Beauty

About the brand | Ethique

3 februari 2023

Ethique vegan beauty ervaring/review
Er bestaan enorm veel beautymerken waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is zonde, want zo mis je misschien die merken die nét even dat beetje extra hebben en het proberen waard zijn. Zoals Ethique, een duurzaam beautymerk uit Nieuw-Zeeland dat sinds eind vorig jaar ook in Nederland te koop is. In dit artikel lees je er alles over en deel ik mijn persoonlijke aanraders met je.

‘Lees ook: Beauty tip | Hoe werkt een micellaire lotion?

Ethique vegan beauty ervaring/review Ethique vegan beauty ervaring/review

Ethique

Ethique is in 2012 opgericht door Brianne West (32), in het wetenschappelijk laboratorium van haar biochemie studie. Ze zocht een alternatief voor de miljoenen plastic flessen die we wereldwijd weggooien en ging aan de slag om een plasticvrij, duurzaam en milieuvriendelijk verzorgingsmerk te ontwikkelen. Ethique werd geboren en inmiddels bestaat het assortiment uit 40 producten en is het wereldwijd verkrijgbaar. Het merk biedt verzorgingsproducten in vaste vorm en heeft hiermee sinds de oprichting al zo’n 8 miljoen plastic flessen weten te voorkomen.

Alle zero-waste producten van Ethique worden 100% ethisch verantwoord geproduceerd, komen in een composteerbare verpakking, zijn bovendien vegan, cruelty-free, vrij van palmolie en andere nasties en daarnaast is Ethique een B Corp. Doordat de producten uit geconcentreerde formules – zonder de onnodige opvulling van water – bestaan gaan ze tot wel 5x keer langer mee dan beautyproducten in vloeibare vorm en dat maakt het een zeer duurzaam product dat op elk onderdeel van productie tot in de winkel én consumentengedrag enorm besparend is.

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Ethique zijn in Nederland exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar. De prijs van de producten varieert van €5,99 tot 30,99.

Ethique vegan beauty ervaring/review

Persoonlijke favorieten

Botanica solid deodorant stick €12,49/70g
Ik heb door de jaren heen al heel wat natuurlijke deodorant geprobeerd, maar er zijn er toch maar weinig die écht goed fris houden gedurende de dag en dan ben ik niet eens zo’n enorme ‘zweterd’.. Maar deze van Ethique wist me behoorlijk te verrassen! De geur is lekker fris en zacht met subtiele geurnoten van lavendel en vanille, de stick droogt poederachtig op en is dus niet vettig – zoals je wellicht zal verwachten bij een stickvorm – en houdt gedurende de dag ook fris en droog. Het aanbrengen is wel even wennen omdat je er echt wat lichaamswarmte bij nodig hebt om lekker te kunnen verspreiden, maar het zit daarna zo in je routine.

Jasmine & Ylang Ylang solid body butter €13,99/100g
Met een droge huid kom ik er niet onderuit mijn lichaam af en toe in te smeren met een voedend product om het zacht en soepel te houden. Ook bij deze body butter in vaste vorm was het gebruik heel even wennen, maar direct na het douchen wanneer je nog helemaal warm bent met een iets vochtige huid is mijn advies. Je zet dan een paar ‘strepen’ over je lijf en dit smeer je uit. De combinatie van onder andere babassu-olie en cacaoboter zorgt voor een heerlijk zachte en soepele huid en de bloemige geur is zacht en subtiel, dus niet te aanwezig. Door deze vorm is het trouwens ook een heel handig product voor droge ellebogen en hielen, even erlangs strijken & works like a charm!

Juicy lip balm €7,49/9g
Zeker in deze tijd van het jaar is een goede lippenbalsem onmisbaar, om droge en gebarsten lippen te voorkomen óf te genezen. Deze lip balm bevat onder andere cacaoboter, jojoba-olie en moringa-olie en ruikt subtiel naar roze grapefruit en vanille. De kleur is transparant, het huidgevoel is niet te plakkerig en er zit geen smaakje aan. Niet alleen fijn voor overdag, maar ook handig op je nachtkastje om voor het slapen gaan nog even je lippen mee in te smeren, en neem dan gelijk de droge nagelriemen mee wat heel makkelijk is door de vorm :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvon
  Reply Yvon 6 februari 2023 at 16:06

  Ziet er ook nog eens leuk uit! Staat gezellig in je badkamer. Mooie prijs ook.

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 3 februari 2023 at 12:06

  De body butter is hier al jaren favoriet.
  Ruikt ook zooo fijn..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 februari 2023 at 15:30

   Wat leuk dat je er zo’n fan van bent!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.