Beauty

Foundation Friday | *NEW* Bourjois Healthy Mix foundation

20 januari 2023

nieuw/nieuw Bourjois Healthy Mix foundation, clean & vegan foundation, review

Bourjois heeft haar nummer 1 foundationlijn een update gegeven en dat maakt de nieuwe Bourjois Healthy Mix foundation clean & vegan. Hooray! En nog steeds mag je er van verwachten wat je gewend bent; een frisse huid, een natuurlijke finish en een aantal mooie huidverzorgende ingrediënten om je huid tijdens het dragen van de make-up ook te verzorgen.

‘Lees ook: Skincare trend | Skinimalism (en de voordelen ervan voor je huid).’

nieuw/nieuw Bourjois Healthy Mix foundation, clean & vegan foundation, review

*NIEUW* Bourjois Healthy Mix clean foundation

De belofte

“De Healthy Mix clean foundation zorgt de hele dag voor een natuurlijk stralende teint. Het verheldert en egaliseert de huidskleur direct met een gezonde mix van vitamine C, E en B5. De foundation geeft een medium tot volledige dekking, biedt tot 24 uur hydratatie en tekenen van vermoeidheid en imperfecties worden gemaskeerd zodat iedereen met een vlekkeloze teint en met zelfvertrouwen van zijn/haar dag kan genieten!”

Ingrediënten

Deze foundation is op basis van water, glycerine en siliconen waar kleurpigmenten aan toe zijn gevoegd en een aantal huidverzorgende ingrediënten zoals vitamine E, vitamine C, panthenol (vitamine B5), extract van meloen, appel en abrikozen.

Fijn om te weten: deze vernieuwde foundation bevat 85% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en 2,4x meer vitamines dan de vorige formule. Daarnaast is deze herlancering dus helemaal vegan en daarmee vrij van dierlijke ingrediënten en dierlijke bijproducten. Ook bestaat de verpakking nu uit gerecyclede materialen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Bourjois Healthy Mix clean & vegan foundation is verkrijgbaar in 15 tinten voor €17,99/30ml bij onder andere Douglas, Wehkamp en bol.com.

nieuw/nieuw Bourjois Healthy Mix foundation, clean & vegan foundation, review nieuw/nieuw Bourjois Healthy Mix foundation, clean & vegan foundation, review nieuw/nieuw Bourjois Healthy Mix foundation, clean & vegan foundation, review

Review

De Bourjois Healthy Mix foundation is niet voor niks al jaren een bestseller uit het drogisterij-assortiment en ook ik heb er door de jaren positieve ervaring mee. Ik was dan ook heel nieuwsgierig toen deze vernieuwde clean & vegan variant binnen kwam. Want een fijne foundation vinden met een mooie dekking, natuurlijke finish, mooie skinloving-ingrediënten én die ook nog eens betaalbaar en ‘gewoon om de hoek’ verkrijgbaar is echt geen eenvoudige zoektocht.

De transparante verpakking met afgeronde hoeken en kleurrijke dop en opdruk, een goed doserend pompje, lichte en frisse geur én een fijne serumachtige textuur zijn allemaal kwaliteiten die de vorige formule ook had. Net als de fijne toegevoegde huidverzorgende ingrediënten, maar dan zit er in deze herlancering dus een grotere hoeveelheid en dat is een mooi pluspunt:

Vitamine C laat je huid weer stralen en stimuleert het natuurlijke huidherstel waardoor wondjes beter genezen en (pigment)vlekjes vervagen
Vitamine E werkt verzorgend en voedend en beperkt celschade, daarnaast versterkt het de werking van vitamine C en vermindert tekenen van huidveroudering
Vitamine B5 (panthenol) stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, draagt bij aan een gehydrateerde huid en sterkere huidbarrière.

De foundation heeft een heel comfortabel en fris huidgevoel, laat zich mooi en redelijk foolproof uitwerken zonder in lijntjes op te hopen. En ondanks de goede medium dekking oogt het resultaat alsnog heel natuurlijk, maar dan duidelijk even opgefrist en worden pigmentvlekjes en roodheid goed geneutraliseerd waardoor ik verder enkel een klein beetje extra concealer onder de ogen nodig heb. Ook blijft deze foundation de hele dag door mooi op haar plek. Echter is er één ‘maar’: mocht je een drogere huid hebben, dan is goed exfoliëren en vooraf een hydraterende dagcrème en/of primer aanbrengen wel echt aan te raden. Persoonlijk lijkt de finish net even wat matter dan de vorige formule en dat kan droge plekjes anders net wat meer accentueren. Maar eerlijk is eerlijk: dat zie je enkel met de close-upfoto, zo dichtbij staat niemand op mijn gezicht natuurlijk ;)

Qua kleur draag ik in deze review de lichtste tint 49.5N Fair Ivory met een neutrale ondertoon. Deze kleur is misschien nét ietsje te licht voor mij op dit moment, maar zodra de bronzer en blush is aangebracht zie je daar niets meer van terug en heb ik eigenlijk best een goede match voor m’n winters-lichte-huidje te pakken. Ook de ondertoon is écht gebalanceerd neutraal; dus zonder al teveel roze/koele of oranje/warme ondertonen. Mooi!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 26 mei 2023 at 15:07

  Hier was ik al bang voor, ik vond juist de dekking en finish zo mooi van de oude versie 😩. Als de nieuwe versie matter is en minder coverage heeft, dan hebben ze flink de plank misgeslagen met het vernieuwen van deze foundation.

 • Avatar van Louisa
  Reply Louisa 28 april 2023 at 09:23

  Deze nieuwe vitamine versie dekt lang niet zo goed als de oudere versie! Ben er niet blij mee, heb de oudere versie besteld!

 • Avatar van Ria
  Reply Ria 20 januari 2023 at 12:55

  Oh hier ben ik blij mee.
  Heb nu nog de oudere versie nr.51 ,echter die gaat wel oxideren na het aanbrengen.
  Ik ga nu eens de nieuwere versie proberen, want qua dekking en formule is deze helemaal top.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.