Huis & interieur

Interieur inspiratie | Geef je eethoek een Scandinavische touch

5 januari 2023

Scandinavische eethoek interieur inspiratie tips
Happy New Year! Staat bij jou de kerstboom nog of heb je deze al weggehaald? Voor veel mensen is de nieuwe start van het jaar hét teken voor een frisse wind in huis; lekker opruimen, organizen, opnieuw indelen en hier en daar wat leuke klusjes en make-overs oppakken. Opvallend is dat bij de woontrends de Scandinavische invloeden heel erg populair blijven en dat snap ik wel, want het frisse en lichte geeft een lekker ruimtelijk gevoel in huis! In dit artikel daarom wat heerlijke interieur inspiratie om je eethoek een Scandinavische touch te kunnen geven.

‘Lees ook: Home | Dit zijn dé interieurtrends voor 2023!’

Scandinavische eethoek interieur inspiratie tips

Interieur tips voor een Scandinavische eethoek

Inhoudsopgave

Kleurenpalet

Het kleurenpalet voor een Scandinavische inrichting bestaat vooral uit heel erg veel wit, crème en lichtbeige tinten, licht hout en enkele subtiele kleuraccenten in vergrijsde pasteltinten. Dit zorgt voor een heel rustig en zacht geheel die een ruimte ‘lucht’ en openheid meegeeft. Klein beginnen met een make-over van je Scandinavische keuken of eethoek, kan dus een vlotte en budgetvriendelijke start krijgen door de wand(en) in een andere kleur te verven.

Mocht je dit typische Scandinavische kleurenpalet nu nét even iets te licht vinden, dan zou je eraan kunnen denken om het kleurenpalet voor een Japandi interieur erbij te pakken. Dit maakt het geheel net wat warmer, maar past alsnog heel goed binnen dit thema. Japandi staat niet voor niks voor een mix van Japans en Scandinavisch.

Scandinavische eethoek interieur inspiratie tips Scandinavische eethoek interieur inspiratie tips Scandinavische eethoek interieur inspiratie tips Scandinavische eethoek interieur inspiratie tips

Meubels

Mocht je budget het toelaten dan kan je eigenlijk niet eronderuit om ook de meubels een upgrade te geven. Want mocht je over willen gaan van bijvoorbeeld een heel strakke of industriële inrichting naar een Scandinavische stijl dan zullen een andere kleur op de muur en andere accessoires niet voldoende doen.. Kies voor een eethoek in een Scandinavische stijl voor zachtere en minimalistische lijnen, afgeronde hoeken in wit of lichtere houttinten. En alhoewel – als tip voor een prachtig en kwalitatief interieurlabelKave Home een Spaans meubelmerk is, heeft het echt prachtige items in de collectie die zeker niet zullen misstaan in een Scandinavisch interieur. Kijk maar eens goed naar de prachtige voorbeelden in de afbeeldingen in dit artikel. Prachtig, toch?!

Accessoires

Denk bij het inrichten van een Scandinavisch interieur vooral in open vormen, minimalistische lijnen en iets rondere vormen. Dat kan je dan weer terug laten komen in een mooi dienblad voor op tafel met daarop bijvoorbeeld een vaas, een sier-ornament en kaarsen. Maar vergeet ook niet wat een verschil de lamp boven de eettafel voor verschil kan maken in hoe een ruimte aanvoelt en welke sfeer het uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hanglamp in een matte afwerking van bijvoorbeeld hout, melkglas, rotan, riet of keramiek. En als je wederom hierbij binnen het kleurenpalet blijft oogt het mooi als één geheel.

Scandinavische eethoek interieur inspiratie tips

–> Tipje! Snuffel op internet eens rond naar binnenkijken in een Scandinavisch interieur, dan zal je zien dat je heel erg veel toffe foto’s tegenkomt om inspiratie mee op te kunnen doen.

Natuurlijk kan je het zo gek maken als je wil, maar met een rondje opruimen, een frisse kleur op de muur en een paar kleine aanpassingen in accessoires zal je zien dat je nieuwe Scandinavische eethoek al snel de juiste look & feel heeft gekregen. Ready om te genieten van fijne eet-, spelletjes- en kletsmomenten met je partner, gezin, familie en vrienden.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Gemma
  Reply Gemma 9 januari 2023 at 16:31

  Wow! Wat een mooie foto’s! Hier word ik helemaal blij van… Prachtig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 januari 2023 at 10:53

   Maar echt he? Leuk, nog zo’n interieurlover! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.