Beauty

Budget beauty tip | NIVEA DERMA Skin Clear nacht exfoliant

6 maart 2023

NIVEA DERMA skin clear nacht exfoliant review/ervaring NIVEA exfoliant
Zoals je weet ben ik een enorme fan van het exfoliëren van de huid. Het hoeft niet eens iedere dag en de percentages hoeven ook echt niet bizar hoog te zijn, maar het zal je huid echt goed doen. Trust me! Een exfoliant is vaak wat prijziger en een specifieker type huidverzorging dat je vaak enkel online kan bestellen, maar onlangs werd de NIVEA DERMA Skin Clear nacht exfoliant gelanceerd. Ik kocht hem direct, probeerde hem uit en deel er graag mijn enthousiasme over in deze review.

‘Lees ook: Foundation Friday | Catrice tinted serum foundation review.’

NIVEA DERMA skin clear nacht exfoliant review/ervaring NIVEA exfoliant

NIVEA DERMA Skin Clear nacht exfoliant review

De belofte

“De NIVEA DERMA Skin Clear nacht exfoliant ondersteunt het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en bevordert de verwijdering van dode huidcellen. Dit product zorgt voor een zichtbaar gavere huid in 7 dagen, verbetert en verfijnt de huidteint, vermindert onzuiverheden en voorkomt het ontstaan van nieuwe onzuiverheden.”

Ingrediënten

Deze NIVEA nacht exfoliant bevat een mooie concentratie actieve bestanddelen, waaronder een mix van 8% AHA/BHA (in de vorm van glycolzuur en salicylzuur) en verder is er onder andere niacinamide (vitamine B3), panthenol (vitamine B5), zoethoutextract en pantolactone aan toegevoegd. Goed om te weten: dit product is vegan, wel zit er een kleine hoeveelheid siliconen en parfum in.

Ik licht graag een aantal ingrediënten en hun werking iets verder uit:

glycolzuur is een AHA (alpha hydroxy acid) die op het huidoppervlak werkt tegen zonschade, pigmentvlekken, rimpels, lijntjes en bijdraagt aan een meer gehydrateerde huid
salicylzuur is een BHA (beta hydroxy acid) en werkt zowel op het huidoppervlak als dieper in de huid en werkt tegen mee-eters, onzuiverheden en roodheid
niacinamide maakt onder andere vetzuren en ceramiden aan om de huidbarrière te versterken, heeft een ontstekingsremmende werking, beschermt tegen UV-schade, helpt bij de vermindering van pigmentvlekjes en huidveroudering en verfijnt de poriën
panthenol versterkt de huidbarrière, heeft herstellende en verzachtende eigenschappen en kan roodheid van de huid verminderen
zoethoutextract kan (pigment)vlekjes lichter maken en heeft een kalmerende werking op de huid waardoor het roodheid vermindert
pantolactone is een vochtinbrenger en helpt om de huid gehydrateerd te houden en vochtverlies te voorkomen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De NIVEA DERMA Skin Clear nacht exfoliant is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €12,99/40ml, maar is op dit moment bij veel plekken in de aanbieding. Zo is er een 1+1 gratis actie bij Etos, is er een 50% kassakorting bij Kruidvat en krijg je ook 50% korting bij Wehkamp.

NIVEA DERMA skin clear nacht exfoliant review/ervaring NIVEA exfoliant

Hoe gebruik je een exfoliant? (+ tips)

Deze exfoliant van NIVEA komt in een serum-achtige textuur en breng je daarom met je vingertoppen aan. Dit doe je in de avond ná het reinigen van je huid en na het gebruik van een lotion of toner. Vervolgens breng je een kleine hoeveelheid aan in stipjes op je huid, die je daarna verdeelt en waarbij je de oogcontouren vermijdt. Je hoeft bij het aanbrengen geen druk uit te oefenen of in te masseren en je hoeft het ook niet af te spoelen. Na gebruik breng je als laatste stap je normale nachtverzorging aan.

De werkzame bestanddelen in deze NIVEA exfoliant kunnen een licht prikkelend gevoel geven – zeker bij de eerste keren gebruik – omdat je huid er wat aan moet wennen. Mocht je een wat gevoeligere huid hebben of nog geen ervaring met een exfoliant, dan zou ik dit product niet dagelijks gebruiken en het gebruik ervan ook zeker opbouwen. Dit kan je doen door het product bijvoorbeeld slechts twee á drie keer per week te gebruiken in een zeer kleine hoeveelheid. Je zou er de eerste keren eventueel een heel luchtige gezichtscrème ónder kunnen aanbrengen als beschermend tussenlaagje zodat je huid kan wennen aan de zuren. Let er ook op dat de huid door de zuren wat gevoeliger kan worden voor zonschade, breng daarom iedere ochtend als laatste stap van je skincare routine minimaal een SPF30 aan.

NIVEA DERMA skin clear nacht exfoliant review/ervaring NIVEA exfoliant

Review

Ondanks dat er op de verpakking staat dat dit product enkel geschikt is voor de onzuivere huid, ben ik van mening dat ieder huidtype hier een positief effect van zal ervaren. Lees de effecten van de gebruikte ingrediënten hierboven maar eens door en je begrijpt wel waarom :) De percentages werkzame stof in dit product zijn goed, waardoor het ook daadwerkelijk iets voor je huid kan doen en bij zal dragen aan huidverbetering in de vorm van een gladdere en zachtere huid, minder onzuiverheden en (pigment)vlekjes, een meer frisse huid met een mooie glow. Bovendien heeft het een fijne age-well werking (vermindering en verzachting rimpeltjes en lijntjes) en zal je meer effect halen uit je overige huidverzorging omdat die door het regelmatig gebruik van een exfoliant beter door de huid zal worden opgenomen. En als bonus sta je ook nog eens op met een superzacht huidje, iedere keer na gebruik weer.

De textuur is zoals een gel-serum, het voelt koeltjes aan op de huid en het trekt snel in zonder een plakkerig of vettig laagje achter te laten. Wel heeft dit product een wat intense geur – ook al is parfum het laatste ingrediënt op de ingrediëntenlijst – maar het is gelukkig een lekkere frisse geur. Je zou dit product iedere avond kunnen gebruiken, maar met 2/3 keer in de week zal je ook al snel genoeg veranderingen aan je huid gaan merken en voorkom je het over-exfoliëren van je huid om zo je huidbarrière zo sterk mogelijk te houden. Zeker een aanrader van een budget beauty tip om uit te proberen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Natascha - Zijtikt.nl
  Reply Natascha - Zijtikt.nl 7 maart 2023 at 19:59

  Wat een leuke tip, ik heb deze echt he-le-maal gemist!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 maart 2023 at 14:54

  Ik zou deze zeker kopen. Maar ben zo bang dat mijn huid nog veel meer geïrriteerder raakt.
  Dit omdat ik last van haargroei onde er kin heb en rondom de kin.
  Vindt het zo erg.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 maart 2023 at 13:53

   Ik herken dat heel erg, juist omdat ik ook last heb van overbeharing rondom mijn kin. Maar juist een exfoliant kan ervoor zorgen dat je minder irritatie, bultjes en ingegroeide haartjes krijgt en ik kan het dus zeker aanraden een product zoals dit een kansje te geven :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.