Beauty

Skincare tip | Mádara Vitamin C producten

23 maart 2023

Madara vitamin C skincare review
Een goed vitamine C product is voor mij onmisbaar in mijn huidverzorgingsroutine omdat ik simpelweg het verschil merk als ik het niét gebruik of een tijdje ‘vergeet’. Deze antioxidant brengt namelijk een heel rijtje aan fijne voordelen met zich mee. In dit artikel vertel ik je daar graag meer over én deel ik de Mádara Vitamin C producten als skincare tip met je.

‘Lees ook: Beauty tip | Mijn favoriete micellaire waters uit de drogisterij.’

Madara vitamin C skincare review

De voordelen van vitamine C voor je huid

Vitamine C heeft een heel rijtje aan positieve eigenschappen op de huid, waaronder:

– stimuleert de collageensynthese, waardoor de huid er sterker, gladder en stralender uitziet
– helpt bij het minimaliseren van de negatieve effecten van omgevingsfactoren zoals schadelijke gevolgen van UVA en UVB straling, luchtvervuiling en blauw licht
– verfijnt de huidtextuur waardoor de huid er frisser uitziet en gladder en zachter aanvoelt
– remt de vorming van melanine en dat vermindert pigmentvlekken en hyperpigmentatie én voorkomt de aanmaak van nieuwe vlekjes
– helpt tekenen van huidveroudering tegen te gaan en draagt bij aan vermindering van rimpels en lijntjes
– zorgt voor een stralende huid met een mooie glow
– versterkt de werking van een SPF en beschermt zo samen optimaal tegen de negatieve gevolgen van zonlicht.

Let wel op dat je krachtige vitamine C producten niet gebruikt in dezelfde skincare routine als producten met AHA en BHA (zuren zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur), niet combineert met retinol en liever ook niet met niacinamide. Deze combinaties kunnen namelijk onder andere huidirritatie en roodheid veroorzaken. En, just to be sure, natuurlijk draag je iedere dag trouw een minimale SPF30 als afsluiting van je morning skincare routine ;)

Madara vitamin C skincare review Madara vitamin C skincare review

Mádara Vitamin C producten

Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate 30ml/€42,95
“Een superboost voor de huid met antioxidanten die de natuurlijke bescherming van de huid tegen schade van buitenaf verbeteren en helpen om tekenen van ouderdom, zoals rimpels, verminderde elasticiteit en hyperpigmentatie, uit te stellen.” In dit serum zit onder andere jojoba olie, vitamine C, ferulinezuur, vitamine E en hyaluronzuur wat een mooie krachtige combinatie maakt tegen huidverkleuringen en huidveroudering, bijdraagt aan een stevigere, gladdere en meer egale huid en de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Het serum heeft een lichtgele kleur die transparant uitsmeert, voelt fris aan op de huid en trekt snel in zonder een vettig laagje achter te laten waardoor je snel door kan met de rest van je huidverzorging.

Madara vitamin C skincare review Madara vitamin C skincare review

Mádara Vitamin C Illuminating Recovery Cream 50ml/€39,95
“Deze moisturizer hydrateert, verzacht en verfrist de doffe, vermoeide huid intens, waardoor de tint wordt verbeterd en de gezonde gloed van uw huid wordt hersteld.” In deze crème zit onder andere jojoba olie, vitamine C, betaine, vitamine E, hyaluronzuur en zeewierextract. Deze combinatie werkt samen tegen huidveroudering, laat de huid weer stralen, maakt deze steviger en hydrateert deze intens.

De crème heeft een lichte textuur, ruikt heerlijk fris en smeert prettig uit. Wel laat deze crème een subtiel gevoed laagje achter op de huid en dat vind ik met mijn drogere huid juist een pluspunt want het geeft direct een soepel en goed gehydrateerd huidgevoel. Persoonlijk vind ik dit product wel meer een aanrader voor in de avond omdat de combinatie van de crème met foundation samen iets gaat ‘pillen’. Omdat de combinatie van zowel het serum als deze crème elkaar juist versterkt kan ik daardoor aanraden om beide producten samen in de avond te gebruiken.

Madara vitamin C skincare review

Interessant weetje: het is ook bij vitamine C echt niet zo dat een hoger percentage in producten per se staat voor betere producten of een hogere effectiviteit. Er is namelijk ook nog een heel groot verschil in welk type vitamine C er gebruikt is en de stabiliteit van het product. Mádara heeft in deze producten een zeer stabiele en actieve vorm van Vitamine C (ascorbinezuur glucoside) gebruikt in percentages tussen de 1-5% die daardoor mild voor de huid maar alsnog effectief genoeg zijn om bij te dragen aan huidverbetering.

Het duo van het serum samen met de crème maakt trouwens een prachtig setje om te gebruiken in kuurvorm, bijvoorbeeld twee keer in het jaar voor een maand lang. Je zal in relatief korte tijd echt een verschil merken in de ‘frisheid’ van je huid met minder plekjes, vlekjes, egaler, zachter en als bonus brengt het de huid meer tot leven met een heel frisse glow.

Daarnaast zijn beide producten vegan en organic en is Mádara ook nog eens een dierproefvrij en zowel een duurzaam als clean beauty label. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 maart 2023 at 07:30

  Klikt erg goed.
  Alleen al als het gaat om het vervagen van zichtbare rimpeltjes….
  Het is nu in de aanbieding.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.