Huis & interieur

Interieur inspiratie | Tips voor een sfeervolle wintertuin

15 december 2022

wintertuin inspiratie tuin winter overkapping
Ik vind deze tijd van het jaar echt helemaal geweldig en vind het dan ook erg leuk om hiervoor op zoek te gaan naar nieuwe accessoires voor in huis die allemaal net wat rijker zijn van materiaal en kleur, heb de (geur)kaarsen weer uit de kasten gehaald en ben helemaal cocoon-ready. Maar wat vaak vergeten wordt is de tuin (of je balkon) terwijl je hier natuurlijk ook een geweldig leuke plek van kan maken als verlengstuk van je woonkamer. Zo kan je ook in de winter nog heel erg goed van je tuin genieten! In dit artikel geef ik je enkele leuke tips en inspiratie voor een mooie wintertuin voor fijne rustmomentjes, gezellig samenzijn of zelfs een winter-BBQ!

‘Lees ook: Home | Tips om je tuin winterklaar te maken.’

wintertuin inspiratiewintertuin inspiratiewintertuin inspiratiewintertuin inspiratiewintertuin inspiratiewintertuin inspiratie

Je tuin als verlengstuk van je huis

Als je je tuin ziet als een verlengde van je huis, dan ga je er al snel anders naar kijken én zie je vast en zeker mogelijkheden om hier een verlengstuk van je huis van te kunnen maken. Al is het in de vorm van een terrasverwarmer, wellicht het herinrichten van je tuinhuis tot soort van winterse lodge mét vuurkorf om lekker bij op te kunnen warmen of denk eens aan een overkapping van Foravida.nl waardoor je ook met slechter weer en zelfs bij sneeuw heerlijk droog kan zitten. Zo zie je dat je van de investering van een overkapping echt het hele jaar door plezier kan hebben.

Er zijn echt ontiegelijk veel leuke ideeën te bedenken om met je tuin of balkon te doen en zo ook van je eigen stukje ‘buiten’ te genieten in de koude maanden van het jaar. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik in de winter vaker binnen te vinden ben, maar ik krijg wel de kriebels om toch eens aan de slag te gaan voor wat lampjes, misschien een terraswarmer en winters decoratiemateriaal voor in de tuin om zo een leuke extra sfeervolle ruimte te creëren en het idee van een winterse BBQ spreekt me eigenlijk ook wel aan om eens te gaan organiseren :)

wintertuin inspiratiewintertuin inspiratiewintertuin inspiratiewintertuin inspiratiewintertuin inspiratiewintertuin inspiratie

DIY tip | Maak zelf een vuurkorf voor in je tuin

Natuurlijk kan je veel tuinmeubels van materialen als aluminium en wicker ook in de winter gebruiken, helemaal als je ze leuk aankleed met vachtjes, kussentjes en dekentjes. Zo kan je op een zonnige winterdag met ‘Kaiserwetter’ (love it!) alsnog lekker buiten zitten met met een warme kop chocolademelk, warme appeltaart of glühwein en nog even nagenieten van bijvoorbeeld een lekkere wandeling die je net gemaakt hebt. Geeft toch een heel ander sfeertje dan gelijk binnen op de bank neer te ploffen! Je kan je eigen wintertuin zo duur maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding met terraswarmers of ga aan de slag met deze toffe DIY en maak je eigen vuurkorf om achter in de tuin te zetten en gezellig omheen te zitten.

Ook de nodige buitenverlichting in de vorm van gezellige lampjes verdeeld door de tuin of over de reling van je balkon maken je buitenplekje helemaal gezellig waardoor je er – zeker met zo’n vuurkorf of terraswarmers – tot laat in de avond kan blijven zitten.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.