Beauty

Winter beauty musthave | Witlof Rich Facial Cream

3 januari 2023

Witlof rich facial cream review/ervaring Witlof skincare
In de winter kan je huid wel wat extra’s gebruiken om zacht en soepel te blijven en haar natuurlijke glans te behouden. Precies op het juiste moment lanceerde dit skincare-label van eigen bodem haar nieuwste product: de Witlof Rich Facial Cream. Deze herstellende en beschermende crème is perfect voor deze periode van het jaar, maar ook voor droge huidjes een uitkomst voor iedere dag.

‘Lees ook: Beauty ABC | Wat is cica en wat doet het voor je huid?

Witlof rich facial cream review/ervaring Witlof skincare

Witlof
Witlof staat voor ‘clean Dutch skincare’, oftewel 100% natuurlijke en vegan verzorgingsproducten van eigen bodem. Het merk werd in 2019 opgericht als antwoord op de jarenlange zoektocht naar een huidverzorgingsmerk dat naast natuurlijk en effectief, ook lekker ruikt, knap oogt én betaalbaar is. De naam van het merk is een verbastering van het Engelse ‘with love’. Ik schreef in de zomer van 2021 al over de Witlof skincare, werd ook al laaiend enthousiast over de nieuwe Witlof silky hand cream en nu hebben ze weer een nieuw product aan het assortiment toegevoegd; de Witlof Rich Facial Cream.

Witlof Rich Facial Cream

“Deze nieuwe Rich Facial Cream bevat een superrijke en herstellende formule die de huid niet alleen verstevigt en verzacht, maar ook fijne lijntjes vermindert. Drie sterk helende krachtpatsers zorgen voor het ultra-herstellende vermogen van de crème, te weten: niacinamide (vitamine B3), de olie van immortelle (kerrieplant) en ceramiden, oftewel huideigen lipiden die de barrièrefunctie van de huid herstellen. Bovendien heeft de crème een heerlijke geur van rozenwater en violet. Violet heeft een aromatherapeutische werking die zorgt dat je je de hele dag goed voelt!”

Ingrediënten

Een heerlijk puur ingrediëntenlijstje, daar hou ik van! Zo zit er in deze crème onder andere rozenwater, aloë vera, druivenpitolie, korenbloemwater, niacinamide, arganolie, zoete amandelolie, rozenbottelolie, jojoba olie, shea boter, ceramide, hyaluronzuur, avocado olie, immortelle-olie, squalaan en vitamine E. Fijn om te weten: dit product is vegan, bevat geen parabenen, sulfaten, microplastics en siliconen en is cruelty-free.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Witlof Rich Facial Cream is verkrijgbaar via de eigen webwinkel voor €34,95/50ml.

Witlof rich facial cream review/ervaring Witlof skincare

Review

Een mooie slanke en minimalistische verpakking met een pompje, een lekkere rijke en iets boterige textuur die wegsmelt door de warmte van je huid en een geur die licht bloemig en zacht is. En dat laatste woord – zacht – is misschien we de beste omschrijving van dit product in zijn geheel. De crème zorgt namelijk in no time voor een zachte en soepele huid, laat droogtelijntjes en droge plekjes (inclusief velletjes) als sneeuw voor de zon verdwijnen en geeft zo haar natuurlijke glow weer terug.

En ondanks de zachte formule kan je de gebruikte ingrediënten behoorlijke krachtpatsers noemen die erom bekend staan om de huid te herstellen, te verzorgen, te kalmeren en tevens de huidbarrière te versterken zodat je huid de weersinvloeden en andere ‘stressoren’ beter aankan.

Je zou deze crème zowel in de ochtend als in de avond kunnen gebruiken, maar vanwege de rijke formule vind ik dit meer een product om tijdens je avondroutine te gebruiken. Of voor de make-uploze dagen waarop je je huid ook overdag extra wil verwennen :) Maar persoonlijk gebruik ik hem graag als allerlaatste stap voor het slapen gaan om vervolgens in de ochtend met een heerlijk poezelig huidje weer op te staan.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.