Mama & Kind

Kids talk | Hoe vind je een betrouwbare oppas voor je kinderen?

25 maart 2023

hoe vind je een goede oppas voor je kinderen, tips en informatie
Het kan heel erg fijn zijn: een betrouwbare oppas voor je kinderen die met enige regelmaat een dagje of een avondje komt oppassen zodat je er als ouder(s) tussenuit kan gaan zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken. Want die time off en even ‘uit staan’ is soms heel erg nodig! Maar, hoe vind je een goede oppas voor je kinderen en wat is handig om rekening mee te houden? In dit artikel een aantal tips!

‘Lees ook: Kids talk | One2track GPS horloge voor kinderen (review).’

hoe vind je een goede oppas voor je kinderen, tips en informatie

Hoe vind je een goede oppas voor je kinderen?

Natuurlijk is het wellicht het meest eenvoudig als je via via aan een oppas voor je kinderen kan komen, want als er eenmaal een leuke oppas gevonden is dan gaat dit vaak via mond tot mond als tip rond bij ouders onderling. Vaak gaat het hier om een oudere broer of zus van een vriendje/vriendinnetje of de dochter of zoon van een bevriende schoolpleinmoeder. Heel handig en dat geeft al best een fijn gevoel omdat het iemand is die meerdere mensen uit je omgeving kennen en ook bij hun over de vloer laten komen.

Maar het kan ook heel erg fijn zijn als je een betrouwbare oppas aan huis zoekt via een tussenbureau. Zo weet je dat degene die op je kind(eren) komt oppassen gescreend is en dat er voor beide kanten heel duidelijke afspraken op papier staan. In verschillende regio’s van het land heb je hier services voor; zoals bijvoorbeeld Charly Cares voor als je op zoek bent naar een oppas Tilburg of oppas Den Bosch. Even Googlen op “oppas aan huis + plaatsnaam” brengt je anders ook tips van een oppasservice als dit buiten jouw regio ligt.

Praktische tips voor een oppas aan huis

Of je nu via via aan een oppas voor je kinderen komt of een oppas-app of oppasservice inschakelt, het is handig om met een aantal zaken rekening te houden als je kennis gaat maken en voor het eerst een oppas aan huis laat komen.

1. Zorg dat je niet alleen als ouders een gesprekje met de eventuele nieuwe oppas gehad hebt, maar dat ook je kind(eren) hem of haar al eens gezien hebben zodat je weet of er ook een klik is tussen de oppas en jouw kind. Dat is natuurlijk minstens zo belangrijk!

2. Zet één en ander eenvoudig op papier of bespreek bepaalde zaken heel duidelijk met elkaar. Denk hierbij aan wat je verwacht van een oppas qua taken tijdens het oppassen, wat mag en kan, wat de huisregels zijn en wat een oppas mag doen, eten en drinken tijdens het oppassen.

3. Bespreek duidelijk het tarief voor de oppas. Dit is via een oppasservice vaak een vastgelegd bedrag en maakt één en ander eenvoudiger, maar als je iemand via via hebt leren kennen dan is het slim om alles duidelijk te hebben voor beide partijen. Op de website van Nibud vind je hier richtlijnen voor.

4. Ga een proefperiode aan waarin je van beide kanten kan kijken of het goed gaat.

5. Zorg dat je bij de eerste keer oppassen de oppas ruim van tevoren laat komen, zodat je je kinderen niet ‘in het diepe gooit’ maar ze rustig kan overlaten aan de oppas en de spanning en het wennen er ervan af is voordat je de deur uitgaat als ouder(s).

In the end komt ook een stukje gevoel de hoek om kijken en is een onderbuikgevoel of een ‘klik’ minstens net zo belangrijk. Heb je alle bovenstaande tips meegenomen én heb je er een goed gevoel bij, dan heb je hopelijk een heel erg fijne oppas voor vele fijne quality time momentjes met je vriendinnen en/of partner gevonden. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 25 maart 2023 at 07:13

    Dit zijn hele goede tips.
    Goed artikel.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.