Beauty

Droge huid tip | Louis Widmer Remederm lichaamsmelk

21 februari 2023

Louis Widmer Remederm lichaamsmelk urea review/ervaring
Waar ik met mijn gezicht de droge huid met behulp van de juiste skincare behoorlijk goed onder controle weet te houden, vind ik dat voor mijn lichaam toch een stuk lastiger. Ik ben nou eenmaal geen trouwe smeerder van een lichaamsproduct, omdat deze of te licht zijn en niet voldoende doen, dan weer juist te rijk van textuur zijn waardoor ze een plakkerig laagje achter laten of enkel aan de oppervlakte wat voor de huid lijken te doen. Terwijl mijn droge huid toch echt wel wat extra’s kan gebruiken om de glans weer terug te krijgen en droogheid en jeukerige plekjes onder controle te krijgen.. En toen kwam daar deze Louis Widmer Remederm lichaamsmelk om de hoek kijken. Ik vertel je er alles over in deze review!

‘Lees ook: Mijn top 5 | Favoriete lipsticks & lipgloss.’

Review | Louis Widmer Remederm lichaamsmelk ureum

De belofte

“Dit product is speciaal ontwikkeld voor de droge geïrriteerde huid die vaak rode vlekken vertoont. De aangename textuur is makkelijk aan te brengen, dringt snel in de huid en hydrateert de huid de hele dag. De lichaamsmelk verzorgt de huid en beschermt deze tegen uitdroging waardoor de huid weer zijdezacht aanvoelt. Dit product is ook geschikt voor kinderen en ouderen en kan worden gebruikt door mensen met atopisch eczeem.”

Ingrediënten

In deze bodylotion zit onder andere urea, glycerine, jojoba olie, panthenol (vitamine B5), vitamine E, melkzuur, arginine en aminozuren uit collageen. Eén van de ster-ingrediënten in dit product is urea in een percentage van 5% en dit bestanddeel heeft een aantal heel fijne eigenschappen voor de huid:

– ureum houdt vocht vast
– heeft een hydraterende werking
– werkt antibacterieel
– draagt bij aan een gladdere en soepele huid
– vermindert huidschilfers
– stabiliseert de pH-waarde
– wordt snel opgenomen door de huid.

Ook fijn om te weten: dit product is vegan, cruelty-free en bevat geen microplastics.

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Louis Widmer zijn onder andere verkrijgbaar bij drogisterij Etos en via bol.com. De Louis Widmer Remederm lichaamsmelk 5% ureum kost €23,50/200ml.

Louis Widmer Remederm lichaamsmelk urea review/ervaring Louis Widmer Remederm lichaamsmelk urea review/ervaring

Review

Okee okee, heel eerlijk: dit is natuurlijk helemaal geen “sexy” product om te zien en heeft een behoorlijk basic verpakking. But never judge a book by its cover, want het is tenslotte de inhoud waar het om draait. En daar ben ik behoorlijk enthousiast over! De Louis Widmer Remederm lichaamsmelk heeft een fijne substantie – met de textuur van een lichte bodylotion – die heel erg snel intrekt op de huid, zonder dat het een plakkerig of vettig laagje achterlaat, waardoor je je snel weer aan kan kleden. Mijn huid voelt direct zacht aan, jeukt de hele dag niet en na enkele keren trouw aan te brengen merk ik pas echt goed verschil in hoeveel comfortabeler mijn lichaamshuid aanvoelt én er beter uit ziet.

Het fijne aan een product als deze, is dat het echter niet alleen optisch werkt (direct minder droog, zachter en soepel) maar ook op de langere termijn bijdraagt aan onder andere het versterken van de huidbarrière, de huid minder reactief maken, de vochtretentie verbeteren en het bevorderen van de celactiviteit en de celvernieuwing tot in de diepere huidlagen. En dat merk je omdat na verloop van tijd de huid minder rood is, minder jeukt, minder tot geen schilfering meer laat zien en ook haar natuurlijke glans terug krijgt.

Mijn persoonlijke tip: breng deze bodylotion direct na het douchen en het droogdeppen van de huid aan, wanneer je huid nog warm en licht vochtig is. Het product trekt dan nóg sneller in en lijkt dan ook intensiever haar werk te doen.

De variant in dit artikel bevat een kleine hoeveelheid parfum, waardoor de bodylotion een heerlijke zachte en (op een goede manier!) oldskool verzorgende geur heeft die ik persoonlijk heel aangenaam en comforting vind. Maar deze Louis Widmer lichaamsmelk is ook in een parfumvrije variant te koop.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.