Beauty

How to | Tips tegen wallen en donkere kringen

31 januari 2023

tips tegen wallen en donkere kringen
Het is één van de dingen waar we ons vaak aan storen en al snel zichtbaar is: wallen en donkere kringen. Helaas kan dit deels erfelijk bepaald zijn, maar vaak gaan ze hand in hand met slaapgebrek, vermoeidheid, huidveroudering en stress. Gelukkig kan je er zelf het één en ander aan doen om ze in ieder geval een heel stuk minder zichtbaar te laten zijn zodat je met een frisse en heldere oogopslag de dag door komt. Ik deel deze tips en tricks graag met je!

‘Lees ook: Beauty | Dit zijn dé 5 skincare musthaves voor een mooie huid.’

tips tegen wallen en donkere kringen

Leefstijl

Natuurlijk is een zo gezond mogelijke leefstijl ook bepalend voor hoe je huid eruit ziet. En helaas zijn tijden van meer stress en gebroken nachten al snel zichtbaar in je gezicht. Tijd dus om dat eerst aan te gaan pakken, niet alleen voor je looks maar vooral voor je algehele gezondheid. Probeer voldoende water te drinken, gezond en gevarieerd te eten, regelmatig te bewegen en zoveel mogelijk rust en goede slaap te pakken te krijgen. Zorg goed voor jezelf :)

De huid rondom de ogen

Je zal vast wel merken dat de huid rondom de ogen kwetsbaarder is dan de rest van de gezichtshuid. Er is hier namelijk minder bloeddoorstroming, een zwakkere celstofwisseling en de huid is er behoorlijk dun. Daarnaast is de huid rondom de ogen ook nog eens de hele dag door in beweging: is het niet met praten, lachen, huilen en/of knipperen dan is het wel doordat je gedurende de dag bijvoorbeeld eens over je ogen wrijft. Het is daarom ook niet gek dat de eerste tekenen van huidveroudering rondom de ogen te zien zijn.

tips tegen wallen en donkere kringen

Tips tegen wallen en donkere kringen

Eén van de eerste tips tegen wallen – zeker wanneer het om de bekende ‘dieptes’ gaat die goed zichtbaar worden wanneer je je hoofd iets naar beneden kantelt – is toch echt dat je beter moet hydrateren. Dat kan van buitenaf door het gebruik van een oogserum en/of oogcrème, maar ook van binnenuit door voldoende water te drinken gedurende de dag.

Heel lang heb ik gedacht dat een oogcrème enkel een marketingproduct was en een onnodige toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Tot de slapeloze nachten van de eerste jaren moederschap en de eerste tekenen van huidveroudering de hoek om kwamen kijken. Ik gaf het een kans en begon duidelijk een verschil te merken. Niet alleen werd de huid onder de ogen minder droog waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes minder opvielen, ook werkt het subtiel mee aan een plumping-effect waardoor dieptes ietsje opgevuld worden én brengt make-up zoals foundation en concealer hierdoor ook een stuk makkelijker, gladder en mooier aan. En met de combinatie van een oogserum met daaroverheen een oogcrème ga je daarin nog een – heel fijn – stapje verder.

Mocht je nóg een stapje verder willen gaan, omdat deze vormen van hydratatie helaas niet voldoende doen, dan kan wallen onder de ogen verminderen met een kleine cosmetische ingreep zoals een traangootfiller op basis van hyaluronzuur een optie zijn. Deze wordt geïnjecteerd op de plekken onder de ogen waar volumeverlies is ontstaan en vult dit op waardoor je langere tijd een frisse oogopslag krijgt.

Make-up tips bij wallen

Daarnaast kan je ook met make-up een heleboel bereiken wanneer het op het verminderen van wallen en kringen aankomt, zeker ook wanneer het om volumeverlies gaat. Bekijk bovenstaand filmpje op YouTube van Wayne Goss maar eens, waarin hij goed laat zien hoe je met een minimale hoeveelheid make-up een flinke verandering kan maken.

Ik vind het altijd mooi om te zien hoe make-up kan werken en dat je echt geen uren voor de spiegel hoeft te staan voor een mooi en fris resultaat. Het zit bij mij echt in m’n dagelijkse routine, zelfs met twee kleine kinderen en een eigen bedrijf.

Met slechts een paar minuutjes tijd kan je je wallen op een mooie manier wegwerken met make-up. Het volgende stappenplan werkt hier heel goed voor:

1. Zorg dat je huid gereinigd is, dat je een dagcrème met SPF hebt aangebracht en een klein beetje oogserum en/of oogcrème onder je ogen. Dit zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd is zodat make-up beter zal blijven zitten en minder in fijne lijntjes en rimpeltjes zal trekken
2. werk in heel dunne laagjes met een concealer, je zal merken dat het resultaat natuurlijker oogt en wederom: hoe minder product, hoe minder er op kan hopen. Want opgehoopte make-up kan juist rimpeltjes en lijntjes accentueren en daarmee bereik je dus het tegenovergestelde effect
3. mocht je met een normale concealer niet voldoende effect behalen, dan kan je ónder je concealer een corrector gebruiken. Deze heeft een wat oranje ondertoon waardoor deze de blauw/paars/grijze tint van de wallen en kringen neutraliseert
4. poeder je under-eye make-up altijd af met een heel dun laagje transparant poeder, hierdoor ‘zet’ je de make-up vast en zal het gedurende de dag mooi op z’n plek blijven.

Doen bovenstaande tips niet voldoende voor je omdat de nacht te kort was? Leg dan het accent op een ander deel van je gezicht door bijvoorbeeld een felle lipstick te dragen. Gebruik voor je ogen verder zo min mogelijk make-up met enkel een beetje bronzy glans op de oogleden en een laagje mascara op de bovenste wimpers voor een zo fris mogelijke blik. En met een open blik en mooie glimlach vallen die wallen echt minder op dan je zelf denkt.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 1 februari 2023 at 13:30

    Tenzij je echt doodziek bent valt het mij persoonlijk nooit op of iemand ‘wallen’ onder de ogen heeft of zelfs ‘donkere’ kringen. En tegen doodziek zijn kan geen make up op. Ik denk dat dit soort dingen alleen opvalt als je zelf in de spiegel kijkt, onder de plafondlampjes in je badkamer.
    En youtube videootjes zien er altijd mooi uit met de make up resultaten juist omdat daar de juiste belichting gebruikt wordt. (Zijn videos zijn trouwens wel erg leuk, maar ik ben er nog niet door overgehaald om met dagelijkse make up aan de slag te gaan… Ik loop fluitend zonder make up de deur uit en ik ben daar heel gelukkig mee! :D )

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.