Huis & interieur

Home | 4 tips voor een romantische slaapkamer

7 december 2022

tips voor een romantische slaapkamer tips
De slaapkamer hoort eigenlijk wel de meest romantische plek in huis te zijn, is het niet voor een fijn plekje samen met je partner dan wel voor de fijne vibes wanneer je alleen bent. Toch ontbreekt het in veel slaapkamers aan een romantische sfeer. Zonde! Want om een slaapkamer romantischer te maken is helemaal niet zoveel nodig. Dus even de handen uit de mouwen en daarna heerlijk genieten van deze fijne ruimte om jezelf terug te kunnen trekken voor fijne momentjes en een goede nachtrust. In dit artikel lees je vier elementen die je helpen met het creëren van die fijne romantische sfeer in de slaapkamer.

Interieur musthaves voor een romantische slaapkamer

1. Sfeervolle verlichting

Een ruimte goed verlichten is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Nog te vaak wordt verlichting enkel als praktisch beschouwd, maar lampen kunnen echt nog veel meer doen voor een ruimte. Met de juiste verlichting kun je bijvoorbeeld de sfeer binnen de ruimte geheel naar eigen hand zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie inbouwspots als een soort sterrenhemel boven het bed. Kies voor dimbare verlichting, zodat je zelf bepaalt hoe sfeervol het zal zijn.

Denk in je lichtplan naast de basis- en accentverlichting ook aan andere vormen van sfeerverlichting. Zoals verlichting die je kunt verplaatsen of telkens kunt afwisselen, zoals kaarsen of een aroma diffuser met ingebouwd lampje waarmee je zowel sfeerlicht als een fijne geur je slaapkamer binnenbrengt. Bijvoorbeeld in de vorm van een kaars. Kaarsen zijn bij uitstek ontzettend romantisch. Houd bij kaarsen trouwens wel rekening met de brandveiligheid in een ruimte, dus plaats ze niet te dicht bij je gordijnen of je beddengoed óf kies voor de nieuwe generatie LED-kaarsen die niet van echt te onderscheiden zijn als het op de lichtwarmte en zelfs een flikkerend effect aankomt.

tips voor een romantische slaapkamer tips

2. Romantische kleuren

Ook het kleurgebruik kan groot verschil maken in de slaapkamer. Kies bij voorkeur voor zachte, romantische tinten. Wil je liever niet de gehele slaapkamer verven? Maak dan gebruik van accentkleuren. Houd de basis neutraal en kies bijvoorbeeld voor een zachte pasteltint op de muur achter het bed. Gebroken wit staat heel mooi bij pasteltinten en draagt bij aan een warmere en romantische uitstraling van je slaapkamer. Of kies juist voor een geheel donker thema voor een chique hotelkamersfeer.

En natuurlijk helpt het ook mee als de ruimte opgeruimd is, ontdaan van onnodige (zichtbare) spullen en er regelmatig wordt schoongemaakt. Al met al zijn het kleine stapjes die zorgen voor een heel fijne sfeer in de slaapkamer zodat je je tijd hier graag doorbrengt en het helpt ook zeker bij het terugkrijgen van meer romantiek in je relatie.

tips voor een romantische slaapkamer tips
tips voor een romantische slaapkamer tips

3. Ultra zacht dekbedovertrek

Het bed is natuurlijk het allerbelangrijkste meubelstuk in de gehele slaapkamer. Dit is de plek waar vaak de meeste romantiek en de welverdiende en nodige nachtrust plaats zal vinden. Het is daarom heel fijn om hier wat in te investeren zodat het er niet alleen uitnodigend uit ziet, maar ook de juiste ondersteuning biedt én heerlijk zacht aanvoelt aan je lijf. Een goed matras, de juiste kussens voor jullie slaaphouding, knuffelzacht en uitnodigend beddengoed, een mooie sprei.. Dat beetje extra aandacht aan de slaapkamer kan het verschil maken in hoe je je voelt in deze ruimte. En dat werkt dan ook weer heel prettig door op andere vlakken ;)

4. De juiste raambekleding

Goede raambekleding is in de slaapkamer misschien wel belangrijker dan waar ook in huis. Niet alleen voor een goede nachtrust waarbij je het liefst de ruimte geheel kan verduisteren, maar ook voor meer privacy en het creëren van een romantische sfeer. Kies bij voorkeur voor verduisterende plissé-, rol- of hanggordijnen als basis voor meer privacy en het buiten houden van licht gedurende je nachtrust, maar kleed dit wel verder aan met bijvoorbeeld in-betweens en overgordijnen in een zachte tint en aaibare stof. Dit geeft nét even die finishing touch.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.