Beauty

Spring beauty shoplog | Lanvin, Gucci Beauty, MAC & Hourglass

24 maart 2023

beauty shoplog lente/spring
Naast dat ik voor mijn werk een heleboel beautyproducten ontvang om te testen om (hopelijk) over te schrijven, blijf ik het natuurlijk ook leuk vinden om zelf rond te snuffelen. Er zijn nou eenmaal heel wat mooie en interessante producten op de markt! Zo kocht ik de afgelopen tijd een aantal nieuwe items die zó fijn bleken te zijn, dat ik ze graag als tips met je deel in deze beauty shoplog en ze zijn ook nog eens perfect voor de warmere en zonnige lentedagen. Let’s go!

‘Lees ook: Review | Kayali Pistachio Gelato 33.’

beauty shoplog lente/spring

Lanvin Rumeur eau de parfum
Al een tijdje was ik op zoek naar een fris, bloemig en zacht parfum zonder citrusnoten. De zachtere en frissere parfums die er zijn bevatten namelijk vaak redelijk wat citrusnoten en dat heeft niet mijn persoonlijke voorkeur. Daarnaast zijn deze zachtere geuren vaak niet heel erg longlasting.. Dus het was even een zoektocht, maar ik kwam uiteindelijk met wat hulp van Fragrantica uit op Lanvin Rumeur, een parfum uit 2006. Deze bleek allemaal geurnoten te bevatten die mij aanspreken en hij bleek ook nog eens een koopje te zijn. En yes: hij is fris, zacht, vrouwelijk, met een boeket van witte bloemen, een tikkeltje musky en poederig over een warme basis. En wellicht is het wel één van de meest longlasting geuren in dit ‘lichte genre’ die ik ken. Een heel erg goede blind buy waar ik heel blij mee ben!

Topnoten: magnolia
Hartnoten: lelietje-van-dalen, rozen, jasmijn, sinaasappelbloesem, pruim
Basisnoten: musk, patchoeli, amber

Mocht je vergelijkingsmateriaal zoeken, dan denk ik dat je met de klassieke Narciso for her en Elie Saab Le Parfum enigszins in de buurt komt. En dat is niet eens heel gek, aangezien zowel Lanvin Rumeur als Narciso Rodriguez for her en Elie Saab Le Parfum van dezelfde parfumeur Francis Kurkdjian zijn.

–> Lanvin Rumeur eau de parfum 100ml is o.a. via bol.com te bestellen voor rond de €30,00.

beauty shoplog lente/spring beauty shoplog lente/spring

MAC Extra Dimension Blush in Fairly Precious
Ik ben al heel lang fan van de MAX Extra Dimension Skinfinish in Superb als bronzer, blush en highlighter in één met een glans die niet echt te vergelijken is met een ander product. In mijn zoektocht naar een frisse, lichte koraalroze blush met een mooie glans kwam ik de MAC Extra Dimension Blush in Fairly Precious tegen en na het bekijken van enkele online swatches was ik om. De basis is perzikroze met daarover een heel heldere champagnekleurige glans. Fresh! En waar veel blushes met mijn lichte huid vaak net even te gepigmenteerd zijn, is deze juist heel mooi op te bouwen zodat hij zowel heel subtiel als wat meer opvallend te dragen is.

MAC matte lipstick in Rose Daydream
Deze lipstick komt uit de nieuwe limited edition Richard Quinn collectie. Rose Daydream is een lichte tot middenroze tint met een koele ondertoon die een mooie match maakt met mijn huidtint. Daarnaast vind ik de verpakking echt prachtig om te zien en is de formule ook heel fijn. Voor een matte lipstick is hij niet te uitdrogend en de kleur blijft meerdere uren mooi zitten.

beauty shoplog lente/spring

Gucci Flora Gorgeous Jasmine
Heel wat anders dan het eerdergenoemde parfum, want Gucci Flora Gorgeous Jasmine is duidelijk een heel stuk krachtiger en een meer uitgesproken bloemenparfum. Een parfum die een indruk maakt en waar ik regelmatig een compliment of vraag naar krijg als ik hem draag. Ik vind hem perfect voor warmere dagen, het kruidige randje geeft hem een verrassende twist, het zeperige maakt hem vrouwelijk en clean en de geur blijft lang op de huid ruiken. Ik gok zo dat wanneer deze 30ml leeg is, ik hiervan ook de grote flacon in huis ga halen. Such a gorgeous scent!

Topnoten: Italiaanse mandarijn, bergamot, zwarte peper
Hartnoten: jasmijn, jasmijn sambac, magnolia, rozen
Basisnoten: benzoïn, sandelhout, patchoeli

beauty shoplog lente/spring

Hourglass Unlocked instant extensions mascara
Ik ben helaas niet gezegend met een set lange en gekrulde wapperwimpers, ze zijn juist eerder wat kort en recht en eerlijk gezegd merk ik niet heel snel echt een verandering tussen de verschillende mascara’s, hoe holy grail ze volgens sommigen ook zijn.. Alleen al de naam van deze nieuwe Hourglass Unlocked instant extensions mascara belooft een heleboel, maar ook de gebruikte techniek en ingrediënten erin sprak me aan.

Het borsteltje is fijn in gebruik, bezorgt me geen spinnenpootjes-effect en de mascara hult zelfs de kleinste haartjes van basis tot eind in een diepzwart laagje. Wel mis ik het beloofde ‘instant extensions’ effect want er is geen opvallende krul of lift zichtbaar na het aanbrengen, maar (!) waar deze mascara wél heel goed in is: niet afgeven op de huid rondom de ogen, een duidelijk verlengend effect en tot in de avond mooi blijven zitten. En met een olie- of balsemreiniger veeg je hem zonder te boenen van je gezicht aan het eind van de dag. Misschien heb ik hiermee nog niet die wondermascara voor mij gevonden, maar het is wel één van de betere die ik getest heb en nog vegan en cruelty-free ook :)

beauty shoplog lente/spring

En natuurlijk mag een lookje met de blush, lipstick en mascara niet ontbreken. De matblauwe eyeliner is trouwens de Catrice Calligraph Artist matte liner in de kleur 020 Ocean Flirt en geeft een speels en fris kleuraccent :)

–> Kom maar door! Wat is jouw laatste beauty aankoopje waar je heel blij mee bent? En wat is jouw absolute favoriete mascara?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Manuela
    Reply Manuela 24 maart 2023 at 21:55

    Mooie look zo met alles, die lipkleur staat jou ook heel mooi. Ik ben wel benieuwd naar deze mascara want bij mij geven alle mascara’s af onder mijn ogen en ik heb er velen geprobeerd, smudge proof, tubing mascara’s…de enige die bij mij niet vlekt is die van Mac extended play gigablack mascara.
    Ik hou zelf ook niet van citrusnoten maar meer van poederige zoete warmere geuren.
    Een van mijn laatste beauty aankopen is op aanraden van jou…de Olaplex droogshampoo en ik vind ‘m super fijn, de fijnste droogshampoo die ik tot nu toe gebruikt heb, eindelijk geen vies/stroevig gevoel na het aanbrengen!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 24 maart 2023 at 12:21

    Zoveel moois.
    Ik ben een Estee Lauder fan

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.