Beauty

Foundation Friday | bareMinerals barePro powder foundation

17 maart 2023

bareminerals barepro powder foundation review, fair 15 neutral
Met mijn drogere huid is een poederfoundation eigenlijk nooit een echt goede match, omdat deze de huid nog droger laat ogen en te ‘dof’ maken. Maar aangezien ik in het verleden zo positief verrast was door de bareMinerals original foundation was ik ook nieuwsgierig geworden naar de bareMinerals barePro 16hr skin-perfecting powder foundation; een pressed powder foundation met een hoge dekking die longlasting is en ingrediënten bevat die goed zijn voor je huid. Tijd voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Make-up tips voor het vinden van de perfecte foundation voor jouw huid.’

bareminerals barepro powder foundation review, fair 15 neutral

bareminerals barepro powder foundation review, fair 15 neutral

bareMinerals barePro 16hr skin-perfecting powder foundation

De belofte

“A sweat, humidity and transfer-resistant natural matte foundation that provides 16 hours of breathable full coverage —while visibly evening skin tone and texture over time.”

Ingrediënten

Deze poederfoundation heeft een basis van mica- en silicapoeder, gecombineerd met siliconen en kleurpigmenten waaraan verder enkele skinloving ingrediënten zijn toegevoegd zoals voedende en beschermende cacaoboter, zeewierextract met anti-age en antioxidant werking, druivenpitextract, shea boter, squalane en vitamine E. Goed om te weten: deze foundation is vegan, bevat geen gluten, parabenen en parfum en is non-comedogeen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De bareMinerals barePro powder foundation is verkrijgbaar bij onder andere Parfumerie Douglas voor €40,00/8g en komt in 34 tinten met verschillende ondertonen.

bareminerals barepro powder foundation review, fair 15 neutral bareminerals barepro powder foundation review, fair 15 neutral bareminerals barepro powder foundation review, fair 15 neutral bareminerals barepro powder foundation review, fair 15 neutral

Review

Het grote voordeel van deze variant tegenover de originele foundation van dit merk, is dat deze in een pressed vorm komt en dus geen los poeder is. Dus dat maakt het net even wat gemakkelijker om mee te werken en ook om mee te nemen met weekendjes weg of op vakantie. De verpakking is verder eenvoudig vormgegeven met een zwarte compact met witte letters, een spiegel aan de binnenkant en een dubbele bodem waar het poeder op de bovenste en het sponsje op het onderste ligt. Dit sponsje is trouwens heel compact en doet me denken aan de textuur van een Beautyblender en is dus niet zo’n flopsy make-up sponsje.

Je kan deze foundation op twee manieren aanbrengen; nat met het bijgeleverde make-upsponsje waardoor je een full coverage effect krijgt óf droog met een platte ronde (kabuki)kwast zodat je de dekking wat meer in de hand hebt en hem kan laten variëren tussen licht en medium tot richting een volledige dekking. Zelf heeft de kwastmethode mijn voorkeur en vind ik de bareMinerals Beautiful Finish Brush hier echt perfect mee werken. Je haalt deze heel zachtjes over het poeder en vervolgens werk je dit uit over je gezicht met een lichte druk en ronddraaiende bewegingen totdat je de dekking hebt bereikt die je mooi vindt.

Wederom was het een flinke gok welke kleur ik ging kiezen, maar met ‘mijn kleur’ in de originele foundation van dit merk en de website kwam ik uit op de kleur Fair 15 Neutral. Well.. deze blijkt helaas iets te donker te zijn (is waarschijnlijk wel een perfecte kleur voor de zomer, wanneer mijn huid wat meer zon gezien heeft) en ik vind hem ook behoorlijk ‘warm’ voor een foundation met neutrale ondertoon. Iets om rekening mee te houden wanneer je deze foundation gaat kopen; bij twijfel kiezen voor de lichtere tint en eerder de koele dan de neutrale pakken als je een minder warme/oranje ondertoon zoekt. Het poeder is redelijk vast qua textuur, maar je moet wel echt een lichte hand gebruiken als je hier met een kwast overheen gaat omdat hij anders gaat stuiven. Maar verder is dit wel echt een enorm makkelijke manier van het aanbrengen van foundation en het zit er in een paar minuten streeploos en mooi geblend op. Easy!

Is deze foundation een goede match met een droge huid? Eerlijk gezegd denk ik dat deze foundation een betere match is met een normale tot meer vettigere huid, zodat deze makkelijker versmelt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Maar (!) je kan deze foundation zeker laten werken met een drogere huid, mits je deze goed voorbereid. Dus regelmatig exfoliëren zodat de huid ontdaan is van dode huidcellen en velletjes én van tevoren je huid goed hydrateren. Als je vervolgens deze poederfoundation aanbrengt wanneer je huid nog iets vochtig is van je dagcrème en/of een hydraterende primer dan kan je er zeker een mooi resultaat mee krijgen, zoals te zien op de foto’s. Ook gedurende de dag worden drogere plekjes en droogtelijntjes en rimpeltjes er niet door geaccentueerd en hoopt het poeder er niet in op, waardoor ik er de hele dag geen omkijken naar heb.

De dekking is voor een foundation in poedervorm behoorlijk goed en ik heb verder dan ook geen concealer meer gebruikt. Ook afpoederen is niet nodig en het is bizar hoe goed deze foundation door de dag heen blijft zitten. De claims dat deze foundation zweetproof en longlasting is zonder af te geven maakt hij zeker waar. De finish van deze foundation is wel behoorlijk mat en dat kan samen met de hogere dekking zorgen voor een ‘vlak’ gezicht, maar met een beetje contour, bronzer, blush en highlighter komt er weer wat frisse glans en diepte terug en is het eindresultaat heel mooi en natuurlijk en heb ik er de hele dag geen omkijken meer naar.

Met mijn huidtype ben ik over deze bareMinerals barePro 16hr skin-perfecting powder foundation net wat minder enthousiast dan over hun originele foundation. Wel heeft deze Barepro meer dekking, een mattere finish en wint hij het op het longlasting effect, dus het is maar net waar je eigen voorkeur ligt bij het maken van een keuze. Voor mijzelf gaat deze even de la in tot de zomer, zodat de kleur qua warmte beter zal matchen en is het wel een supermakkelijk product om snel de deur uit te kunnen gaan; skincare, SPF, een laagje van deze foundation en je bent good to go!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 maart 2023 at 12:16

    Vind hem wel erg mooi en goed dekkend.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.