Beauty

Skincare tip | Medik8 Press & Clear

4 april 2023

Medik8 Press & Clear review BHA tonic (skincare blog, skinfluencer)
De Medik8 Press & Clear exfoliating 2% BHA tonic is een exfoliant met salicylzuur die belooft al in slechts 7 dagen helpt om onzuiverheden, vettigheid, mee-eters, grovere poriën en vlekjes te verminderen. Dat niet alleen; het product werd onlangs ook nog eens uitgeroepen tot Professional Beauty Product of the Year in de categorie Gezichtsverzorging. Klinkt veelbelovend en dus ging ik er de afgelopen tijd mee aan de slag voor een persoonlijke review..

‘Lees ook: Skincare | Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate review.’

Medik8 Press & Clear review BHA tonic (skincare blog, skinfluencer)

Medik8 Press & Clear exfoliating 2% BHA tonic

De belofte

“Press & Clear, een echte innovatie binnen BHA huidverbetering, is ontwikkeld om een perfecte balans te behouden tussen kracht en zachtheid voor de huid. Ingekapseld salicylzuur met langzame afgifte wordt geleverd in een unieke, pH-gebalanceerde formule om maximale resultaten en comfort te garanderen – alles in een niet-plakkerige, niet-prikkende en niet-uitdrogende formule.”

Ingrediënten

Als ik naar het ingrediëntenlijstje kijk word ik hier als skincarejunkie heel erg blij van; er zit alles in wat je mag verwachten van een BHA exfoliant en zelfs nog wat fijne extra’s. Zo zit er onder andere propanediol, salicylzuur, tranexaminezuur, aloë vera, lecithine, sake-extract en pullulan in. Ik licht graag weer een aantal ingrediënten iets dieper uit:

– 2% salicylzuur (BHA) werkt zowel op het huidoppervlak tot ín de poriën om deze te reinigen. Het werkt zo onder andere tegen mee-eters, onzuiverheden en roodheid
– 2% tranexaminezuur werkt verhelderend op (pigment)vlekken en de huidverkleuringen die vaak na acne, onzuiverheden en puistjes ontstaan waardoor het de huid egaliseert
pullulan werkt als een antioxidant en heeft een hydraterende werking, maar helpt ook actieve bestanddelen dieper in de huid door te dringen
lecithine is een verzachtend en hydraterend ingrediënt die de huidbarrière stabiliseert
sake-extract kalmeert samen met de aloë vera de huid, hydrateert deze en helpt de huid zachter en gladder te maken.

Fijn om te weten: dit product is diervriendelijk, vegan en er zitten geen siliconen, parabenen, uitdrogende alcoholen en parfum in.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Medik8 Press & Clear exfoliating 2% BHA tonic is verkrijgbaar voor €45,10/150ml via de Medik8 webshop. Leuke actie: op dit moment krijg je hier gratis een setje re-usable cotton pads bij.

Medik8 Press & Clear review BHA tonic (skincare blog, skinfluencer) Medik8 Press & Clear review BHA tonic (skincare blog, skinfluencer)

Review

De fresh & clean look van de verpakking van deze exfoliant vind ik persoonlijk heel erg mooi en daarnaast werkt het pompsysteem ook nog eens heel handig; nadat je de dop hebt verwijderd, draai je het bovenste witte deel een kwartslag om het slot eraf te halen, druk je er 3/4 keer een watje op en zo zit hier direct voldoende product aan. Dit breng je vervolgens aan nádat je je huid gereinigd hebt en vóórdat je verder gaat met een serum en/of (dag)crème.

Je kan deze lotion zowel in de ochtend als in de avond gebruiken, maar ik zou aanraden om te beginnen met de avonden en te kijken/voelen hoe je huid erop reageert. Met mijn iets drogere huid vind ik één keer per dag namelijk voldoende en heb daarbij een voorkeur voor de avond. Maar ik kan me voorstellen wanneer je een wat vettere en onzuivere huid hebt, je dit product twee keer per dag kan en wil gebruiken. Let wel op: een exfoliant met zuren, zoals deze, kan een huid iets gevoeliger voor de zon maken en het is daarom aan te raden om overdag altijd minimaal een SPF30 aan te brengen als laatste stap in je huidverzorgingsroutine in de ochtend.

De geur van dit product is redelijk neutraal, de textuur is net even wat dikker dan een gemiddelde exfoliant-lotion en gaat richting een geltextuur en het huidgevoel is heerlijk fris. Waar soms een exfoliant met meerdere actieve bestanddelen echt nog wel eens een droog en trekkerig gevoel kan geven, voelt deze juist verrassend hydraterend en zacht aan. Fijn! Geen prikkelend gevoel, geen roodheid en geen huidirritatie na gebruik.

Ondanks dat ik geen onzuivere of vettere huid heb, heb ik wel degelijk hier en daar een hormonaal puistje rondom de tijd van de maand dat eigenlijk altijd wel een verkleurd vlekje achterlaat, heb ik wat mee-eters op mijn neus en (pigment)vlekjes die ik graag verminderd zou willen zien. En bij ieder van deze punten merkte ik al verrassend snel vooruitgang in mijn huid. De combinatie van salicylzuur (o.a. aanpak en vermindering onzuiverheden en mee-eters) samen met het tranexaminezuur (vermindering huidverkleuring na onzuiverheden en pigmentvlekjes) is duidelijk een gouden duo! Bovendien zit het in een zeer huidvriendelijke pH-waarde van 5,5 waardoor ik nul irritatie, droogheid of trekkerig gevoel ervaar. Daarnaast zitten er ook nog eens verzachtende en hydraterende ingrediënten in waardoor het mijn drogere huidje niet verder uitdroogt, maar juist zacht, gehydrateerd en fris aan laat voelen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 april 2023 at 17:04

  De ingrediënten klinken heel interessant.
  Door het pompsyteem lijkt het me zuinig in gebruik.
  Denk alleen al dat ik het hierdoor zou kopen.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.