Beauty

About the brand | LIV Botanics

12 februari 2023

LIV Botanics skincare review/ervaring
Er bestaan enorm veel beautymerken waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is zonde, want zo mis je misschien die merken die nét even dat beetje extra hebben of stapje verder gaan en dus duidelijk het proberen waard zijn. Zoals LIV Botanics, een nieuw Nederlands plant-based huidverzorgingsmerk dat verder gaat dan zorgen voor een mooie huid. Daar vertel ik je in dit artikel graag meer over én ik deel mijn persoonlijke favorieten met je!

‘Lees ook: Skincare trend | Skinimalism (en waarom dit goed is voor je huid).’

LIV Botanics skincare review/ervaring

LIV Botanics

Na jarenlange opleidingen en kennis vergaard te hebben, ontstond LIV Botanics heel kleinschalig in het huis van Estella in Amsterdam. Van het ontwikkelen van een formule, deze met een kleine testgroep uitproberen en daarna verfijnen tot in de kleinste details tot het uiteindelijke lanceren van het merk. Met LIV Botanics brengt Estella het allerbeste van de natuur naar je huid. De plant based ingrediënten zijn onbewerkt en afkomstig van biologische landbouw, bovendien zijn de producten vegan, organic en cruelty-free en worden er in iedere stap van het proces de meest duurzame keuzes gemaakt.

De naam LIV is het Scandinavische woord voor ‘leven’ en is de naam van Estella’s dochter. “Als ik naar haar kijk, zie ik de toekomst. Voor haar en de generaties na haar wil ik een mooiere, schonere wereld. Een wereld waarin het normaal is dat cosmeticamerken gebruik maken van organic en vegan ingrediënten, en het belang inzien van duurzaam en circulair produceren.”

Het ster-ingrediënt in de producten van LIV Botanics is camellia seed oil. De olie afkomstig van de camellia bloemen zit niet alleen in bijna alle producten verwerkt, maar is ook als signature op de verpakking zichtbaar. Camellia olie heeft krachtige huidverjongende eigenschappen die de huid hydrateren, verzorgen en fluweelzacht maken. De producten zijn vanwege de hoge concentratie werkzame stoffen met plant-extracten vol vitamines, mineralen en antioxidanten misschien nog wel het beste te omschrijven als superfood voor je huid.

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van LIV Botanics zijn verkrijgbaar via de webwinkel en het assortiment bestaat uit de volgende producten:

LIV Botanics
– The Cleanser gezichtsreiniger €35,00/50ml
– The Facial Bar gezichtszeep €22,00/100g
– The Bakuchiol gezichtsolie €62,00/30ml
– The Beauty gezichtsolie €62,00/30ml
– The Luminous oogserum €45,00/15ml
– The Midnight huidbalsem €60,00/30ml
– The Body Oil lichaamsolie €55,00/100ml

– The Cotton Pads wasbare wattenschijfjes €17,00/8st
– The Gua Sha skincare tool van witte jade €25,00

Liv Botanics skincare review/ervaring

Persoonlijke favorieten

The Cleanser
Deze gezichtsreiniger op oliebasis bevat onder andere rijstolie, abrikozenpitolie, kamille-extract, haverextract, camellia olie, jojoba olie, vitamine E en olie van zwarte bessen. Je brengt deze olie aan over de droge huid, masseert deze met zachte ronddraaiende bewegingen in, vermengt hem daarna met een beetje water zodat er een melkachtige textuur ontstaat en spoelt vervolgens zonder te boenen alle make-up en vuil van je gezicht. Het reinigt dus niet alleen goed je huid, maar zorgt dat deze na het reinigen mijn huid ook nog eens heerlijk zacht en soepel aanvoelt zonder de huidbarrière te beschadigen en met respect voor de natuurlijke oliën van m’n huid. Ik ben al jarenlang fan van oil cleansing en dit is één van de betere oliereinigers out there.

Liv Botanics skincare review/ervaring

The Backuchiol
Ik heb al vaker over bakuchiol geschreven; hét plantaardige alternatief voor retinol. Dit ingrediënt zorgt onder andere voor celvernieuwing, collageenopbouw en is bewezen effectief tegen de vermindering en het verzachten van rimpels en fijne lijntjes. In deze gezichtsolie zit naast bakuchiol onder andere camellia olie, jojoba olie, hondsroosolie, frambozenpitolie en vitamine E en dat maakt het een behoorlijk rijke textuur die verrassend droog intrekt op de huid (voor een olie). Dit maakt hem geschikt voor ieder huidtype en ik kan deze – met mijn drogere huid – ook gerust overdag gebruiken, zonder dat mijn make-up ervan gaat ‘glijden’.

Liv Botanics skincare review/ervaring

The Beauty
Als laatste vertel ik je graag meer over mijn absolute persoonlijke favoriet van deze drie. Deze antioxidantrijke gezichtsolie bevat onder andere baobab-olie, abrikozenpitolie, camellia olie, aardbeienpitolie, borage olie, granaatappelolie, blauwe bosbes-olie, champagnebladextract, ylang ylang olie en kamille-olie en is een textuur die ik aanraad voor de drogere huidtypes. Het extract van spilanthes acmella (champagneblad) heeft een werking op de huid die met botox te vergelijken is; dit verzacht en ontspant de spieren onder de huid en maakt rimpeltjes en fijne lijntjes minder zichtbaar. Daarnaast geeft het een prachtige glow en zorgt het voor een instant zachte, elastische en soepele huid. Ik vind deze olie heerlijk als allerlaatste stap voor het slapen gaan; een paar druppels tussen de vingertoppen opwarmen, een kommetje van mijn handen maken om de geur in me op te nemen (licht kruidig en werkt kalmerend) en ‘druk’ daarna zachtjes de olie op mijn gezicht, hals en decolleté. Heerlijk, zo’n klein ritueel aan het einde van de dag die goed is voor zowel je inner als outer beauty :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.