Huis & interieur Lifestyle

Love it! | Zenful aroma diffuser

2 december 2022

My Zenful aroma diffuser draagbaar/portable ervaring/review/test
Ik ben een enorme liefhebber van een fijne geur in huis en heb dan ook eigenlijk altijd wel her en der geurstokjes staan, brand wel eens wierook of kegeltjes en ben gek op geuroliën. En daar is een nieuwe aanwinst bij gekomen, namelijk deze superhandige draadloze Zenful aroma diffuser waar je met water en geurolie je kamer kan hullen in een heerlijke geur. Ik vertel je er graag meer over!

‘Lees ook: Health | Tips voor een betere nachtrust.’

My Zenful aroma diffuser draagbaar/portable ervaring/review/test

My Zenful

Ik heb gekozen voor de witte Zenful Harmony aroma diffuser (€69,95) vanwege het praktische formaat, de frisse witte kleur, de uitstraling van een lantaartje én omdat deze variant dus ook draadloos gebruikt kan worden. En dat laatste is dus echt heel erg handig! Ik neem hem zo mee van mijn werkkamer als ik achter de computer aan het werk ben, tot naar de woonkamer tijdens de Netflix-avondjes en daarna mee naar de slaapkamer om bij een heerlijk rustgevende geur in slaap te kunnen vallen. Je hebt er dus niet per se een stopcontact in de buurt bij nodig om hem te kunnen gebruiken, mits je hem op tijd weer aan de oplader hangt natuurlijk ;) Je kan deze aromadiffuser trouwens ook als sfeerverlichting gebruiken, want er zit een warme kleur verlichting in die je op drie verschillende standen of gewoon uit kan laten.

Tipje! Op de foto’s zie je trouwens ook twee keer een geursteen in mooie houten houder. Hier kan je simpelweg enkele druppels olie op aanbrengen om vervolgens een kleinere ruimte zoals de hal of je badkamer heerlijk mee laten ruiken.

My Zenful aroma diffuser draagbaar/portable ervaring/review/test

Hoe werkt een aroma difusser?

Een aroma diffuser zoals deze werkt met koude verneveling. Je giet er een maximale hoeveelheid water in (dit staat aangegeven met een streepje), voegt er enkele druppels etherische olie aan toe en zet het apparaatje vervolgens aan. Door de frequente trillingen ontstaat er een nevel die via de kleine uitgang bovenaan als een soort koude ‘stoom’ uit de diffuser komt en zo de ruimte lekker laat ruiken. Met als bonus de aromatherapeutische voordelen voor zowel lichaam als geest van de gekozen olie die je erin hebt gebruikt.

Good to know: een geurdiffuser heeft als bijkomend voordeel dat het de luchtvochtigheid in huis wat omhoog brengt, en dat is dan weer fijn voor zowel jezelf, je planten als je huisdieren. Een gezondere luchtvochtigheid merk je zelf vooral aan een wat ‘frisser gevoel’ in je hoofd en minder last van droge ogen, huid en luchtwegen en dat scheelt in mijn geval ook nog wel wat drukkende hoofdpijn.

My Zenful aroma diffuser draagbaar/portable ervaring/review/test

Etherische oliën

Ik heb zelf al een behoorlijke collectie aan essentiële oliën in huis, maar kon wel een kleine upgrade gebruiken en koos voor de volgende biologische oliën waarmee je vooral verwarmende en oppeppende geurcombinaties kan maken die perfect zijn voor deze tijd van het jaar:

Patchoulie olie met een aardse, iets zoete en musky geur met een aardende en kalmerende werking
Sinaasappel olie met een geur die doet denken aan een warme zomeravond die oppeppend en als opvrolijker werkt, maar het ook heel goed doet in winterse composities met onder andere kaneel
Wierook olie (Frankincense) met een rokerige, aardse en verwarmende geur, die ontspannend en verwarmend werkt en heel fijn is bij meditaties
Salie olie met een ‘groene’, aardse en licht zoete kruidige geur, die stimulerend en zuiverend werkt.

Zoals je merkt ben ik heel erg blij met deze mooie aroma diffuser. Hij ziet er leuk uit, ik kan er een gezellige sfeer mee creëren doordat het ook als sfeerlicht werkt en  de woonkamer, werkkamer of slaapkamer in een heerlijke geur – mét fijne mentale uitwerking – hullen. En het is zó enorm handig dat deze oplaadbaar is. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 10 januari 2024 at 09:43

  Is dit dezelfde als de salking diffuser? Deze ziet er nl hetzelfde uit. Maar is stukken goedkoper

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 januari 2024 at 11:07

   Hi Christa, ik zie dat die uit mijn artikel inmiddels €10,- goedkoper is dan ten tijde het plaatsen van het artikel. Het merk wat jij noemt ken ik niet en kan ik niet zo snel een soortgelijk model van vinden.. En omdat ik het merk niet ken, kan ik ook niks over de kwaliteit zeggen of die vergelijkbaar is natuurlijk.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 14 december 2022 at 11:54

  Ik heb hem ook gekocht nav dit stukje erover! Hij is zo schattig en ruikt heerlijk! 😃
  Vraagje hoe maak jij hem schoon en hoe vaak?
  (en misschien gekke vraag, kan je ook minder water erin doen dan de maximale 130ml? Soms wil je hem even wat korter aan doen en niet leeg hoeven gooien aan einde van de dag)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 december 2022 at 10:52

   Hi Lisa, wat enorm leuk dat je hem ook hebt gekocht nav dit artikel en dat je er zo blij mee bent! Welke oliën heb je er het liefst in? Ik maak hem bij dagelijks gebruik toch wel wekelijks schoon, of wanneer ik een andere olie erin ga doen. Leeggooien, een tissue zachtjes over het membraan deppen en de rest zacht drogen met een doek. Easy! En natuurlijk kan je er minder water in doen, al moet er wel een minimaal laagje in anders schakelt hij al snel uit vanwege te weinig vocht :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.