Huis & interieur

Interieur | Tips voor een snelle badkamer make-over

8 maart 2023

badkamer make-over tips budget/budgetvriendelijk
Natuurlijk is het heerlijk wegdromen bij de vele prachtige badkamers die je in de binnenkijkers van de woonmagazines en op Pinterest kan vinden, maar vaak is dit niet realistisch. Is het niet omdat een gemiddelde badkamer wat vierkante meters tekort komt, danwel vanwege de kosten of de tijd die zo’n verbouwing kost. Maar vaak kan je met je eigen badkamer veel meer dan je denkt en kom je met deze tips en ideetjes al een heel eind voor een snelle badkamer make-over met een indrukwekkend resultaat!

‘Lees ook: Home | 4 interieurtips voor een warme sfeer in huis.’

badkamer make-over tips budget/budgetvriendelijk

Er is natuurlijk helemaal niks mis met wegdromen over je droombadkamer waarin ruimte en budget geen enkel issue zijn. Want als ik voor mijzelf zou spreken zou een badkamer met daarin ruimte voor een vrijstaand afgerond ligbad, een inloopdouche en een dubbele wastafel, met een afzonderlijk tweede toilet op de bovenverdieping, een ideaal plaatje zijn. Maar dat is in het huis waar we nu wonen niet haalbaar en ach: eerlijk is eerlijk hebben we ook nu al een prachtige badkamer en mis ik alleen dat bad nog. Ik kan dan ook heerlijk genieten van het rondsnuffelen tussen de baden van Tegeldepot om alvast inspiratie op te doen voor in de toekomst als we gaan verhuizen naar ons hobbyboerderijtje :)

badkamer make-over tips budget/budgetvriendelijk

Tips voor een snelle en budgetvriendelijke badkamer make-over

Ben jij toe aan een nieuw gevoel en een make-over van de badkamer en wil je hier snel resultaat van zien, zonder al teveel kwijt te zijn? Ga dan aan de slag met onderstaande tips!

1. Handen uit de mouwen
Misschien het minst leuke werk, maar een klusje dat gedaan moet worden om goed te kunnen starten met je badkamer project. Dus is het tijd om de handen uit de mouwen te halen, de badkamer compleet leeg te halen en een flinke sopbeurt te geven. Zo heb je een frisse en schone basis om mee aan de slag te gaan en het geeft je gelijk de tijd om eens grondig door alle spulletjes te gaan. Wat moet bij het eindresultaat terug in de badkamer komen en wat kan er weggedaan worden of beter in een andere kamer opgeborgen worden?

Denk bij het uitzoeken van de badkamer ook aan het nakijken van de houdbaarheid van je cosmeticaproducten en heb je bijvoorbeeld een kleine badkamer, kies er dan voor om je schone handdoeken en voorraadje aan watjes en toiletpapier niet in deze ruimte op te bergen. Dat scheelt heel wat ruimte, waardoor je andere dingen uit het zicht kan opbergen en de badkamer al snel een stuk ruimer lijkt.

2. Nieuwe accessoires
Ben je helemaal tevreden met de tegels en de gehele basis van je badkamer, maar wil je toch die new feel? Ga dan eens kijken of je hier en daar een opfrisbeurtje en upgrade kan toepassen. Denk aan de voegen weer lekker fris wit maken en nieuwe badkamer accessoires zoals andere haakjes en schapjes. Laat jullie favoriete stijl hierin leiden en kies bijvoorbeeld voor stoer en industrieel zwart of juist voor clean en fris licht hout of wit.

Mocht je de ruimte te wit/zwart/grijs vinden, dan kan je door middel van een andere kleur badmat en handdoeken een subtiel kleuraccent aan de ruimte geven. Maar denk ook eens aan een kleurtje op het plafond, zoals een pastelblauwe of zonnig gele kleur. Heel gedurfd maar geeft een heel speels effect!

3. Opnieuw inrichten
Nu de badkamer weer helemaal opgeruimd, schoon en fris is en het één en ander een upgrade heeft gekregen is het tijd om alles weer helemaal in te richten. Hang die (nieuwe) handdoeken weer op en leg de badmat neer, stal je fijnste beautyproducten mooi uit en berg andere producten zoveel mogelijk uit het zicht op voor een ruimtelijk gevoel. En vergeet vooral niet om een klein beetje wellness-gevoel aan je badkamer mee te geven, dat is echt de finishing touch. Denk hierbij aan een plant met grote groene bladeren of enkele kleine plantjes bij elkaar, een geurkaars en geurstokjes..

Zo’n snelle badkamer make-over kan al in een weekend gedaan zijn en zorgt ervoor dat je deze ruimte van je huis nog meer gaat waarderen. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 8 maart 2023 at 07:05

    Heel mooi zo een ruimte besparende badkamer met een kleine wastafel.
    Fijne tips.

    Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.