Beauty

Budget beauty tip | Kruidvat Natures

17 april 2023

Kruidvat Natures aanraders nieuw, vernieuwd, herlancering, vegan beauty, budget beauty
Onlangs was ik door Kruidvat uitgenodigd in het prachtige Conscious Hotel in Amsterdam voor het vieren van de herlancering en uitbreiding van de Kruidvat Natures lijn. Na een ontspannen breathwork-sessie genoten we van een high-tea waarbij er van alles werd verteld over de duurzame stappen die Kruidvat heeft genomen én van plan is te gaan nemen in de toekomst en werd alles verteld over het vernieuwde en uitgebreide Kruidvat Natures assortiment. In dit artikel lees je er alles over én deel ik een aantal persoonlijke favorieten met je!

‘Lees ook: Skincare | 5x fijne SPF voor je gezicht.’

Kruidvat Natures aanraders nieuw, vernieuwd, herlancering, vegan beauty, budget beauty

Kruidvat Natures

“Kruidvat maakt natuurlijke en duurzamere producten voor iedereen toegankelijk met het vernieuwde en uitgebreide assortiment van Kruidvat Natures. Een assortiment dat volledig past in de missie: Kruidvat wil dat iedereen zich mooi, goed en gezond kan voelen op een duurzamere manier. Kruidvat Natures geeft een goed gevoel voor jezelf en je lichaam. Het assortiment bestaat uit minimaal 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waarvan er altijd twee biologisch zijn. Alle ruim 30 producten zijn vrij van synthetische kleurstoffen en volledig vegan gecertificeerd. Bovendien hebben de producten een toegankelijke pijs en heeft het assortiment een eigentijds design gekregen. Dit alles maakt dat het assortiment zeer geschikt is voor klanten die geïnteresseerd zijn in producten van natuurlijke en duurzamere aard.”

Kruidvat Natures aanraders nieuw, vernieuwd, herlancering, vegan beauty, budget beauty

Prijs en verkrijgbaarheid

Het assortiment is met de herlancering niet alleen vernieuwd, maar ook behoorlijk uitgebreid en het biedt nu een complete lijn voor je verzorging van top tot teen met als aanvulling een aantal beautytools zoals bio cotton wattenschijfjes, bio cotton wattenstaafjes en een houten tandenborstel met plantaardige borstelhaartjes. Ook is er een reeks vitamines en voedingssupplementen aan het assortiment toegevoegd.

De producten van de Kruidvat Natures lijn zijn heel erg vriendelijk geprijsd; van €1,49 tot €6,99 voor de beautyproducten en van €4,49 tot €9,99 voor de vitamines en voedingssupplementen. De producten zijn zowel in de Kruidvat winkels als via de Kruidvat webwinkel te koop.

Kruidvat Natures aanraders nieuw, vernieuwd, herlancering, vegan beauty, budget beauty

Mijn persoonlijke aanraders

Ik heb niet het hele assortiment in mijn handen gehad, maar toch een behoorlijk aantal van de producten besnuffeld, ingrediëntenlijstjes uitgeplozen en natuurlijk ook uitgeprobeerd. Ik deel dan ook heel erg graag een aantal persoonlijke aanraders met je.

Kruidvat Natures Essential Micellar Water €3,99/400ml
Deze micellaire lotion bevat onder andere aloë vera, glycerine, betaine, melisse- en komkommerextract en dat zijn stuk voor stuk kalmerende en hydraterende ingrediënten. De geur is heerlijk fris, mijn drogere huidje reageert er goed op en wanneer ik hem over mijn oogleden gebruik krijg ik er geen traanogen van. Echt een fijne verfrissing als tweede reiniging in de avond of om in de ochtend de huid mee wakker te maken.

Kruidvat Natures Eye Make-up Remover €2,99/150ml
Deze 2-fasen-reiniger moet je even schudden voor gebruik om de twee laagjes met elkaar te vermengen en met een (wasbaar) wattenschijfje veeg je er daarna in no-time je oogmake-up mee van je oogleden. Zonder dat je hoeft te boenen en ook waterproof of longlasting make-up is geen probleem. Daarnaast laat de olie-achtige substantie geen waasje achter op de ogen en zorgen de ingrediënten als soja-olie, aloë vera, melisse- en komkommerextract en de combinatie van duindoorn-, jojoba- en amandelpitolie ervoor dat ik minder last heb van een drogere huid onder de ogen. Win-win!

Kruidvat Natures Restoring Overnight Oil €6,99/30ml
Met mijn drogere en iets rijpere huidje (ik ga tenslotte inmiddels alweer richting de 40) kan ik niet zonder een fijne gezichtsolie. Het geeft een mooie glow aan de huid, een plumping effect, zorgt voor minder droogtelijntjes en het voelt ook nog eens heerlijk verzorgend aan als laatste stap in mijn avondverzorging. In deze olie zit onder andere soja-olie, druivenpitolie, kurkuma- en ginkgo-extract, vitamine E, jojoba olie en teunisbloemolie; een mooie en rijk verzorgende huidolie waar niet alleen je gezicht, maar ook de puntjes van je haren, nagelriemen en andere droge plekjes blij van worden.

Kruidvat Natures Hydrating Lipbalm €1,79/4,8g
Deze lippenbalsem bevat een mooie mix van ‘wonderboom’-olie, kokosolie, jojoba olie, rijstwax, shea boter, olijfolie, kamillie-olie en vitamine E. Smeert lekker uit, heeft geen naar smaakje, maakt de lippen heerlijk zacht en soepel en laat ze er verzorgd en glossy uitzien zonder dat het plakt. Fijn voor het hele gezin met als extra tip: ook fijn verzachtend en helend voor over schaafjes en littekentjes.

Ik vind dit zeker een mooie herlancering en ben duidelijk enthousiast geworden. Ik kan het alleen maar toejuichen dat steeds meer bedrijven vegan, schonere, duurzamere en natuurlijkere producten lanceren, zeker wanneer ze eenvoudig ‘om de hoek’ verkrijgbaar en zo betaalbaar zijn, waardoor het voor iedereen binnen bereik is. Wel moet ik als kanttekening plaatsen dat er van mij minder alcohol in de producten had mogen zitten. Ik weet dat (plantaardige) alcohol in natuurlijke producten wordt toegevoegd om zo synthetische en chemische conserveringsmiddelen te kunnen verminderen – of zelfs helemaal weg te kunnen laten – maar het is helaas ook een ingrediënt met een uitdrogende werking op de huid. Bij de producten die ik hierboven als persoonlijke aanraders aan je tip heb ik hier echter geen last van gehad omdat er ook heel wat mooie verzachtende, verzorgende en hydraterende ingrediënten tegenover staan :)

Leuk detail: op de vernieuwde verpakkingen zie je op de voorkant van het label de twee key-ingredients als illustratie boven de productdruppel uitpiepen. Ik heb een zwak voor details als deze!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.