Beauty

Kayali Yum Pistachio Gelato | 33

16 maart 2023

Review - Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 eau de parfum intense
Oohlala, één van de meest gehypte parfums van dit moment die niet snel met enig ander parfum te vergelijken is. Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 is a treat! Geïnspireerd op een reis naar Rome die Mona Kattan (oprichter Kayali Fragrances) samen met haar zusje in 2014 maakte en een smaakbeleving die ze niet los kon laten en nu tot leven wist te brengen in Yum. Met een heel rijtje aan onweerstaanbare geurnoten én een bijzondere techniek zodat je het parfum nog intenser kan ervaren.. Lees verder voor meer informatie en de geurbeleving in deze review!

‘Lees ook: Met deze tips vind je een parfum dat perfect bij je past.’

Review - Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 eau de parfum intense

Kayali Yum Pistachio Gelato | 33

“I wanted to combine my two favorite indulgences, fragrance & gelato! Ever since I can remember, ice cream has been my favorite food and always my #1 choice when asked what would be my last meal! In 2014, I went on a trip to Rome with my sister Alya and discovered pistachio gelato -I have been OBSESSED ever since! Just like the dreamy dessert, I wanted to create something that made me feel yummy, happy and irresistible! Working with Olivier Cresp, (a world- renowned perfumer who is often credited as the “father” of gourmand fragrances) and his son, Sebastien, was SO exciting. With every delicious spritz, you’ll feel like YOU ARE the dessert!”- Mona Kattan

Review - Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 eau de parfum intense

Geurnoten

Topnoten: pistache, rum, bergamot, roomijs, hazelnoot, kardemom
Hartnoten: lelietje-van-dalen, pioenroos, geranium, jasmijn, peer, framboos, witte perzik
Basisnoten: slagroom, marshmallow, sandelhout, cederhout, suikerspin, tonkaboon, cacao, Turks fruit

Dat zijn heel veel geurnoten bij elkaar en dat maakt het dan ook wel lastiger om hier specifieke herkenbare geurnoten uit naar boven te halen. Maar persoonlijk vind ik de pistache, hazelnoot, kardemom, jasmijn, perzik, marshmallow, sandelhout en tonkaboon behoorlijk herkenbaar en dat is best knap in een parfum dat uit zoveel elementen bestaat. Fun to know: nummer 33 staat voor het aantal versies er nodig waren om tot de perfecte samenstelling van dit parfum te komen.

Geurbeleving

Kayali Yum is duidelijk een gourmand parfum. It’s a whole dessert! Niet alleen met alle eetbare geurnoten die erin verwerkt zijn, maar ook vanwege de bijzondere techniek die in dit parfum is toegepast: STT. Smell The Taste geeft een bijna eetbare geurbeleving tijdens het aanbrengen van het parfum, waardoor er een soort multisensorische ervaring ontstaat. Heel bijzonder!

Qua geurbeleving opent het parfum fris en citrus-achtig, maar de mengeling van alle zoete geurnoten komt er heel duidelijk doorheen en is door de gehele geurbeleving te ruiken. Gelukkig is het niet girly-zoet-zoet, maar eerder warm-zoet, romig, subtiel zeperig en zelfs een klein tikkeltje kruidig. En dat laatste maakt het dat dit één van de weinige zoete parfums is die ik persoonlijk oprecht lekker vind. Deze eau de parfum intense blijft op mijn huid ook nog eens heel lang terug te ruiken, maar het is – gelukkig – niet een geur die je in een grote straal om je heen al ruikt.

Leuk weetje

Tijdens het ontdekken van dit nieuwste Kayali parfum leek ik Thierry Mugler Angel te herkennen. Ik vond het dan ook erg leuk om tijdens mijn researchrondje erachter te komen dat de parfumeurs van Kayali Yum vader Olivier Cresp en zoon Sebastien Cresp bleken te zijn zijn. Olivier Cresp is namelijk één van de parfumeurs van Thierry Mugler Angel en een aantal geurnoten hebben een overlap; suikerspin, jasmijn, bergamot, perzik, lelietje-van-dalen, cacao, tonkaboon en sandelhout. Mocht je dus een vergelijkbaar parfum zoeken, dan zit je hiermee dus op een redelijk goed spoor.

Review - Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 eau de parfum intense

Overall

Jep, ik snap de hype rondom dit parfum helemaal en ik vind het een enorme aanrader voor de warmere lente en vooral de zomermaanden straks. Het gelato-vakantie-gevoel zit er heel erg knap in verwerkt en de combinatie met een warme zomerhuid met a snif of sunscreen zal hier heel fijn mee combineren en zeg nou zelf: de frosted flacon zelf is toch ook een plaatje om te zien? Love it!

Prijs en verkrijgbaarheid

Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 eau de parfum is verkrijgbaar vanaf €95,00/50ml via de internationale Hudabeauty website. Hopelijk ook snel via Nederlandse verkooppunten als ICI PARIS XL en The Beauty Editor.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Revita
  Reply Revita 12 april 2023 at 14:53

  Deze ruikt inderdaad heerlijk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 maart 2023 at 15:45

  Dit klinkt heel goed.
  Ik zet het op mijn wishlist.
  Ik hou van True Angel van TM.
  Love icescream en pistache.
  Tonkabonen altijd goed.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.