Beauty

Skin tech | FOREO LUNA 4

7 februari 2023

Foreo Luna 4 review (sensitive skin)

De sonische reinigingsborstels van het Zweedse skintech merk FOREO zijn enorm populair én zien er met de frisse kleuren ook nog eens heel erg leuk uit in je badkamer. Onlangs is de nieuwste 2-in-1 FOREO LUNA 4 gelanceerd en ik vertel je er in dit artikel heel graag meer over, inclusief het unieke ‘lotuseffect’ waarmee je je huid reinigt én natuurlijk een persoonlijke review met de voor- en nadelen op een rij.

‘Lees ook: Beauty tips tegen wallen en donkere kringen onder de ogen.’

Foreo Luna 4 review (sensitive skin)

FOREO LUNA 4 review

De belofte

“De FOREO LUNA 4 is een 2-in-1 dieptereinigings- en verstevigingsborstel voor je gezicht en een iconische en essentiële start van elke goede huidverzorgingsroutine. De ultrahygiënische, op het huidtype afgestemde, siliconen zijn gecombineerd met 16 instelbare intensiteiten van T-Sonic pulsaties en bieden de keuze voor een milde, standaard en dieptereiniging. Verwijder vuil, make-up, olie en overtollig talg in slechts één minuut en volg met een reeks verstevigende massageroutines voor een frisse, gladde en jonger uitziende huid.”

Het specifieke patroon van de siliconen haarborsteltjes maakt de LUNA 4 anders dan zijn voorgangers, waardoor vuil zich onmogelijk op de huid kan hechten. Dit unieke patroon heeft het ‘lotuseffect’ en is dezelfde eigenschap die de bladeren van de lotusbloem perfect schoonhoud. Dit effect is ontworpen in de nieuwe LUNA 4-serie en maakt zo de huid op een zeer milde manier optimaal schoon én bereid deze voor op een betere opname van actieve ingrediënten van je verdere skincare routine. Ook is deze LUNA de zachtste ooit, heeft deze een travel lock function en 3 reinigings- en 5 massageprogramma’s.

Prijs en verkrijgbaarheid

De FOREO LUNA 4 is onder andere verkrijgbaar via Douglas en bol.com in verschillende varianten; Balanced, Combination, Sensitive en MEN voor €279,-. Ook is er een LUNA 4 mini (€199,-) en een LUNA 4 Go (€129,-). In dit artikel zie je de paarse/lila FOREO LUNA 4 Sensitive-variant.

Foreo Luna 4 review (sensitive skin) Foreo Luna 4 review (sensitive skin)

Review

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n fan van elektrische gezichtsborstels om je huid mee te reinigen, maar dan heb ik het over de varianten met ronddraaiende borstelkopjes met haartjes die lijken op die van een tandenborstel. Deze haartjes zijn eigenlijk altijd te hard voor je huid, niet goed schoon te houden en de ronddraaiende of heen-en-weer-bewegende kopjes doen je huid meer kwaad dan goed. De FOREO LUNA 4 maakt hierin dus duidelijk een groot verschil: het apparaat ‘trilt’ als het ware je huid schoon door de T-Sonic pulsaties in combinatie met de absurd zachte en hygiënische siliconen haartjes. Ook fijn: deze siliconen zijn recyclebaar, breken niet af in microplastics en de unieke coating verlengt de levensduur van je product zodat je er jarenlang plezier van hebt.

Hoe werkt dit apparaatje? Je maakt hem nat onder de kraan, brengt er een kleine hoeveelheid reinigingsgel/gezichtsreiniger op aan, haalt hem langzaam over je gezicht heen waarna je je gezicht afspoelt en de huid lekker schoon en fris is. Maar de FOREO LUNA is meer dan alleen een reinigingstool, je kan het namelijk ook gebruiken als massage-apparaat. Aan de achterkant zit een golvend patroon waarmee je in de massagestand een serum of crème in kan masseren. Dit heeft de voordelen dat het de huid helpt te verstevigen, overtollig vocht onder de huid afvoert (dag, puffyness!) en het helpt zo tegen huidveroudering.

Nadelen

Hier kan ik eigenlijk heel erg kort over zijn: geen? Het ligt er natuurlijk wel aan hóe je dit product gebruikt: met zachte hand, zonder druk uit te oefenen en met een mild reinigingsproduct. Simpelweg over je gezicht verplaatsen & let the device work its magic :)

Voordelen

– zeer zacht huidgevoel
– hygiënisch materiaal dat goed schoon te maken is
– de afronding gaat goed langs neushoekjes etc.
– 100% waterproof
– vrij van BPA en ftalaten
– resistent tegen bacteriën en schimmels
– na eenmalig registreren ook zonder app te gebruiken
– je hoeft nooit een borstelkopje te vervangen
– het product is cruelty-free en vegan
– het apparaat gaat zo’n 600x mee na een oplaadbeurt.

Met de hulp van deze tool maak je je gezicht echt beter en dieper schoon dan enkel met je handen en/of een washandje en dat merk je al best snel aan je huid (frisser, gladder en zachter en minder vaak onzuiverheden). Een goede reiniging is het halve werk, zeker als je daarna dus ook méér uit je huidverzorgingsproducten haalt omdat die na deze reiniging beter worden opgenomen. Eigenlijk alleen maar een win-win situatie voor je huid, ook al is het een flinke investering. Mijn tip: er zijn regelmatig shopping nights bij Douglas waardoor je er eentje met een goede korting kan kopen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.