Beauty

Foundation Friday | Catrice tinted serum foundation

3 maart 2023

catrice tinted serum foundation review
Deze nieuwe Catrice foundation is gelanceerd in de lente/zomer update 2023 en biedt het beste van twee werelden; een licht en fris huidgevoel zoals een verzorgend serum met de dekking van een foundation. Dat klinkt als een heel interessante combinatie en een mooie budgetvriendelijke tegenhangers van de serum foundations van bijvoorbeeld Clarins, ILIA, Clinique en Bobbi Brown. In deze review lees je alles over de nieuwe Catrice tinted serum foundation!

‘Lees ook: Q&A | Biedt foundation met een SPF voldoende zonbescherming?’

catrice tinted serum foundation review

Catrice tinted serum foundation review

De belofte

“Deze nieuwe Catrice Nude Drop Tinted Serum foundation is een hydraterende foundation met een vloeibare serumtextuur voor een stralende teint. De vloeibare, gewichtloze en ademende formule met de vederlichte textuur van een serum presteert als make-up. Het bevat hyaluronzuur en vitamine E voor 24 uur hydratatie. Speciaal gecoate pigmenten zorgen voor een langhoudende fixatie en een opbouwbare, lichte tot medium dekking voor een stralende teint met een natuurlijke finish. De formule is parfumvrij en geschikt voor de gevoelige huid.”

Ingrediënten

Deze foundation is op waterbasis met siliconen en kleurpigmenten, waar verder verzorgende en hydraterende ingrediënten zoals glycerine, hyaluronzuur en vitamine E aan toegevoegd zijn. Deze foundation is cruelty-free, vegan en bevat geen microplastics, olie, alcohol, parabenen en parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Catrice tinted serum foundation is verkrijgbaar voor €8,49/30ml in 17 verschillende kleuren bij onder andere Kruidvat, Boozyshop en Notino.

catrice tinted serum foundation review catrice tinted serum foundation review catrice tinted serum foundation review catrice tinted serum foundation review catrice tinted serum foundation review

Review

Een foundation in een ronde bulky glazen verpakking met een witte pipetdop, lekker clean en een fijne doseermethode voor dit soort dunnere foundations. De textuur is echt behoorlijk dun en het is aan te raden om deze foundation even goed te schudden voor gebruik en ook het pipetje enkele keer in te drukken wanneer de dop nog dicht zit, zodat ook het restje product ín het pipetje zich kan vermengen met de rest van de inhoud. Deze foundation is parfumvrij en is hierdoor praktisch geurloos.

Laat ik beginnen met één ‘maar’ waar je rekening moet houden als je deze foundation gaat kopen: koop hem gerust in een tintje lichter dan je normale tint bij dit merk. En bij twijfel tussen twee kleuren kan je gerust de lichtere kiezen. Deze foundation oxideert namelijk behoorlijk wanneer hij op de huid droogt. Dit is goed te zien op de foto met bovenaan de foundation direct uit de verpakking en daaronder dezelfde foundation wanneer deze is opgedroogd..

Maar wanneer je dan eenmaal de juiste kleurmatch hebt gevonden, heb je hiermee een heel erg fijne foundation in handen. Ik draag hier de kleur 010N. De dekking is meer dan ik verwacht had bij de naam serum foundation/tinted serum, want ik vind hem toch zeker een medium dekking geven. De huid blijft er als huid uitzien, maar roodheid en vlekjes worden geneutraliseerd en het geheel krijgt een frisse en egalere basis voor de rest van je make-up.

De dunnere textuur van de Catrice tinted serum foundation versmelt met de huid, voelt fris en zacht aan en één laagje geeft een heel erg mooi natuurlijk resultaat dat niet te mat of te glanzend is. Met een klein beetje transparante poeder onder mijn ogen, naast de neus en rondom de kin blijft de foundation ook zonder moeite gedurende de dag heel erg mooi zitten. Dit is ook een erg fijne foundation voor wanneer je een drogere huid hebt, omdat lijntjes, rimpeltjes en droge plekjes er niet door worden geaccentueerd. En wanneer de natuurlijke oliën van je huid zich vermengen met de foundation gaat deze er juist een tijdje na het aanbrengen nog mooier uitzien, vind ik persoonlijk. Lekker fresh zonder er te make-upperig uit te zien. I Like!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Marije
    Reply Marije 3 maart 2023 at 21:31

    Dat klinkt als een fijne foundation! Breng je hem aan met de vingers?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 3 maart 2023 at 21:39

      Ja, ik vind het met de vingers heel prettig werken!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.