Beauty

Love it! | Lovea Monoï deodorant stick

22 april 2023

Lovea monoi deodorant stick review
Je moet van goeden huize komen, wil je mij van mijn favoriete deodorant af laten wijken. Want er zijn er maar heel weinig die je écht de hele dag door fris laten ruiken en tegelijkertijd zacht zijn voor de okselhuid. Onlangs kwam de nieuwe Lovea Monoï deodorant stick binnen waarbij ik als een blok viel voor de heerlijke zomerse geur ervan en ik hoopte dat hij ook goed zou werken als deodorant. En.. Yes!

‘Lees ook: Skincare | 5x fijne SPF voor je gezicht.’

Lovea monoi deodorant stick review

Lovea solid deodorant stick

De belofte

“Zeg ja tegen de nieuwe solid deo’s van Lovea: de formules bevatten 98% natuurlijke ingrediënten en zijn vegan. De deo’s bevatten absorberende poeders die tot wel 24 uur bescherming bieden tegen transpiratie en een combinatie van was zorgt voor een textuur die versmelt met de huid en deze zacht laat aanvoelen. Ook is er een vleugje monoi-olie of biologische kokosolie aan toegevoegd voor een exotische beleving.”

Ingrediënten

In deze deodorant zit onder andere zuiveringszout, kokosolie, shea boter, vitamine E, monoï extract en de werkzame bestanddelen tegen transpiratie, geurtjes en zweet zijn zink, magnesiumhydroxidecarbonaat en zuiveringszout (natriumbicarbonaat). Fijn om te weten: de sticks hebben een geconcentreerde samenstelling zonder water waardoor één stick even lang meegaat als twee normale deodorantrollers. Ze zijn verder vegan en aluminiumvrij.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Lovea solid deodorant sticks zijn verkrijgbaar in een Monoï-olie en een Kokos-olie variant voor €10,99/50g bij Holland & Barrett. Tip: er is op dit moment een actie met 25% korting.

Lovea monoi deodorant stick review

Review

Ik ben al jaren behoorlijk merkvast als het op deodorant aankomt, want eigenlijk iedere keer als ik een uitstapje maak om eens wat anders te proberen word ik teleurgesteld. Een milde deodorant zonder nasties waar je écht de hele dag van op aan kan is blijkbaar niet zo eenvoudig te vinden. Veel bevatten aluminium, uitdrogende alcoholen, parabenen, geven vlekken aan kleding en/of op de huid zelf of ze beschermen slechts voor een aantal uurtjes waarna het wat muffig gaat ruiken. En dat terwijl ik helemaal niet zo’n zweterd ben.. Maar het is een dagelijks product waar ik simpelweg van op aan moet kunnen; of ik nu een dagje rustig vanuit huis werk of van hot naar her ren met afspraken buiten de deur en een drukke agenda met de kinderen. Je merkt het al: ik stel behoorlijke eisen aan een deodorant ;)

Laat ik bij deze Lovea solid deo beginnen met de geur, want die is echt ongelooflijk lekker. Instant summer vibes! De geur is die van Tiaré-bloesem, ook wel bekend als Monoï de Tahiti, en een perfecte combinatie tussen zacht, bloemig en poederig. Deze geur is niet overdreven aanwezig, maar wel merkbaar wanneer je aan je huid snuffelt of wanneer je het warm krijgt gedurende de dag. Geur is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik vind het heerlijk en word er vrolijk van.

Verder zitten er poeders in de deodorant waardoor ik wat bang was voor witte vlekken op kleding, maar dit viel me enorm mee. Wel doe ik pas deodorant op nadat ik bijvoorbeeld een hemdje heb aangetrokken maar ook op zwarte kleding merk ik geen opvallende vlekken en ook op de huid ziet deze deodorant er transparant uit. Let wel: ik denk dat je al snel teveel gebruikt van een deodorant, maar echt een paar veegjes onder de oksel is meer dan voldoende voor een goede bescherming gedurende de dag.

Mocht je het je afvragen, ook de nieuwe Lovea Kokos deodorant stick is even fijn in gebruik, maar de kokosgeur doet me simpelweg minder dan de heerlijke zomerse Monoï-variant.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 24 april 2023 at 10:29

  Klinkt alsof deze beetje vergelijkbaar is met de deo van loveli?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2023 at 09:21

   Hi Judith, ze zijn zeker vergelijkbaar. Deze van Lovea zijn misschien net iets ‘romiger’ en hebben weer andere geuren, het is net wat je voorkeur heeft :)

 • Avatar van Alana
  Reply Alana 23 april 2023 at 08:47

  Was ontzettend teleurgesteld toen Rituals mijn favo natuurlijke deo niet meer had en heb het nog niet kunnen vinden in een andere, behalve dan zelf gemaakt. Dit klinkt top ben dol op Monoii en gebruik de aftersun producten van lovea.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2023 at 09:25

   Dan ga je zeker blij worden van deze deodorant, die geur is heerlijk he?! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 april 2023 at 07:23

  Mooie opvallende verpakking.
  Ik zou dit zeker kopen

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.