat gebeurt allemaal in ongeveer 20 minuten tijd, iets dat je dus makkelijk dagelijks toe kan passen. De voordelen? Pijnklachten in je lichaam zoals spierpijn en hoofdpijn worden verminderd of verdwijnen zelfs helemaal, de spieren zijn meer ontspannen wat doorwerkt in een betere houding tijdens dagelijkse activiteiten, stressklachten zoals hoofdpijn en nek- en schouderklachten verminderen.. en dit werkt dan ook weer door op een stukje mentale vooruitgang waarbij je minder vermoeidheid, negatieve gevoelens en juist meer energie zal ervaren en ook beter zal gaan slapen.

ervaring, test, review Pranamat Eco acupressuur mat
ervaring, test, review Pranamat Eco acupressuur mat

Prijs en verkrijgbaarheid

De Pranamat ECO is verkrijgbaar als mat, kussen en in verschillende sets. De massageset zoals je op de foto’s in dit artikel ziet is verkrijgbaar voor €232,00. Je krijgt niet alleen 5 jaar lang garantie op de producten, maar ze bieden ook een 30 dagen proefperiode met geld-terug-garantie.

Pranamat kortingscode

–> Leuk extraatje! Met de code CURVACIOUS krijg je maar liefst 20% korting op je eigen Pranamat ECO. En daar krijg je dan ook nog een Prana mini heart bij cadeau (handig voor onderweg!) en worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Deze Pranamat kortingscode werkt nog deze gehele maand december (2022).

pranamat eco

ervaring, test, review Pranamat Eco acupressuur mat

Pranamat review | Mijn ervaring

Op de foto’s zie je de Pranamat massage set in een limited edition heidepaars met lichtroze, maar ik zag dat deze helaas op dit moment uitverkocht is. Maar deze set is er verder in nog een aantal heel mooie kleuren, van kleurrijk tot heel zacht en naturel, zodat je hem aan je interieur en smaak aan kan passen. De stof is gemaakt van katoen en linnen, de mat is gevuld met kokosvezel voor een goede ondersteuning en het kussen is gevuld met boekweitdoppen. De set is mooi en stevig afgewerkt zodat je er jaren plezier van kan hebben. De mat voor het lichaam heeft een formaat van 73x45cm en het formaat van het kussen is 34x45cm zodat je deze heel fijn zowel voor het deel van je hoofd, nek en schouders als voor je onderug, of zelfs voor onder je voeten kan gebruiken.

De mat bevat maar liefst 221 massagelotussen met 25 bloemblaadjes en het kussen bevat 95 massagelotussen met 25 bloemblaadjes. Dat zijn dus heel wat drukpunten bij elkaar en ja, daar moet je wel eventjes aan wennen. Het wordt dan ook aangeraden het gebruik op te bouwen van een paar minuten per keer verdeeld door de week tot aan dus zo’n twintig minuten per dag. Ook kan je de intensiteit van de prikkel aanpassen door te beginnen mét kleding aan als tussenlaagje tot op de blote huid wanneer je er eenmaal aan gewend bent geraakt voor een diepere werking. Ook ervaar je minder druk wanneer je de mat op een zachte ondergrond zoals een bed of bank gebruikt, dan wanneer je hem op de grond legt of op een stoel. Zo kan je er een beetje mee ‘spelen’ totdat je eraan gewend raakt.

De eerste ervaring was behoorlijk wennen. Echt heel comfortabel voelde het niet en ondanks wat ademoefeningen (lees: oeh, oeh, ahhhh, ai, pffff) kon ik er niet mijn rust in vinden. Ik gok dat het aan de periode van de maand lag – dan is op de één of andere manier van alles veel gevoeliger – dus ik gaf het op een later moment een nieuwe kans. En dat ging behoorlijk goed! Natuurlijk is het even wennen, maar na een paar tellen gaf ik mijzelf eraan over en kon ik er goed bij ontspannen. De pijnprikkels gaan in heel korte tijd over in een warm en tintelend gevoel dat door je hele lijf gaat en je voelt gewoon de spanning weg-ebben. Heel bijzonder om te merken! En het is natuurlijk een activiteit met nul moeite, je kan er gerust bij lezen, televisie kijken, muziekje luisteren of er een fijn meditatiemoment van maken.

Een heel bijzonder product om uit te proberen en ik was vooraf wat sceptisch, maar ik merk er toch duidelijk de voordelen van nu ik hem langer in huis heb en regelmatig gebruik. Verwacht geen directe wonderen bij jarenlange klachten (dan zou je beter hulp via de huisarts kunnen zoeken om één en ander uit te kunnen sluiten of juist professionele hulp in te schakelen) maar ik vind het zeker een product om aan te raden als hulpmiddel bij voornamelijk stressgerelateerde klachten.

Oh, en ja: na een sessie spijkermatliggen heb je wel een behoorlijk rode huid met heel wat puntjes, maar dat trekt redelijk snel weer weg. Gelukkig houdt het ontspannen, pijnverlichtende en verwarmende effect erna verrassend lang aan en werkt het zelfs zo prettig door dat mijn nachtrust erdoor verbeterd is en ik minder stressklachten zoals een vaste nek en schouders en minder spanningshoofdpijn ervaar. En dat is een behoorlijke win-win-win situatie waar ik graag wat tijd voor vrij maak ik de avond op de bank of in bed voor het slapen gaan.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.