Beauty

Skincare | 5x fijne SPF voor je gezicht

12 april 2023

fijne spf voor je gezicht tips 2023
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een SPF hoort iedere dag in je skincare routine te zitten om onder andere je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon en om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Maar een écht fijne SPF voor je gezicht is nog niet zo snel gevonden, want vaak geven ze een witte waas, doen ze het niet lekker onder make-up, zijn ze net even te vettig of bezorgen ze traanogen.. Ik heb de afgelopen tijd weer een flink aantal sunscreen/sun creams getest en deel vandaag vijf aanraders met je!

‘Lees ook: Skincare tip | Medik8 Press & Clear BHA lotion.’

esse sunscreen spf30

Esse sunscreen SPF30 €43,00/30ml
Een minerale zonbescherming op basis van aloë vera met verder onder andere jojoba olie, shea boter, myrothamnus, vitamine E, vitamine C, rooibos- en olijfbladextract die zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huid. Door het lichte tintje geeft deze absoluut geen witte waas en werkt hij subtiel egaliserend en daarnaast geeft deze een heel erg mooie glow aan de huid.

Fijn om te weten: vegan, cruelty-free, koraalrif-vriendelijk en bevat geen siliconen en parfum.

mixsoon centella sun cream spf50

mixsoon centella sun cream SPF50+ €23,00/50ml
Ohhh, wat heb ik toch een zwak voor Korean skincare en hun SPF-formules; heel zacht op de huid, niet plakkerig en bizar lichte formules. Zoals deze van mixsoon met onder andere centella extract met kalmerende, antibacteriële, hydraterende en verzachtende eigenschappen die mild genoeg is om zelfs over je oogleden aan te kunnen brengen. Deze SPF is geschikt voor ieder huidtype en laat geen opvallende glow of matte finish achter, maar is juist heel natuurlijk ‘alsof je niets hebt aangebracht’ en doet het hierdoor ook goed onder make-up. De subtiele lavendelgeur vind ik persoonlijk best lekker, maar is iets om rekening mee te houden aangezien heel gevoelige huidjes hier soms wat lastig op kunnen reageren.

Fijn om te weten: vegan, cruelty-free en bevat geen siliconen.

KEYS Soulcare protect your light spf30

KEYS Soulcare protect your light SPF30 €39,00/50ml
Deze daily moisturizer uit de skincarelijn van zangeres Alicia Keys is ook weer een mooi voorbeeld van een all-in-one SPF. Zo zit er onder andere niacinamide, peptiden en squalaan in en dat is een heel mooie combinatie. Deze crème heeft een vollere textuur, maar na het aanbrengen versmelt hij mooi met de huid zonder een plakkerig of vettig gevoel achter te laten en kan voor veel huidtypes ook de normale dagcrème vervangen. Deze doet het trouwens opvallend goed onder make-up, waarschijnlijk door onder andere de (kleine hoeveelheid) siliconen die eraan toegevoegd is.

Fijn om te weten: vegan, cruelty-free en bevat geen parfum.

hawaiian tropic mineral skin nourishing face milk spf30

Hawaiian Tropic skin nourishing facial milk SPF30 €23,99/50ml
Dit is de nieuwste lancering van Hawaiian Tropic zonder chemische filters en parabenen en is een heel erg lichte substantie die snel intrekt zonder een witte waas achter te laten. Ook geeft deze een heel mooie en frisse gloed aan de huid en deze heeft toch wel als bonus de meest zonnige geur, waar de producten van dit merk bekend om staan; tropisch en je waant je gelijk op een strand met een cocktail in de hand :) Die geur is trouwens niet alleen afkomstig van toegevoegd parfum, want er zit ook onder andere extract van guave, frangipani, passiebloem, mango en papaya in (en die hebben dan ook weer fijne huidverzorgende eigenschappen, dus win-win!).

Fijn om te weten: dierproefvrij en koraalrif-vriendelijk.

hello sunday dark spot serum spf40

hello sunday dark spot serum SPF40 €30,00/30ml
‘The one that makes you glow’ is ook zeker wel een juiste omschrijving, want deze SPF voor je gezicht komt in een olie-achtige textuur die een niet vette maar wel glowy finish achterlaat. Echt een aanrader voor de drogere en rijpere huidjes en voor wanneer je van een textuur zoals deze houdt. Daarnaast bevat dit serum onder andere soja olie, vitamine E, rijstextract en Hexylresorcinol. Dit laatste ingrediënt remt de aanmaak van pigment én vermindert bestaande pigmentvlekken, helpt de huid steviger te maken en werkt ontstekingsremmend. Een mooie combinatie voor wanneer je gevoelig bent voor pigmentvlekken en/of al bestaande pigmentvlekken hebt die je wil verminderen.

Fijn om te weten: vegan en bevat geen parfum en siliconen.

Personal note
Ik stel altijd behoorlijk hoge eisen aan een SPF voor mijn gezicht. Niet alleen omdat je gezicht toch ook wel je visitekaartje is en ik er zuinig op ben, maar ook omdat het echt niet nodig is dat je maar wat ‘voor lief’ hoeft te nemen met dit soort producten. Ze hoeven niet te prikken, lastig uit te smeren te zijn, een witte waas te geven en je make-up weg te laten glijden.. Wat dat betreft ben ik enorm blij met de ontwikkeling in dit type producten van de afgelopen jaren. Er is nu zoveel moois te vinden! Ik hoop met bovenstaand rijtje ook weer een aantal fijne producttips door te kunnen geven die bij mij persoonlijk door het wensenlijstje heen kwamen :)

Enjoy the sun!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.