Beauty

Foundation Friday | *NEW* Bourjouis Healthy Mix primer, concealer & powder

19 mei 2023

Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer)
Begin van het jaar vertelde ik al meer over de vernieuwde Bourjois Healthy Mix foundation en daar zijn nu ook de Bourjois Healthy Mix hydrating primer, Healthy Mix concealer en Healthy Mix naturally radiant powder aan toegevoegd. Alle drie ook in de clean & vegan formules! In dit artikel lees je hier alles over én laat ik je het resultaat zien van het effect van deze drie producten op de huid.

‘Lees ook: About the brand | Organic Shop.’

Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer) Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer) Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer)

Bourjois Healthy Mix hydrating primer

Deze primer zorgt voor een gladde en zachte basis waardoor je foundation makkelijker en mooier aangebracht kan worden, langer blijft zitten en heeft een hydraterende werking. Er zit onder andere glycerine, siliconen, vitamine E, vitamine C, panthenol (vitamine B5) en fruitextract van meloen, appel  en abrikozen in.

De primer heeft een zachte fruitige geur en een wat dunnere textuur waardoor ik aanraad hem voor gebruik even goed te schudden. De textuur trekt snel in, voelt fris aan op de huid en heeft een niet te matte of te glanzende finish waardoor hij voor veel huidtypes geschikt is en ook de finish van een foundation niet teveel beïnvloedt. Het legt net even een soort real life filter over je huid heen en combineert heel prettig met de overige producten uit deze lijn.

Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer) Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer)

Bourjois Healthy Mix concealer

Deze concealer heeft een ‘anti-vermoeidheidseffect’ en bevat nu 2,4x zoveel vitamines in vergelijking met de vorige formule. Er zit onder andere siliconen, vitamine E, vitamine C, panthenol (vitamine B5) en extract van meloen, appel en abrikozen in.

De concealer heeft wederom die zachte fruitige geur die zo herkenbaar is voor deze lijn en geeft een opbeurend gevoel tijdens het gebruik :) De textuur is niet te vloeibaar of te vast waardoor hij niet te snel uitloopt of indroogt en dat geeft je de tijd om hem mooi te kunnen aanbrengen zonder dat hij in lijntjes loopt of cakey oogt. Hij heeft een medium dekking, frist heel mooi op onder de ogen en slechts een paar uitgewerkte stipjes hier en daar geven al snel een heel ander gezicht zoals goed te zien is op de foto’s. Ik heb deze concealer in de kleur 49 Ivory met een redelijk neutrale ondertoon, dus zonder te warm/oranje of te koel/roze te zijn.

Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer) Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer)

Bourjois Healthy Mix naturally radiant powder

Dit poeder bevat dezelfde mix aan ster-ingrediënten; vitamine E, vitamine C en panthenol (vitamine B5), maar dan aangevuld met siliconen, havermout, kaoline en granaatappelextract. Fijn om te weten: dit product heeft een dubbele bodem met daarin een spiegeltje en een sponsje verwerkt wat het perfect maakt om mee te nemen en on the go bij te kunnen werken.

Ik ben persoonlijk geen enorme liefhebber van gezichtspoeders omdat ze vaak een te droge en matte finish geven op mijn drogere huidje waardoor lijntjes en huidtextuur juist geaccentueerd worden. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar transparante finishing powders of een mineraal poeder als finish voor mijn foundation. Maar, dit poeder is zo zacht en fijn van textuur dat hij slechts een waasje kleur geeft – dus een minimale dekking – maar wel de foundation en/of concealer goed set, lijntjes subtiel blurred en een natuurlijke finish geeft. Mooi als laatste stap van de basisroutine voor je eventueel bronzer, blush en highlighter aanbrengt.

Bourjois Healthy mix review (concealer, powder, primer)

–> De vernieuwde en nieuwe clean & vegan Bourjois Healthy Mix producten zijn verkrijgbaar bij verkooppunten als bol.com, Wehkamp en Douglas.

– Bourjois Healthy Mix primer €15,99/30ml
– Bourjois Healthy Mix concealer €13,99/6ml/8kleuren
– Bourjois Healthy Mix powder €15,99/10g/8 kleuren

Ik vind het leuk om te laten zien dat je dus echt niet altijd een allover product zoals een foundation nodig hebt. Met een goede huidverzorging en een stipje concealer hier en daar uitblenden kan je alsnog een mooie basis creëren waarbij wallen en vlekjes minder opvallen en het geheel wordt opgefrist :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 19 mei 2023 at 11:50

    Mooi dekkend.
    Ik ga meteen kijken of er 1 voor mijn teint vindt.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.