Beauty

Budget beauty tip | Mijn favoriete micellaire waters uit de drogisterij

28 januari 2023

favoriete micellair water/micellaire lotion drogisterij

Een micellair water of micellaire lotion is voor mij één van de vaste producten die ik dagelijks in mijn routine gebruik. Het combineert namelijk een aantal fijne eigenschappen in één product en er gaan dan ook heel wat flessen van leeg zo door het jaar heen. En waar ik het vaak over specifieke skincare heb dat vaak alleen online verkrijgbaar is, kan je deze producten ‘gewoon om de hoek’ bij de drogisterij halen. Ik deel in dit artikel graag mijn favoriete micellaire waters met je en leg uit waarom deze stap eigenlijk onmisbaar is in je huidverzorgingsroutine.

‘Lees ook: Skincare Q&A | Wat is blauw licht en waarom is dit slecht voor je huid?

favoriete micellair water/micellaire lotion drogisterij

Wat is micellair water?

Om uit te kunnen leggen waarom ik zo’n fan ben van een micellair water in mijn skincare routine, komt het grotendeels voort uit de ‘technische’ basis van dit product. In micellair water zitten namelijk micellen. Dit zijn kleine zeepdeeltjes die als een soort magneetjes water, olie, make-upresten en vuil aantrekken. En daarmee heb je dus een grote winst ten opzichte van een normale lotion en dat merk je: als je aan het einde van de dag na het reinigen met een make-upreiniger of andere gezichtsreiniger je gezicht als tweede stap met een micellair water reinigt zal je zien dat er altijd nog een waasje op het watje terecht komt. Die micellen hebben daarmee dus de laatste restjes SPF, vuil, make-up en dergelijke van je gezicht gehaald zónder dat het je huid uitdroogt of dat je hoeft te boenen.

Hoe gebruik je een micellair water?

Het is heel eenvoudig om deze stap in je skincare routine toe te voegen: in de avond als tweede stap nádat je met een make-upreiniger, olie cleanser of andere gezichtsreiniger je gezicht hebt schoongemaakt en in de ochtend kan je dit als enkele stap gebruiken om je gezicht te reinigen en te verfrissen. Breng het op je gezicht aan met (herbruikbare) wattenschijfjes en je haalt deze vervolgens zacht en zonder te boenen over je huid. Vervolgens kan je je verdere skincare routine zoals serum, oogcrème en dag- of nachtcrème aanbrengen.

favoriete micellair water/micellaire lotion drogisterij

Mijn favoriete micellaire waters uit de drogisterij

Er is een micellaire lotion voor ieder huidtype en het is goed om hier rekening mee te houden als je er eentje gaat aanschaffen. Ik heb er zelf door de jaren heen flink wat getest en heb toch wel een aantal persoonlijke aanraders die gewoon bij een drogisterij als Kruidvat te koop zijn:

1. Garnier SkinActive Micellair reinigingswater alles-in-één (€7,99/400ml)
Deze variant bestaat uit twee fasen, die je voor gebruik even moet schudden om met elkaar te mengen. Deze kan je over je gehele gezicht gebruiken, inclusief je oogleden, en is echt een aanrader voor de normale tot drogere huidtypes. Door het olie-laagje veeg je longlasting make-upresten zonder moeite van je huid en voelt je huid na gebruik heerlijk zacht en soepel aan. Er zit onder andere arganolie, algenextract en vitamine E in en biedt daarom nog net even dat beetje extra.

2. NIVEA 5-in-1 MicelAIR micellair water (€7,99/400ml)
Deze variant combineert de volgende voordelen in één product; verwijdert make-up, reinigt mild, hydrateert, verzorgt en verzacht. Ondanks dat er op de verpakking staat dat deze voor de droge huid geschikt is, denk ik dat ieder huidtype hier mee uit de voeten kan. Hij verwijdert make-up(restjes) minder goed dan de Garnier-variant met het olie-laagje, maar voelt wel echt heel lekker fris aan op de huid en laat naderhand de huid ook niet droog of trekkerig aanvoelen. Er zit onder andere glycerine, zoete amandel-olie en panthenol (vitamine B5) in met fijne hydraterende en verzachtende voordelen voor je huid.

3. L’Oréal Paris Revitalift volumegevend micellair water €7,99/200ml
Deze van L’Oréal vind ik als skincare-product bijna richting een essence (zoals bekend uit de #kbeauty) gaan vanwege de werking. Naast dat hij goed zijn werk doet als micellaire lotion, bevat hij namelijk een flinke concentratie hyaluronzuur wat ervoor zorgt dat de huid een flinke hydratatieboost en mooi plumped-effect krijgt. Daarnaast heeft dit ook voordelen tegen huidveroudering en helpt het de huid te verzachten én te verstevigen. Win-win-win!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 7 februari 2023 at 09:11

  Hij bevalt heel goed! Echt aan aanrader 😃👍🏼

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2023 at 12:11

   Wat leuk om te horen! :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 30 januari 2023 at 09:17

  Handig artikel en tips! 😃
  Ik ga die van L’Oréal eens proberen! (Ik gebruik altijd Micellair water om mijn gezicht in de ochtend te reinigen)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2023 at 13:06

   Hi Lisa, leuk om te horen! Ben heel benieuwd hoe die jou gaat bevallen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.