Huis & interieur

Home | 3x leuke tips om kunst in je interieur te verwerken

6 februari 2023

kunst in je interieur, van gogh behang, interieur tips
Een echt kunstwerk aan de muur hangen is niet voor veel van ons weggelegd omdat dit behoorlijk in de papieren kan lopen. Maar er is alsnog van alles te bedenken om tóch die prachtige kleuren en prints van jouw favoriete kunstenaar in huis te halen. In dit artikel deel ik een aantal leuke tips om kunst in je interieur te verwerken, waarvan enkele ook nog zeer budgetvriendelijk zijn en vooral een heel verrassend effect geven!

‘Lees ook: Interieur | Tips om meer ruimte in huis te creëren.’

kunst in je interieur, van gogh behang, interieur tips

Kunst in je interieur op een originele manier

Inhoudsopgave

Behangkunst

Het is een klusje van een paar uur en je krijgt er een groots effect mee: kies voor een behang met een print – geïnspireerd op of – van jouw favoriete kunstenaar of schilder. Dit kan in bijna iedere woonstijl heel passend, van klassiek Van Gogh behang tot aan botanische prints van bijvoorbeeld Ernst Haeckel (een persoonlijke favoriet).

–> Ben je helemaal verliefd geworden op mooi behangpapier maar twijfel je of deze verder wel in je interieur past? Met een rondje opruimen, organizen, alles net anders neerzetten en vervolgens je accessoires een update geven in één of twee van de kleuren uit het behang krijg je al snel één geheel en voelt je hele woonkamer als nieuw aan.

Ingelijst

.. maar dan nét even anders! Want mocht een echt kunstwerk van je favoriete kunstenaar niet echt binnen handbereik liggen en heb je geen zin om gelijk hele muren te gaan behangen, dan kan je altijd nog aan de slag met dit leuke DIY-project. Je hebt er enkel een flinke behangstaal of één rol voor nodig en een schilderijlijst. Maar er zijn ook posters van klein tot meterbreed verkrijgbaar. Vervolgens lijst je het mooiste stuk van het behang of de poster in de lijst en hang je het aan de muur. Supertof!

–> Wil je écht een eyecatcher, dan kan je ervoor kiezen om zelf een grote lijst te maken van een paar latten uit de bouwmarkt voor een kamerhoge variant. Ook kan je kringloopwinkels of Marktplaats afstruinen voor lijsten en eventueel zelfs een overgebleven rol tof behang. Dan heb je gelijk een fijn budgetvriendelijke DIY te pakken maar wel mét dat grootse effect in je interieur. Leuk om hiervoor ook een beetje inspiratie op te doen bij de interieur kleuren van 2023, want die oude lijsten kan je natuurlijk iedere kleur geven die je maar wil om er zo een extra moderne touch aan te geven!

Kunst huren

Wil je graag eens wat anders aan je muur en heb je hier een vaste plek voor bij de eettafel, boven een dressoir of boven de bank, maar wil je gewoon eens wat anders zonder direct heel veel te investeren in één kunstwerk? Dan kan je tegenwoordig bij verschillende plekken kunst huren. Heel erg slim bedacht en zo kan je ook eens kijken hoe een andere stijl of kleurencombinatie je woonkamer weer heel anders laat lijken. Je kan hiervoor terecht bij bijvoorbeeld Kunstuitleen, IQ of een lokale kunstuitleen. Dit heeft als voordeel dat je regelmatig kan wisselen, de kosten laag houdt, je geen grote investering hoeft te doen of vast zit aan één item en het is toch een heel stuk origineler dan een poster uit de bekende Zweede woonwinkel.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.