Beauty

Foundation Friday | Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation

28 april 2023

Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation review Calico
De Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced lijn bestaat uit enkele skincareproducten die de eerste tekenen van zichtbare huidveroudering aanpakken. Zo verzachten en verminderen ze lijntjes en rimpels, hydrateren ze de huid en dragen ze bij aan een zichtbaar jongere en stevigere uitziende huid. Nieuw in deze lijn is deze All-in-One foundation waar ik je in dit artikel alles over vertel!

‘Lees ook: Q&A | Geeft een foundation met SPF voldoende zonbescherming?

Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation review Calico

Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation

De belofte

“De naam van deze foundation is niet voor niets “all-in-one”, want deze foundation is een volledige verzorging van het gezicht. De toegevoegde Matrixyl 3000 Plus™-technologie gaat veroudering van de huid tegen en strijkt lijntjes en rimpels glad. Daarnaast heeft de foundation een SPF50+ bescherming en bevat de foundation vitamine E en vitamine C welke de huid beschermen tegen vrije radicalen. De medium dekking is opbouwbaar, maar luchtig genoeg voor één laagje.”

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst van deze foundation ziet eruit als die van een combinatie tussen foundation en huidverzorging in, en dat maakt de eerste claims in ieder geval waar. Zo zie ik meerdere zonnefilters, een basis met siliconen en kleurpigmenten, maar ook skinloving ingredients als glycerine, vitamine E, vitamine C, retinyl palmitate (een variant op vitamine A die door de huid wordt omgezet in retinol), ginseng-extract, peptiden en extract van de witte moerbei (een antioxidant, werkt kalmerend en verzachtend op de huid). Deze foundation is verder dierproefvrij en bevat geen parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation is verkrijgbaar bij Boots Apotheken en via de Boots webwinkel voor €21,49/30ml.

Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation review Calico Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation review Calico

Review

Deze nieuwe Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation komt in een tube-verpakking met een draaidop, waaronder een ‘tuutje’ zit waarmee je de foundation goed kan doseren. Er wordt aangeraden om de foundation van tevoren goed te schudden en daarna is de textuur zoals die van een lichte crème. De geur is redelijk neutraal en het huidgevoel het beste te omschrijven als romig.

Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation review Calico Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation review Calico

Mocht ik moeten beginnen met de nadelen; ik vind het jammer om te zien dat er uitdrogende alcohol aan toegevoegd is en dat de kleurselectie behoorlijk klein is. Deze foundation is namelijk slechts in 7 kleuren verkrijgbaar, dus je moet geluk hebben dat je een goede match kan maken.. Zelf heb ik deze foundation in de lichtste kleur ‘Calico’ die een redelijk neutrale ondertoon heeft – dus niet te warm/oranje en ook niet te koel/roze – en deze is een behoorlijk goede match met mijn huidtint op dit moment dus dat is heel erg fijn. Zeker omdat ik deze foundation in mijn collectie ga houden, omdat hij simpelweg goed z’n werk doet;

– er zitten mooie huidverzorgende ingrediënten in
– hij combineert goed met mijn drogere huid
– accentueert inderdaad lijntjes en rimpeltjes niet maar geeft een subtiel soft-focus effect
– na het aanbrengen ziet mijn huid er ‘fris’ uit
– de dekking is medium, ik vind één laagje voldoende en breng liever plaatselijk nog een klein beetje concealer aan dan dat ik foundation in meerdere laagjes opbouw
– de finish is niet te mat of te glanzend en geeft een heel natuurlijk resultaat.

Boots No7 Protect & Perfect Intense Advanced All-in-One foundation review Calico

Persoonlijk denk ik wel dat deze foundation meer geschikt is voor de drogere tot normale huidtypes, omdat hij anders te snel zou kunnen gaan ‘glijden’. Vooraf een primer gebruiken en naderhand heel licht afpoederen met een transparant poeder is wel aan te raden om deze foundation de hele dag op z’n plek te houden.

Overall vind ik dit een heel mooie foundation, die me qua huidgevoel, ingrediënten en resultaat doet denken aan een BB Cream. En ja, dat is zeker een pluspunt! Zoals je kan zien op de voor- en nafoto’s frist het de huid mooi op, egaliseert hij voldoende zonder dat het er cakey uitziet en dan zit er ook nog skincare én een SPF50+ in. Win-win-win!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 april 2023 at 11:54

  Dit ziet er goed uit.
  Deze zou ik zeker kopen.
  Het is zeker goed dekkend.
  Zo een fijn merk is dit.
  Ik ben heel goed bekend met producten hiervan.

  Een fijne dag Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2023 at 16:14

   Wat leuk om te horen dat je zo’n fan bent van dit merk en de producten :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.