Beauty

MON BOURJOIS eau de parfum collectie

13 april 2023

mon bourjois eau de parfum 2023 review
Bourjois
is een beautymerk dat toch wel een speciaal plekje in mijn hart heeft. Niet alleen brengt het merk fijne jeugdherinneringen naar boven als één van de eerste merken waar ik de wereld van make-up mee ontdekte, ook was ik in de beginjaren van mijn blog (2012) gevraagd tot Bourjois Ambassadeur wat een heel leuke periode was. En nu lanceren ze drie MON BOURJOIS eau de parfums. In dit artikel vertel ik je alles over dit leuke beautynieuwtje voor wat instant happiness en om de zon alvast in huis te halen!

‘Lees ook: Mijn (almost) empties van maart 2023.’

mon bourjois eau de parfum 2023 review mon bourjois eau de parfum 2023 review

Bourjois | MON BOURJOIS eau de parfum (2023)

“Plezier is een ‘way of life’ voor de Bourjois-girl, een stralende optimist wiens positieve energie net zo charmant is als haar chique, Parijse stijl. Met de nieuwe MON Bourjois geurcollectie brengt het iconische Franse merk nu de bijzondere kracht van geur in het zintuiglijke universum van de Bourjois-girl. De drie geuren toveren een glimlach op je gezicht en ontsluiten je ware schoonheid die van binnenuit komt. De Bourjois-girl is altijd op zoek naar het plezier dat de beautyproducten haar geven. Zij kiest haar geur uit terwijl ze haar make-up doet om deze aan te passen op haar stemming. De drie energieke en verslavende MON Bourjois Eau de Parfums zorgen voor een instant geluksgevoel en prikkelen onmiddellijk de zintuigen door hun kleurrijke ontwerp en speelse esthetiek.”

Leuk weetje: de naam MON BOURJOIS is een knipoog naar één van de eerste parfums dat dit merk in 1924 uitbracht: Mon Parfum.

mon bourjois la fantastique eau de parfum 2023 review

MON BOURJOIS La Fantastique

Topnoten: roze peper, peer
Hartnoten: jasmijn, rozen
Basisnoten: muskus, kasjmierhout

La Fantastique wordt omschreven als een heldere bloemengeur en de eau de parfum maakt dit ook zeker waar. Hij opent fris en sappig met een subtiel pittig randje, maar al snel ruik je de bloemengeuren in een warme basis terug.

mon bourjois la formidable eau de parfum 2023 review

MON BOURJOIS La Formidable

Topnoten: bergamot, solar/zon
Hartnoten: fresia, wild bloemenboeket
Basisnoten: patchoeli

La Formidable wordt omschreven als een modern chypre-geur en vanwege de Mediterrane geurnoten van citrus in combinatie met de patchoeli is dit inderdaad herkenbaar. Alhoewel de ‘solar notes’ lastig in woorden uit te drukken zijn, is het wel iets dat ik heel sterk herken in deze eau de parfum. And I love it! Het ruikt zonnig zomers, warm en werkt enorm opwekkend op mijn humeur. Het kruidige randje maakt dit parfum de meest verrassende en ‘volwassene’ van de drie en is duidelijk mijn favoriet.

mon bourjois la magnetique eau de parfum 2023 review

MON BOURJOIS La Magnétique

Topnoten: mandarijn
Hartnoten: rozen, jasmijn
Basisnoten: hout, vanille

La Magnétique wordt omschreven als een amber/gourmand-geur en dat is zeker te herkennen in deze zoetere eau de parfum die me op de één of andere manier aan een warme, zoete thee doet denken. Een Italiaanse zomer met een warm, zwoel en zoet randje door de combinatie van hout en vanille in de basis.

Laten we vooral niet vergeten hoe leuk deze MON BOUROIS eau de parfum flacons eruit zien; een tikkeltje retro, vrolijk, fris, girly.. Ik heb er een zwak voor! Ik vind dit een perfecte lancering voor de lente en zomer, alle drie de geuren doen het goed voor bijna iedere gelegenheid. La Fantastique en La Magnétique zullen waarschijnlijk een wat jongere doelgroep hebben, maar laat je zeker eens verrassen door de meer volwassen La Formidable die ook nog eens een behoorlijke tijd terug te ruiken is op zowel kleding als de huid.

–> De nieuwe MON BOURJOIS eau de parfums zijn verkrijgbaar bij Etos en Notino met een adviesverkoopprijs van €19,99/50ml.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Judith
    Reply Judith 13 april 2023 at 18:20

    Och wat leuk!
    Ja begin jaren ‘80 Bourjois make-up was bij mij ook favoriet.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.