Beauty

Foundation Friday | Pony Effect everlasting cushion foundation

17 februari 2023

Pony Effect Everlasting cushion foundation review
Een longlasting foundation voor de normale tot droge huid met een licht huidgevoel en een dewy finish is een bijna onmogelijke combinatie. Maar, ik heb er eentje gevonden en ik deel hem dan ook heel erg graag met je! Het blijft leuk om – zelfs na zoveel jaren werkzaam te zijn in de beautybranche – nieuwe merken te blijven ontdekken, zoals het Zuid-Koreaanse beautymerk PONY EFFECT. In dit artikel vertel ik je graag alles over de Pony Effect everlasting cushion foundation, natuurlijk inclusief duidelijke voor- en nafoto’s van het effect op de huid.

‘Lees ook: About the brand | LIV Botanics skincare.’

Pony Effect Everlasting cushion foundation review

Review | Pony Effect everlasting cushion foundation

De belofte

“Een lichtgewicht cushion foundation met lichte en opbouwbare dekking voor een dewy finish die de hele dag mooi blijft.”

Ingrediënten

Deze cushion foundation komt met een basis van water en glycerine, waaraan siliconen, kleurpigmenten en een aantal mooie huidverzorgende ingrediënten zijn toegevoegd waaronder niacinamide, extract van de bloesems van jasmijn, lotus, fresia, iris, edelweiss, lelie, narcis en rozen, adenosine en vitamine E. Het is heel erg interessant welke werking bloemen- en plantenextracten hebben als het op huidverzorging aankomt, zo schreef ik al eens uitgebreid over edelweiss-extract in huidverzorging. Ook interessant: in deze foundation zit een behoorlijk percentage niacinamide (een alleskunner voor huidverbetering) en adenosine (heeft een anti-age werking die rimpeltjes verzacht en een plumped skin effect geeft).

Ik heb er echt een zwak voor als een make-upproduct niet ‘enkel’ make-up is, maar ook bij kan dragen aan een stukje huidverzorging. Zeker wanneer het om een product zoals een foundation gaat, aangezien je die toch de hele dag over je gehele gezicht draagt. Daarin is #kbeauty vaak echt een stukje verder dan veel Europese en Amerikaanse make-upmerken. Ook fijn: in deze foundation zit een heel hoge zonbescherming, namelijk een SPF50+!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Pony Effect everlasting cushion foundation is voor €20,15 (2x 15g) verkrijgbaar via onder andere YesStyle in 7 verschillende kleuren. Hij komt dus inclusief een extra navulling en ook voor daarna zijn er losse navullingen te koop.

Pony Effect Everlasting cushion foundation review Pony Effect Everlasting cushion foundation review Pony Effect Everlasting cushion foundation review Pony Effect Everlasting cushion foundation review Pony Effect Everlasting cushion foundation review

Review

Als het op foundations aankomt merk je dat er de laatste jaren een enorme verschuiving heeft plaatsgevonden. Van vooral veel matte foundations met een behoorlijke dekking zien we veel meer satijnen tot glanzende finishes waarbij de dekking preciés genoeg is om de huid op te frissen en te egaliseren, maar nog steeds eruit blijft zien als huid. Als ik voor mijzelf spreek dan vind ik die verandering eigenlijk alleen maar positief. Er is namelijk niks mis met plekjes, vlekjes, wat roodheid en textuur; dat is gewoon een normale huid! Maar.. het is natuurlijk wel heel erg fijn als je met minimale producten nét even iets leuker voor de dag kan komen en zelfs een klein beetje make-up kan al een behoorlijke boost aan je zelfvertrouwen geven. Een mooie lichte foundation is in mijn routine in ieder geval een onmisbaar product, maar een echt fijne die je niet op de huid voelt zitten, de hele dag op z’n plek blijft én een mooie frisse en natuurlijke look geeft is echt niet eenvoudig gevonden. Well, here it is: de Pony Effect everlasting cushion foundation, die vanwege de frisse dewy finish en toegevoegde skinloving ingredients ook nog eens heel erg geschikt is voor de drogere en rijpere huidjes.

Ik heb bij deze foundation moeten gokken voor de kleur en bestelde de Natural Ivory. Maar deze blijkt net een tintje te donker voor deze tijd van het jaar, ik gok dat hij in de lente en zomer beter zal matchen. Het is wel fijn dat de kleur een mooie neutrale ondertoon heeft en dus niet te warm/oranje of juist te koel/roze is. De kleur is trouwens ook goed kleurecht en oxideert niet na het aanbrengen.

De foundation komt in een compact met een kussentje vol gaatjes waardoor de vloeistof bij aanraking naar boven komt. Zo kan je hem aanbrengen met het bijgeleverde sponsje, door er met je vinger overheen te gaan en met de vingers uit te blenden of – mijn favoriet – met een ronde kabuki kwast. De foundation voelt op de huid aan als een serum, laat zich heel foolproof uitwerken en versmelt mooi tot een bijna onzichtbaar laagje. Maar dan wel met een lichte tot medium dekking die nét dekt wat je graag bedekt wil hebben en de huid er heerlijk fris en glowy uit laat zien. Ik heb een zwak voor deze finish omdat het er natuurlijk uit ziet én het mijn drogere huidje tot leven laat komen. En eigenlijk wordt deze foundation na een tijdje dragen alleen maar mooier, zoals je kan zien op de foto die ik maakte na een uur of vier dragen (inclusief schoolrun op de fiets met de meiden en een wandeling met de hond door een miezerbui). Fijne lijntjes, rimpeltjes en droge plekjes worden niet geaccentueerd en hij blijft goed zitten gedurende de dag. Dit is echt zo’n foundation waarbij je vergeet dat je make-up op hebt en je bij ieder toiletbezoekje met goede vibes in de spiegel kijkt :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole Antonissen
  Reply Nicole Antonissen 17 februari 2023 at 08:11

  Is deze fijner dan die andere foundation van yesstyle die je laatst getest had?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2023 at 11:49

   Oeh, lastig! Deze is minder dekkend en geeft een meer ‘dewy’ finish. De ander is nóg meer longlasting, maar dus ook dekkender en wat meer een satijnen finish. En de manier van aanbrengen/verpakkingsoort is weer heel anders. Hopelijk kan je zo een betere keuze maken? :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.