Lifestyle

Gadgetliefde | 7x handige iPhone 14 hacks

3 april 2023

iPhone 14 hacks iOS 16
De mobiele telefoon bestaat 50 jaar.. Who knew, dat zo’n baksteen – van bijna een kilo en waar je slechts 20 minuten mee kon bellen – in de tussentijd zou uitgroeien tot iets dat onmisbaar is geworden is ons leven. We gebruiken onze smartphone tegenwoordig als telefoon, computer, camera, gameconsole, wekker en nog veel meer. Wow! En zelfs in de nieuwste versies blijken ook nog eens heel erg leuke snufjes en handigheidjes te zitten, waarvan je waarschijnlijk nog geen idee hebt.. In dit artikel een aantal leuke, handige en slimme iPhone 14 hacks waar de liefhebbers vast heel blij van worden!

‘Lees ook: Gadgetliefde | Zo gaat de batterij van je smartphone langer mee.’

iPhone 14 hacks iOS 16

iPhone 14 hacks

Je hoort mij niet snel zeggen dat je per se een flagship model van een telefoonfabrikant moét aanschaffen, maar als je een beetje gek bent van gadgets dan is dat toch vaak waar liefhebbers voor gaan. Dus als je dan eenmaal de keuze hebt gemaakt en een iPhone 14 kopen gaat dan kan je er ook maar het meeste uit halen, want deze telefoon is werkelijk spectaculair als het om de specs gaat. En met de volgende snufjes, tips en hacks voor je iPhone 14 en/of iOS 16 haal je er nog nét even wat meer uit:

1. Okee, misschien is deze eerste tip er eentje waar ik te persoonlijk vaak een irritatie mee heb.. maar het gebeurt me te vaak dat ik met mijn kleinere handjes niet het hele scherm kan bedienen waardoor ik er toch een tweede hand bij nodig heb. Maar er is een functie in iOS waarmee je gemakkelijk je hele scherm met één hand en dus alleen je duim kan bedienen. Deze Reachability-functie (ook wel ‘eenhandige modus’ of Bereikbaarheid genoemd) schakel je eenmalig in bij Instellingen -> Toegankelijkheid -> Aanraking en vervolgens zet je ‘Bereikbaarheid’ aan. Vanaf nu kan je door onderaan je scherm naar beneden te vegen het bovenste deel van je scherm naar beneden halen zodat je erbij kunt. Lastig te omschrijven, maar als je het eens uitprobeert heb je het snel onder de knie.

2. Net wat meer privacy op je smartphone bij je notities omdat je nu een privénotitie kan vergrendelen achter je Face ID. Dit zet je aan bij Instellingen -> Notities -> Wachtwoord en vervolgens klik je op ‘Apparaatwachtwoord gebruiken’ en daarna op ‘FaceID gebruiken’. Hierna kan je privénotities openen zonder een heel wachtwoord in te hoeven vullen (die je waarschijnlijk te vaak vergeet..) maar open je deze eenvoudig met je FaceID.

3. Als fotografiefanaat wil je natuurlijk het meeste uit je iPhone 14 (Pro) halen. De instellingen van de camera zijn standaard ingesteld op 12 megapixel, maar er zit maar liefst een 48 megapixel-camera op. Ga naar Instellingen -> Camera -> Formats en zet daar ‘Apple Pro Raw’ aan. Let er wel op dat deze bestanden veel meer ruimte in beslag nemen, maar je kan zo wel echt het maximale uit je foto’s halen. Helemaal wanneer je ze nog na wil bewerken.

4. Maak je graag filmpjes? Vergeet dan niet de actiemodus/action modus aan te zetten op de iPhone 14-modellen waardoor bewegende video’s er vloeiender uit zien. Het gaat net even een stapje verder dan beeldstabilisatie en is echt bedoeld voor video’s die je maakt wanneer je wandelt, vaart, SUPt, sport of zelfs in een achtbaan zit. Je zet het aan in de videofunctie van de cameramodus door op het ‘rennende mannetje’ te klikken; de actiemodus dus.

5. Als aanvulling op de bovenstaande iPhone 14 tips voor het maken van foto’s en video’s: op de iPhone14 kan je nu ook heel eenvoudig dubbele foto’s en video’s verwijderen. De duplicate foto’s en filmpjes die je (al dan niet per ongeluk) maakt of dubbel ontvangt in een WhatsApp-groepje bijvoorbeeld nemen heel wat ruimte in beslag op je telefoon. Open Foto’s -> Albums en scroll helemaal naar beneden, daar vind je ‘Duplicaten’ en kan je dubbele items verwijderen of samenvoegen waardoor je heel wat ruimte schoon maakt voor nieuwe foto’s en video’s.

6. Het maken van een screenshot is iets dat vaak niet in één keer goed gaat en daardoor vaak toch maar niet wordt gedaan, terwijl het zo handig is. Denk aan het opslaan van recepten, een bepaald product dat je nog even op wil zoeken, een outfitpost die je inspireert, een toffe interieurfoto.. noem maar op! Iets dat veel mensen niet weten is dat je ook een screenshot kunt maken door simpelweg twee keer kort achter elkaar op de achterkant van je telefoon te tikken. Eén keer instellen bij Instellingen -> Toegankelijkheid -> Aanraken en dan klikken op ‘Tik op achterkant’. Handig!

7. Last but not least: misschien niet heel spectaculair, maar hoe handig is het dat je nu het wachtwoord van het WiFi-netwerk waar je op zit kan bekijken? Kijk bij Instellingen -> Wi-Fi en klik op het i-pictogram van het netwerk waarmee je verbonden bent voor meer informatie, waaronder dus ‘Wachtwoord’ waarna je met je FaceID het wachtwoord in beeld te zien krijgt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 4 april 2023 at 17:26

    Ik heb er nooit 1 van dit merk gehad dus ik weet er niets van.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.