Fashion

On trend | Lingerie als fashion (+ styling tips)

4 februari 2023

lingerie als outfit trend inspiratie styling tips 2023 fashion trend
Het is helemaal hot & happening: lingerie als fashion. En dus niet alleen maar voor ónder je kleding maar lingerie als onderdeel van je outfit, als kledingstuk dat zichtbaar gedragen wordt. Ik moest er eerst een klein beetje aan wennen, maar er is echt heel erg leuk mee te variëren en kan zo subtiel – of juist gedurfd – als waar je je prettig bij voelt. In dit artikel een aantal leuke ideeën en styling tips!

‘Lees ook: Fashion | Tips voor het vinden van de perfecte broek.’

lingerie als outfit trend inspiratie styling tips 2023 fashion trend lingerie als outfit trend inspiratie styling tips 2023 fashion trend

Styling tips | Lingerie als onderdeel van je outfit

Bij deze modetrend gaat het om voornamelijk de bovenstukken van lingerie die naar buiten gedragen worden, van mooie bralettes, een korset tot aan beha’s en – mijn favoriet – de body. Dit kan je met wat warmere buitentemperaturen heel eenvoudig doen door het simpelweg als topje te dragen boven een broek. Om een beetje het 90’s Spice Girl-effect te krijgen kies je dan voor een wat sportievere BH in combinatie met een lossere jeans of cargobroek (yes, ook die komt helemaal terug van weggeweest) maar je kan het ook wat uitdagender aanpakken met een pantalon met een bralette met kanten details. Toffe sneakers eronder en je bent good to go.

Ook kan lingerie mooi combineren met see through-stofjes, waardoor je ondergoed subtiel zichtbaar is door een opengewerkt gebreid truitje of een wat transparantere blouse. Of kies voor een zichtbaar kanten randje langs een wat wijdere halslijn. Dit kan je outfit dan net even wat spannender maken door te spelen met leuke kleurencontrasten voor een verrassend effect.

–> Kan je nog wel een leuk shoppingadresje voor lingerie gebruiken, bekijk dan zeker eens het aanbid bij Lascana. Je kan hier terecht van cup AA tot en met cup H, van omvang 65 tot 110 en kledingmaat 32 tot en met maat 58.

lingerie als outfit trend inspiratie styling tips 2023 fashion trend

Wil je het iets subtieler aanpakken, dan zou je kunnen beginnen met het dragen van een body in combinatie met een broek zoals een pantalon of een jeans en dan een blazer erover. Heel erg gedurfd en een mooi subtiel sexy detail zonder dat je wellicht teveel laat zien. Body’s hebben daarbij als voordeel dat ze ook nog een beetje een shapewear effect rondom de taille hebben. Win-win! Vind je het nog een beetje spannend, begin dan met een effen body met een iets hoger decolleté. Maar als je er comfortabel mee bent dan kan je ook voor een deels opengewerkt model of met mooie kanten details gaan. Té tof ook wanneer je diner overgaat in een dansfeestje: uit met die blazer, je vestje of jasje en je steelt de show!

En pssst, het is natuurlijk echt niet zo dat je lingerie alleen draagt ‘voor een ander’. Treat yourself! Met een mooi setje aan – ook al is het enkel voor jezelf, ónder je kleding en ziet niemand anders het – voel je je toch direct heel anders, net wat meer sexy en zelfverzekerd en dat draagt bij aan een positief gevoel over jezelf :)

–> Volg je graag de modetrends? Check dan ook zeker de lingerietrends van 2023 waar een aantal heel verrassende items bij staan..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 8 februari 2023 at 10:03

  Trends zijn zo over. Niemand doet dat meer. Iedere keer proberen marketingmensen ons weer te overtuigen dat er ‘iets nieuws en dus trendy’ is, maar kom op. We dragen nu allemaal vintage, we gooien onze kleding niet meer weg omdat het na 4x dragen stuk is en door body positivity is er ruimte voor mensen om hun eigen stijl tijdloos te maken.
  Het dragen van lingerie of sportkleding-topjes is overigens niet aan te raden in het koude NL. Ik zit nu ook met 5 lagen kleding. Ja, daaronder zit inderdaad wel een fijne bh.

 • Avatar van Yvon
  Reply Yvon 6 februari 2023 at 16:03

  Deze trend laat ik even aan mij voorbij gaan. Voel me daar niet prettig bij. Maar het kan best mooi zijn.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.