Beauty

Foundation Friday | Etude Double Lasting foundation

27 januari 2023

Etude Double Lasting foundation review
Een #kbeauty foundation deze keer en wel de Etude Double Lasting foundation die heel erg vaak vergeleken wordt als een dupe van de bekende Estée Lauder Double Wear foundation. Dat moést ik natuurlijk zelf eens uitproberen! In dit artikel een uitgebreide review van de foundation inclusief voor- en nafoto’s én een vergelijking tussen de twee foundations..

‘Lees ook: Review | *NEW* clean & vegan Bourjois Healthy Mix foundation.’

Etude Double Lasting foundation review

Review | Etude Double Lasting foundation

De belofte

Een foundation met een hoge dekking, licht huidgevoel en longlasting kwaliteiten met een zachte finish.

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op basis van water, een hoge SPF35+ zonbescherming, siliconen en kleurpigmenten waar verder niet al teveel skincare-like ingrediënten in te vinden zijn. Vooraf de huid goed voorbereiden met een hydraterende dagcrème en/of een primer voor de droge(re) huid is dus zeker aan te raden.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Etude Double Lasting foundation is onder andere bij YesStyle verkrijgbaar voor €14,25/30g in 12 verschillende kleuren.

Etude Double Lasting foundation review Etude Double Lasting foundation review Etude Double Lasting foundation review Etude Double Lasting foundation review

Review

Deze Etude Double Lasting foundation komt in een matte ronde glazen verpakking met zwarte dop, minimale opdruk en een handig pompje om te doseren. De textuur is het beste te vergelijken met die van een bodylotion, voelt fris aan op de huid en er zit een subtiel bloemige geur aan.

Qua kleur kan het bij een foundation altijd lastig zijn om een goede match te vinden, zeker wanneer je er eentje online bestelt. Maar, wanneer je al vaker Koreaanse BB Creams in huis hebt gehad dan kom je al een heel stuk verder voor deze Etude Double Lasting foundation. De kleurnummers komen namelijk redelijk goed overeen met de kleurcodes van de BB Creams. In die BB Creams heb ik eigenlijk altijd een #21 en ik durfde dus de gok te wagen voor de kleur Neutral Beige 21N1. En dat bleek een heel erg goede match te zijn met een mooie neutrale ondertoon, dus niet te warm/oranje of te koel/roze.

Enkele kanttekeningen bij een foundation met een hoge dekking met zulke longlasting kwaliteiten: you’ve got to work fast. Hij wil zich namelijk snel op de huid setten en daarom kan je beter in delen werken voor het mooiste resultaat. Hij droogt op met een natuurlijke finish, heeft enkel onder de ogen, langs de neus en mondhoeken wat transparant poeder nodig en blijft vervolgens de hele dag op z’n plek zonder in fijne lijntjes te trekken of droge plekjes te accentueren. Ik krijg er echt zo’n porseleinen-popje-gevoel bij en er is vanwege de hogere dekking wel wat bronzer en blush nodig om weer wat ‘leven’ terug te brengen in je gezicht. (En omdat ik er geheid vragen over krijg: de lipstick die ik op de laatste foto draag is CTZN Cosmetics Nudiversal Lip Duo in D.C :)

Ik wil deze Etude foundation niet teveel in de vergelijking gooien met de bekende Estée Lauder Double Wear foundation en echt als opzichzelfstaand product beoordelen. Maar mocht ik de grootste verandering tussen de twee op moeten noemen, dan is deze van Etude minder mat waardoor deze een betere match is voor drogere huidjes of wanneer je liever een meer natuurlijke tot glowy finish in een foundation zoekt. De grootste overeenkomsten? Een hoge medium dekking die op te bouwen is tot full coverage, toch een niet te zwaar huidgevoel en een resultaat dat zonder moeite de hele dag blijft zitten. Met deze foundation heb je oprecht geen omkijken meer naar je gezichtsmake-up, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en van een rustige dag tot een drukke dag, fietsen door een regenbui en een zweetsessie erbij. Love that!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 29 januari 2023 at 13:42

  Mooie verpakking en mooi product! Je bent mooi opgemaakt Desirée.
  Groetjes🙋🏻‍♀️

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2023 at 13:06

   Wat een lief compliment, dankjewel!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.