Beauty

Mijn top 5 | Beauty favorieten (februari 2023)

5 maart 2023

beauty favorieten februari 2023
Er gaan iedere maand heel wat beautyproducten door mijn handen, niet alleen vanwege mijn werk maar ook omdat ik simpelweg een beautymeisje ben die graag van alles uitprobeert. Maar wat zijn nu écht aanraders en producten die het aanbevelen waard zijn? In dit maandelijkse rijtje beauty favorieten deel ik deze graag met je. In deze top 5 zie je producten van Olaplex, SK-II, Avène, Primine en Innersense!

‘Lees ook: Dit is dé tip tegen strawberry legs, keratosis pilaris en backne.’

Olaplex droogshampoo review No.4D dry shampoo

Olaplex droogshampoo
Ik probeer mijn haren eigenlijk maar één keer per week te wassen en dat heeft vooral te maken met mijn gevoelige en droge hoofdhuid en omdat dit beter is voor de gekleurde lokken (om zo lang mogelijk van m’n kleur te kunnen genieten tussen de verfbeurten in). Ik heb niet heel erg snel de neiging tot een vette hoofdhuid of vette haren, maar zo tegen dag vijf kan het bij de haaraanzet nét even wat minder fris voelen. En dat maakt een goede droogshampoo voor mij eigenlijk een onmisbaar product.

Deze nieuwe Olaplex No.4D clean volume detox dry shampoo heb ik al uitgebreid bejubeld in deze review maar ik zeg het nogmaals: it’s one of the best! Geen witte waas en geen stug gevoel in het haar, maar het haalt dat vettige zonder problemen weg, geeft wat volume bij de haaraanzet en geeft een écht fris gevoel en geur alsof je haar wel net gewassen is. Love it!

SK-II Facial Treatment Essence review SK-II Pitera essence

SK-II Facial Treatment Essence
Het mag dan lijken op een lotion of een micellair water, maar een essence is écht een huidverzorgingsproduct dat bomvol actieve en werkzame bestanddelen zit om bij te dragen aan huidverbetering. In de #kbeauty-wereld geen nieuw product en behoort daar tot het ‘standaard’ 10-stappen-beauty-ritueel. Deze SK-II Pitera essence bevat een gefermenteerd ingrediënt dat volgens de vele lovende reviews je huid kan transformeren en wint al jaren verschillende awards en dit maakte me behoorlijk nieuwsgierig. Of ik het echt transformational wil noemen vind ik wat ver gaan, maar het maakt mijn huid opvallend rustig, zacht, minder rood en ‘verfijnder’. Duidelijk een blijvertje in mijn routine :)

Avene Hyaluron Activ B3 review/ervaring

Avène Hyaluron Activ B3 triple correction eye cream
Ook al schreef ik pas een paar dagen geleden een uitgebreid artikel over de nieuwe Avène Hyaluron Activ B3 producten, ik heb ze natuurlijk al wel een langere tijd in huis. En hoe fijn eigenlijk de gehele lijn ook is, ik wil toch de oogcrème hiervan even apart in het zonnetje zetten. Want tot voor kort had ik last van een droge huid onder mijn ogen, wat irritatie (geen idee waarvan?) en die combinatie zorgde er voor dat de fijne lijntjes en (lach)rimpeltjes me ook net iets teveel begonnen op te vallen en make-up ‘pakte’ er ook niet meer lekker waardoor een concealer het alleen maar droger liet lijken.

Deze oogcrème heeft dit eigenlijk in no time volledig tot rust gebracht en ervoor gezorgd dat de huid onder mijn ogen weer gekalmeerd en gehydrateerd is. Yay! De lijntjes en rimpeltjes lijken hierdoor flink verminderd, concealer brengt weer mooi aan en het geeft een frissere oogopslag. Ook fijn: deze oogcrème geeft geen vettig waasje over de ogen en bezorgt me ook geen traanogen.

beauty favorieten februari 2023

Primine CHV Smartfilm collageensupplement
Als je me al wat langer volgt, dan heb je dit product in de zomer van 2021 al voor het eerst op mijn website voorbij zien komen met deze uitgebreide review. Inmiddels is het al wat bekender geworden in Nederland en is de markt met supplementen met collageen een booming business geworden. Ik neem inmiddels zelf al lange tijd standaard iedere dag collageen en merk daar zeker zijn voordelen van, maar ik ben niet zo’n fan van pillen (ik vergeet die vaak) en de beloofde smaakloze poeders geven toch vaak wél een naar smaakje aan het drinken waarmee je het vermengt..

Ik vind dit CHV Strips collageensupplement alleen al daarom duidelijk prettiger in gebruik: simpelweg het velletje aan de binnenkant van je wang ‘plakken’ en klaar. Ik doe dit zelf voor het slapen gaan, net voordat ik mijn handen insmeer met nachtcrème en de deken over me heen trek. Er zit een subtiel citrus/menthol-smaakje aan, het lost vanzelf op en kan zo via het mondslijmvlies snel en beter door je lichaam worden opgenomen. Ook fijn: er zit naast collageen ook hyaluronzuur, vitamine C en elastine in voor een mooie combinatie met fijne voordelen voor je huid.

–> Ik mag van Primine een kortingscode delen waarbij je 15% korting op je eerste bestelling krijgt, gebruik simpelweg de code DESIREE15 bij het afrekenen :)

beauty favorieten februari 2023

Innersense Bright Balance toning shampoo & conditioner
Alhoewel ik sinds kort weer terug ben naar een fully brunette, heb ik wel al heel snel last van warme koperkleurige tonen in mijn haar. Ik gebruik daarom regelmatig een paarse shampoo, zilvershampoo en/of een toning treatment om die warmte te neutraliseren tot een koele donkerblonde/lichtbruine tint. De meeste van deze paarse haarproducten zijn echter behoorlijk uitdrogend voor zowel de haren als hoofdhuid of werken te agressief, waardoor je haren een paarse gloed krijgen. *oops*

Innersense Organic Beauty vond dat dat anders moest kunnen en lanceerde de Bright Balance hair bath (shampoo) en Bright Balance conditioner om blond, grijs en gebleekt haar te voeden en koperkleurige en gele tinten in alle haartypen en -texturen te neutraliseren. Ook fijn: de producten bevatten geen siliconen, sulfaten en parabenen en zijn cruelty-free, vegan en geschikt voor de curly-girl-methode. De producten hebben een violetkleur zónder de handen of gezichtshuid te verkleuren, maar duidelijk wel een koelere tint meegeven aan de haren. Daarnaast zijn deze producten zuinig in gebruik, ruiken ze heerlijk en zorgen ze voor luchtig, schoon en glanzend haar en een blije kalme hoofdhuid.

–> Wat is op dit moment een favoriet beautyproduct van jou? Leuk om tips uit te wisselen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Manuela
  Reply Manuela 8 maart 2023 at 14:57

  Nou ik ga dan toch maar die van Olaplex ook eens proberen. Ik heb meerdere positieve reviews erover gelezen. Die van Maria Nila is dan wel cg proof maar laat wel een klein beetje dat witte stroevige laagje achter. De zilver shampoo ervan vond ik wel heel fijn.

 • Avatar van Manuela
  Reply Manuela 7 maart 2023 at 20:54

  Ik ben heel benieuwd naar de Olaplex droogshampoo. Voelt die niet uitdrogend aan door de alcohol denat die erin zit?
  Ik gebruik het cleansing powder van Maria Nila, die is ook geschikt voor de cg methode, de zilvershampoo ervan ook. Ben wel benieuwd naar die van Innersense ook. Ik gebruik altijd cg approved producten. Ik heb een beetje slag in mijn haar en daardoor pluist mijn haar niet meer.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 maart 2023 at 12:10

   CG-proof producten zorgen hier ook voor heel zacht en bouncy haar :) De droogshampoo van Olaplex droogt niet uit, de alcohol verdampt al snel tijdens het sprayen en ik ervaar er geen irritatie van op mijn gevoelige hoofdhuid. Ik ga de Maria Nila cleansing powder ook eens proberen, dankjewel voor je tip!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 maart 2023 at 09:01

  Dit ziet er heel goed uit.
  Ik zal de oogcréme op mijn shoplist zetten…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.