Beauty

Korean beauty | Chasin’ Rabbits All About Glow Tone Up Cream

19 april 2023

review chasin rabbits all about glow tone up cream

In Korean beauty is een tone up cream allang geen nieuw product meer, maar het is duidelijk iets dat in Europa nog wat meer bekendheid mag gaan krijgen. Een crème zoals deze heeft namelijk een aantal heel mooie voordelen voor de huid en kan voor ieder huidtype een mooie aanvulling zijn. Zeker wanneer je ook nog op zoek bent naar een mooi age-well skincare product, dan kan ik je deze Chasin’ Rabbits All About Glow Tone Up Cream aanraden. In deze review lees je er alles over!

‘Lees ook: Korean beauty | Heimish All Clean Balm (review).’

review chasin rabbits all about glow tone up cream

Chasin’ Rabbits All About Glow Tone Up Cream

Chasin’ Rabbits heeft als moederbedrijf het bekende It’s Hanbul wat al meer dan dertig jaar actief is in de beautybranche. Het is dus zeker geen merk wat pas net om de hoek komt kijken, maar waar dus een heleboel kennis achter zit. Het merk is vegan-friendly, eco-friendly en skin-friendly en kiest voor ‘schone’ en veganistische ingrediënten en duurzame verpakkingen. Bovendien hebben veel producten net even een verrassende twist qua gebruik en/of textuur én zijn ze voorzien van leuke namen.

De belofte

“Deze crème verzacht de huidtextuur, hydrateert de huid en geeft een mooie glans. Dankzij de subtiele corrigerende werking ziet de huid er direct egaler en rustiger uit. De lichte formule voelt niet vettig of plakkerig aan en kan zowel op zichzelf of als basis onder make-up worden gedragen.”

Ingrediënten

In deze crème zitten een heleboel mooie ingrediënten waar ik als skincarejunkie duidelijk blij van word! Denk aan niacinamide, panthenol, zoete amandel-olie, extract van magnolia, lelie, Japanse sierkers, peer, witte klaver en centella asiatica (‘cica’), sacha inchi olie, glutathione (krachtig anti-oxidant), aloë vera, tea tree, vitamine E, hyaluronzuur in verschillende molecuulgroottes en glycerine. Het is hiermee een redelijk hybride product dat door verschillende huidtypes gebruikt kan worden en aanvult wat de huid op dat moment nodig heeft.

Goed om te weten: er zit een kleine hoeveelheid siliconen in, maar is verder vrij van parfum, parabenen, sulfaten en uitdrogende alcoholen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Chasin’ Rabbits All About Glow Tone Up Cream is in Nederland verkrijgbaar bij Haru Haru voor €18,00/50ml.

review chasin rabbits all about glow tone up cream

Review

Wat is een tone up cream?

Een tone-up cream is een crème die je als allerlaatste stap van je skincare routine kan toevoegen, dus ook in de ochtend óver je SPF heen. Lang werd gedacht dat ‘tone up’ en ‘oplichtende’ producten de huid lichter zouden maken, maar het brightening-effect van een crème als deze draagt bij aan het verminderen van (pigment)vlekjes, verkleuring van littekentjes en huidirritatie zoals roodheid waardoor de huid er rustiger, kalmer, frisser en egaler uit zal gaan zien. Daarnaast zit er een tonifiërende werking in die ervoor zorgt dat de poriën kleiner gaan ogen en je huidtextuur verfijnen.

review chasin rabbits all about glow tone up cream review chasin rabbits all about glow tone up cream

Mijn ervaring

Deze Chasin’ Rabbits All About Glow Tone Up Cream komt in een aluminium tube waardoor je hem goed tot de bodem leeg kan krijgen en je kan hiermee goed doseren. De hoeveelheid van een dotje van deze crème is voldoende voor je gehele gezicht en hals omdat het zich door de lichte formule gemakkelijk laat verdelen. De crème heeft een duidelijke witte kleur, maar eenmaal uitgewerkt laat hij gelukkig geen whitecast achter. De geur is – net zoals het huidgevoel – heerlijk fris en de crème trekt snel in zonder een plakkerig of vettig laagje achter te laten.

Het voor- en na-effect van deze crème is lastig vast te leggen op de foto, je ziet vooral meer ‘kalmte’ en minder roodheid, vlekjes en net even de verfijning van de huidtextuur goed naar voren komen. Maar in het echt is het duidelijker zichtbaar én te voelen; de huid ziet er instant frisser en meer wakker uit, voelt zacht en soepel aan en geeft een mooie porseleinen glow. Ook geeft het een subtiel plumping-effect waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes er zachter en minder opvallend uitzien en oogt de huid mooi rustig en kalm. Wat dat betreft snap ik de dubbele werking ervan ook zeker; na het aanbrengen van deze crème ziet je huid er net even wat meer ‘oomph’ uit en is dat voor veel dagen in-en-rondom-huis eigenlijk prima, maar ook als basis voor onder een foundation doet deze tone up cream het heel erg goed. Het zorgt dat je minder foundation nodig hebt, dat deze mooier blend op de huid en dat je foundation langer mooi blijft zitten zodat je er de hele dag geen omkijken meer naar hebt.

Wat heb ik toch een zwak voor Korean skincare en ook deze skin innovation (skinnovation!) vind ik weer heel erg fijn en vernieuwend; mooie huidverzorgende en huidverbeterende ingrediënten, vegan, duurzaam, betaalbaar.. Chasin’ Rabbits is een merk waar ik zeker meer van wil ontdekken!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 19 april 2023 at 08:51

    Goed dat dit een dubbele werking heeft.
    Ik lees zoveel goeds hierover.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.