Beauty

Love it! | Olaplex droogshampoo (No.4D)

9 februari 2023

Olaplex droogshampoo review No.4D dry shampoo
Als liefhebber van de Olaplex producten – ik heb zowat de hele range in de badkamer staan – was ik direct nieuwsgierig toen op hun Instagram de lancering van de Olaplex droogshampoo voorbij kwam. Veel droogshampoos geven helaas een itchy en stug gevoel op de hoofdhuid en laten een wittige waas achter, dus toen ik de eigenschappen van deze droogshampoo zag bestelde ik hem dan ook direct. Inmiddels heb ik hem goed kunnen testen en in deze review vertel ik je er graag alles over.

‘Lees ook: Mijn favoriete beautyproducten (januari 2023).’

Olaplex droogshampoo review No.4D dry shampoo

Olaplex No.4D clean volume detox dry shampoo

“Gezond haar begint bij de hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is schoon, gehydrateerd en vrij van schilfers, productophoping of irritatie. Dankzij de gepatenteerde OLAPLEX Bond Building Technology™ doet No.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo meer dan olie, geur en zweet absorberen – het geeft de hoofdhuid een detox zonder de poriën te verstoppen en neutraliseert geur-veroorzakende vervuilende stoffen.

Gebruik de Dry Shampoo om het haar instant op te frissen tussen de wasbeurten door of gebruik op schoon, droog haar om je haar net even die extra plump te geven. De formule laat geen grijze waas of een poederachtige residu achter.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De Olaplex droogshampoo No.4D is verkrijgbaar voor €30,00/250ml bij onder andere Olaplex zelf, de Bijenkorf en via bol.com.

Olaplex droogshampoo review No.4D dry shampoo

Hoe gebruik je deze droogshampoo?

Nu is het geen hogere wiskunde om een droogshampoo te gebruiken, maar aangezien dit product inclusief een kleine handleiding komt is het handig om deze te delen. Op deze manier kan je namelijk het optimale effect uit het product halen:

1. De flacon goed schudden voor gebruik
2. Spray in secties vanaf ongeveer 20cm afstand op de haaraanzet
3. Wacht zo’n 30sec, masseer het in de hoofdhuid en breng je haar in model.

Olaplex droogshampoo review No.4D dry shampoo

Review

Een flinke clean witte flacon met minimale opdruk en een rijtje mooie beloftes waar ik heel benieuwd naar was of ze waargemaakt konden worden: “absorbs oil, volumizes, refreshes & detoxifies” klinkt namelijk als een perfecte combinatie. De spray geeft in ieder geval een lekkere stevige en fijne nevel die het product goed op de haaraanzet verdeeld en laat de bekende vettere haaraanzet zonder moeite verdwijnen en er fris uitzien. Hooray! Dat betekent namelijk dat je je haren wassen uit kan stellen als je er die ochtend of dag geen tijd of energie voor hebt.

Maar ik ben vooral onder de indruk van deze droogshampoo omdat hij dus niet alleen een vettige haaraanzet opfrist en ‘matteert’ waardoor je met gemak je haar-was-dag een dagje (of zelfs twee) uit kan stellen, maar ook omdat hij dit doet zonder een wittige waas achter te laten en ook geen stug of itchy gevoel achterlaat. En daar wordt mijn gevoelige hoofdhuid heel erg blij van! Je haren voelen, zien en ruiken er oprecht lekker fris door :)

Als bonus werkt dit product niet alleen goed als een droogshampoo, maar geeft hij aan mijn fijne haren ook nog wat volume, textuur en een subtiele hold waardoor los haar mooier valt, een staartje of knotje beter blijft zitten én het product ruikt ook nog eens heerlijk fris. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 20 februari 2023 at 15:23

  Ik gebruik al jaren die van Lee Stafford voor bruin haar, top en 9 euro.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2023 at 09:12

   Dankjewel voor het delen van je tip! Ik ga hem eens proberen als deze op is :)

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 11 februari 2023 at 21:14

  Heb jij de van Living Proof geprobeerd? Die vind ik persoonlijk echt de allerfijnste.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 februari 2023 at 13:12

   Bedoel je die ‘full dry volume blast’? Die vond ik ook echt heel erg fijn! Die geeft misschien net iets meer volume en textuur, maar deze een meer ‘clean’ gevoel :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 9 februari 2023 at 12:41

  Klinkt goed, ook eens proberen. Want die witte waas is echt een nadeel

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2023 at 14:40

   Maar echt, zeker met donker haar is een goede droogshampoo vinden echt niet eenvoudig.. Deze van Olaplex en die van Moroccanoil (dark hair variant) zijn aanraders.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.