Beauty

Dr Organic | Lief voor je huid én de planeet

29 mei 2023

Dr Organic review/ervaring calendula/moroccan argan oil

Dr Organic is één van de meer onbekende merken als het op biologische verzorgingsproducten aankomt. En dat is zonde, want het merk heeft echt heerlijke producten voor het hele gezin; van haarverzorging tot bodycare en van babyverzorging tot skincare voor ieder huidtype. En dat allemaal met heerlijke natuurlijke geuren, milde maar doeltreffende formules, een budgetvriendelijk prijskaartje én een enorm groen en duurzaam beleid. Ik vind het dan ook heel erg leuk dat ik dit jaar mag samenwerken met dit merk, met als aftrap een mooie winactie waarbij ik 2x een fijn pakket met een aantal persoonlijke favorieten mag weggeven!

‘Lees ook: Zondossier 2023 | Alles dat je moet weten over zonbescherming.’

Dr Organic review/ervaring calendula/moroccan argan oil

Dr Organic

Voor het hele gezin

Zoals gezegd is Dr Organic een verzorgingsmerk met een zeer uitgebreid assortiment voor het hele gezin. Deze producten zijn onderverdeeld in verschillende collecties met ieder hun eigen ster-ingrediënt met haar specifieke eigenschappen voor je huid en/of haren. Maar denk daarbij ook aan probleemoplossende producten zoals tea tree olie voor huid-, haar- en nagelproblemen, producten voor een onzuivere of juist heel droge huid en de parfumvrije calendula-lijn voor zelfs de meest gevoelige huidjes.

Onlangs heeft het merk een rebranding gehad, waardoor de producten net even een meer moderne uitstraling hebben gekregen en vooral de informatie op de verpakking duidelijker terug te vinden is. Persoonlijk vind ik het mooi en spreken de ‘milky’ transparante en off-white verpakkingen in combinatie met de afbeelding van het ster-ingrediënt en de subtiele kleuraccenten me aan.

Goed om te weten: de producten van Dr Organic zijn biologisch (= organic), niet getest op dieren en bevatten geen parabenen, SLS, minerale olie, siliconen, palmolie, onnodige conserveringsmiddelen of kunstmatige geur- en kleurstoffen. Bovendien is het overgrote deel van het assortiment vegan, met uitzondering van producten uit de Manuka Honey-, Royal Jelly- en Snail Gel lijnen.

COSMOS

Het volledige assortiment van Dr Organic krijgt in 2023 het wereldwijd erkende COSMOS-keurmerk. Deze certificering is een samenvoeging van onder andere ECO-cert en Cosme Bio en dat betekent dat het merk voldoet aan onder andere alle internationale richtlijnen voor biologische teelt en duurzaamheid en om een minimale – of liever nog: positieve – impact op de planeet te garanderen. Dit geldt voor de wijze waarop de ingrediënten worden geteeld tot aan de productiewijze en zelfs het verpakkingsbeleid.

Sowieso is het duurzaamheidsbeleid van Dr Organic behoorlijk indrukwekkend. Zo zijn bijvoorbeeld de nieuwe ‘ocean bound plastic’ flacons gemaakt van gerecycled plastic dat wordt verzameld bij riviermondingen en aan de kust. Ieder jaar wordt op deze manier voorkomen dat er zo’n 41.000 kilo plastic in de oceaan terecht komt. Bizar, hoe één bedrijf al zo’n grote verandering kan maken met alleen al dit project!

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Dr Organic zijn verkrijgbaar via de Dr Organic webwinkel en via onder andere Holland & Barrett, bol.com en Plein.nl. Sinds kort is een deel van de Dr Organic haarverzorging ook bij Kruidvat verkrijgbaar.

Als het op de prijzen van de producten aankomt, vind ik het echt bijzonder hoe dit merk het prijspeil zó betaalbaar weet te houden. De prijzen van Dr Organic variëren namelijk tussen de €2,99 en €26,99 per product, maar zijn ook regelmatig in de aanbieding met leuke kortingen.

Dr Organic review/ervaring calendula/moroccan argan oil

Dr Organic Morrocan Argan Oil Shampoo & Conditioner

Marokkaanse arganolie is rijk aan antioxidanten, vitaminen en vochtinbrengende vetzuren en wordt al eeuwenlang geroemd om haar vermogen een doffe huid en droog haar weer haar glans en veerkracht terug te geven.

Zoals je wellicht weet heb ik een gevoelige hoofdhuid en gebruik ik daarom altijd haarverzorging zonder SLS (‘harde’ sulfaten) omdat deze de hoofdhuid irriteren en kunnen zorgen voor een droog en trekkerig gevoel en schilfertjes. Maar, vanwege mijn gekleurde lokken en omdat ik wel eens een föhn, stijl- of krultang gebruik kan mijn haar wat droog zijn en zoek ik wel producten met een diepe verzorgende werking zónder mijn haren te verzwaren of de aanzet vet te maken. En daar zijn deze shampoo en conditioner perfect voor!

De producten zijn op basis van onder andere aloë vera, glycerine, zeezout, arganolie, baobab-extract, olijfolie, tarwekiemolie en vitamine E en dat maakt een heerlijk verzorgende combinatie. De shampoo schuimt mild, reinigt zonder uit te drogen en de conditioner verzorgt, ontwart en zorgt voor een mooie glans zonder volumeverlies. Mijn haar voelt door deze producten lekker luchtig en bouncy :)

– Dr Organic Morrocan Argan Oil shampoo €7,49/265ml
– Dr Organic Morrocan Argan Oil conditioner €7,49/265ml

Dr Organic review/ervaring calendula/moroccan argan oil

Dr Organic Calendula Body wash & Cream

De calendula lijn is de meest milde lijn van Dr Organic en is vrij van parfum en alcohol en zelfs mild genoeg voor de zeer gevoelige huid. Calendula werkt ontstekingsremmend, helpt wondjes en schaafjes sneller te genezen, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en is zeer verzachtend. Omdat de geurlijn parfumvrij is hebben de producten een neutrale en ‘natuurlijke’ zachte geur met in de verte een subtiele amandel-achtige geurnoot.

De Body wash bevat onder andere Aloë vera, glycerine, calendula-extract en zonnebloemolie en is hierdoor niet snel te vergelijken met enig andere douchegel. Hij schuimt heel luchtig en na het droogdeppen van je huid ervaar je nul van het droge en trekkerige gevoel dat normale showergels achter kunnen laten. Ook heel erg fijn voor de meiden voor onder de douche, omdat mijn dochters best een droge huid hebben en ze hiermee de huid niet uitdrogen maar juist verzachten tijdens het douchemoment.

De Calendula Cream vind ik aansluitend een fijn product dat ook door het hele gezin gebruikt kan worden. Fijn als een mooie basis gezichtscrème, maar ook perfect voor op het lichaam op droge plekjes en bijvoorbeeld (dichte) schaafjes. Er zit onder andere Aloë vera, glycerine, calendula-extract, tarwekiemolie en vitamine E in wat een heerlijk verzachtende combinatie maakt.

– Dr Organic Calendula Body wash €6,39/250ml
– Dr Organic Calendula Cream €11,99/50ml

Dr Organic review/ervaring calendula/moroccan argan oil

Winactie | 2x een heerlijk Dr Organic verwenpakket (= gesloten!)

In samenwerking met Dr Organic mag ik 2x een mooie set met een aantal persoonlijke favorieten weggeven. Deze set bestaat uit alle vier de producten die je in dit artikel voorbij hebt zien komen waarmee je een echt verwenpakket hebt om kennis te maken met het merk én je huid en haar van top tot teen mee te kunnen verzorgen.

–> Meedoen? Laat onder dit artikel een reactie achter dat je meedoet samen met een korte motivatie.

Enjoy your day & good luck!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dr Organic. Meedoen met de winactie kan tot en met zondag 4 juni 2023, 23.59u. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 juni 2023 at 09:57

  Gefeliciteerd winnaars

 • Avatar van SophiaG
  Reply SophiaG 4 juni 2023 at 21:22

  Ik waag graag een kans. Mijn drogere huid kan wel wat extra aandacht krijgen.

 • Avatar van anja
  Reply anja 4 juni 2023 at 21:11

  leuk om me zelf even te verwennen na een dag werken in de gehandicapten zorg dus ik loot graag mee

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 4 juni 2023 at 07:18

  JAa ik doe graag mee. Lekker even iets nieuws voor je huid uitproberen

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 3 juni 2023 at 17:44

  🌸🌼 Geweldige prijs en goed merk, met een beetje geluk🍀 Win ik deze prijs en kan mijn dag niet meer stuk😁 Voor mn man en tegenwoordig allerliefste papa😁

 • Avatar van Manuel
  Reply Manuel 3 juni 2023 at 12:59

  Ik vind het vooral altijd belangrijk dat het dierproefvrije producten zijn. Verder heb ik een wat lastige huid dus moet altijd voorzichtig proberen waar ik wel en niet tegen kan. Ik zou deze graag proberen!

 • Avatar van Noortje
  Reply Noortje 1 juni 2023 at 12:21

  Dr Organic is voor mij nog een onbekende merk… Ik hou ervan om artikelen te lezen waarin ik nieuwe verzorgingsproducten ontdek, zeker in de zoektocht naar fijne EN verantwoorde producten. Ik ben onwijs benieuwd naar wat de Dr Organic Morrocan Argan Oil shampoo en conditioner voor mijn haar zullen betekenen. Mijn haar is droog en pluist snel; wegens de fijne verzorgende eigenschappen van arganolie zouden deze producten hiervoor de perfecte oplossing kunnen zijn. De Dr Organic Calendual Wash en Cream zijn een heerlijke verwennerij voor mijn droge velletje. Nu de zomer bijna echt van start gaat komen deze producten als geroepen, zodat ik met mooie armen en benen mijn zomerjurkjes kan dragen!

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 1 juni 2023 at 09:58

  Lief voor huid én planeet, kijk daar word ik heel blij van 😍 ik doe heel graag mee!

 • Avatar van lianne clappers
  Reply lianne clappers 1 juni 2023 at 09:35

  Wat een mooie producten om te ontdekken, ik waag heel graag een kansje!

 • Avatar van Jolijn
  Reply Jolijn 31 mei 2023 at 19:54

  Het klinkt heel goed! Ik maak graag kans om een nieuw merk te proberen :)

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 31 mei 2023 at 16:48

  Dat klinkt als een heerlijk verwenpakket met fijne producten. Ik kan wel wat me-time gebruiken na een drukke periode daarom loot ik graag mee!

 • Avatar van Marja Legius
  Reply Marja Legius 31 mei 2023 at 12:15

  Ik heb altijd al een droge, problematische huid gehad met eczeemklachten. Niet alle producten kan ik verdragen maar deze met calendula zal mijn huid zeker goed doen

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 31 mei 2023 at 11:28

  Heerlijk, ik doe mee! Ik ben dol op duurzaam en gek op natuurlijk en ik het dit merk nog niet geprobeerd.

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 30 mei 2023 at 20:15

  Heerlijk merk! Aan te raden bij een gevoelige huid, voor mij een lifesaver voor mijn gevoelige huid. Ben benieuwd naar deze nieuwe producten, doe graag mee met de winactie. En zal ze zeker eens uitproberen als ik deze zie bij Holland & Barret.

 • Avatar van Tine
  Reply Tine 30 mei 2023 at 17:03

  Nog zoekende naar vegan producten die zowel groen, duurzaam als doeltreffend en budget vriendelijk zijn. Interessant artikel, benieuwd!

 • Avatar van Josee
  Reply Josee 30 mei 2023 at 16:14

  Lief voor de planeet♡voor je huid♡
  = een topper!
  Ben benieuwd om deze producten te gebruiken tijdens onze vakantie naar Portugal.

 • Avatar van Tessa Visser
  Reply Tessa Visser 30 mei 2023 at 14:13

  wow heel tof! Ik doe heel graag mee voor mn allerliefste mama, die het nu heel zwaar heeft met de chemobehandelingen. Ik gun haar een beetje fleurigheid!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 30 mei 2023 at 12:01

  Ik doe graag mee. Voor mijn gevoelige huid zou dit super zijn

 • Avatar van Maja
  Reply Maja 30 mei 2023 at 09:28

  Ik doe graag mee! Mijn huid verdient deze zomer wel een extraatje 🤩

 • Avatar van H. Ahmed
  Reply H. Ahmed 30 mei 2023 at 01:05

  Ik win het graag. Kan wel wat ontspanning gebruiken. Heb net de Zero waste tour in Groningen begeleid. Na vele jaren was er eindelijk weer een tour in het noorden van ons land!

 • Avatar van Evelien De Vos
  Reply Evelien De Vos 29 mei 2023 at 22:57

  Ik doe heel graag mee! Ik ben dol op hun lippenbalsems die ik ontdekte na een artikel over alle chemische rommel die in andere merken zit. Ik ben mijn badkamer aan het ontdoen van alle onnodige stoffen en dus heel benieuwd naar de andere producten uit hun assortiment. En de geur van arganolie vind ik altijd erg warm en rustgevend ruiken als je haar wappert in de wind.

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 29 mei 2023 at 22:42

  Na het lezen van dit alles ben ik enorm benieuwd en enthousiast! Klinkt echt geweldig! Ik zou de producten dan ook heel graag proberen en doe dus ook graag mee!

 • Avatar van Jacqueline van de Manakker
  Reply Jacqueline van de Manakker 29 mei 2023 at 21:36

  Vooral in de zomermaanden kan mijn huid wel wat extra gebruiken en deze ken ik nog niet, ben heel benieuwd

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 29 mei 2023 at 21:19

  Klinkt heerlijk, benieuwd naar de calendula variant!

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 29 mei 2023 at 21:19

  Heerlijk verwennen met deze producten. Ik loot graag mee om mijn huid nog beter te verzorgen

 • Avatar van Corine
  Reply Corine 29 mei 2023 at 21:08

  Klinkt fijn! Ik doe graag mee met deze actie!

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 29 mei 2023 at 20:51

  Parfumvrij met een subtiele geur, daar ga ik graag voor. Heb een beetje een geur allergie, dus alles wat zoet, kruidig en zwaar ruikt is bij mij bij voorbaat al uitgesloten.

 • Avatar van Lenny
  Reply Lenny 29 mei 2023 at 20:49

  Lekker ontspannen douchen met deze producten lijkt me een verademing. Ideaal klinkt het ook voor mijn zorgintensieve dochter met huidproblemen. En mamma kan iermee heerlijk bijkomen na een vermoeiende dag.

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 29 mei 2023 at 20:38

  Ik loot graag mee!

 • Avatar van Lucie
  Reply Lucie 29 mei 2023 at 20:35

  Oeh, he-le-maal goed, Dr Organic lijkt op mijn lijf geschreven! Schoon in alle opzichten, én ik vind het hoopgevend dat er een bedrijf is dat erin slaagt zelfs de verpakking “schoon” te houden en daarmee de oceaan! Ik maak graag kennis met Dr Organic!

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 29 mei 2023 at 20:32

  Ik ben erg benieuwd naar de producten, lijk mij heerlijke producten, waag graag een kans, Groetjes van Anneliese de Waal

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 29 mei 2023 at 20:25

  Heb een gevoelige huid en kan vaak niet tegen producten. Wat ontzettend fijn dat dit natuurlijk is, en iom nog duurzaam. Ben benieuwd hoe of ik er op reageer, kende Dr Organic nog niet, maar hoe leuk zou het zijn daar verandering in te brengen !

 • Avatar van Inge van Dijk-Stoop
  Reply Inge van Dijk-Stoop 29 mei 2023 at 20:05

  Ik zie hele fijne ingredienten in deze producten! Het merk is nieuw voor mij maar ik ben heel enthousiast geworden van je artikel. Ik zou deze 4 producten graag proberen. Heel fijn ook dat ze voor het hele gezin geschikt zijn!

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 29 mei 2023 at 20:04

  Wat leuk! Ik gebruik Weleda, want huidproblemen en ik heb dit merk nog niet aangedurfd, nu ik jou zo hoor ben ik heel nieuwsgierig geworden, ik doe dus graag mee.

 • Avatar van Lieke
  Reply Lieke 29 mei 2023 at 20:03

  Ik maak graag kans om mezelf te verwennen.

 • Avatar van Elisabeth Maria Martina
  Reply Elisabeth Maria Martina 29 mei 2023 at 19:52

  Hiermee mag je me graag verwennen ik zou graag deze mooie producten leren kennen

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 29 mei 2023 at 12:53

  Heel fijn merk en dus doe ik graag mee aan de winactie.
  Ben wel bekent met Dr Organic maar niet met deze twee lijnen.
  Heel benieuwd of deze (zeker en vast) net zo fijn zijn als hun andere producten.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 mei 2023 at 11:13

  Zo een leuke samenwerking.
  Ik ken dit merk al jarenlang toen ik uitging kocht ik het regelmatig.
  Ik doe mee….
  Mijn motivatie is dat natuurlijke beautyproducten goed zijn voor de huid en het kapsel zodat het gaat glanzen, de huid elastischer zal worden en men gaat stralen.
  Het is beter voor het milieu.
  Verdiep je eerst heel goed in beautyproducten zodat je weet wat je koopt.

  Xoxo

 • Avatar van Jannemiek Vrieling
  Reply Jannemiek Vrieling 29 mei 2023 at 11:12

  Dit lijkt me heerlijk! Zelfs 4 producten van dit fijne merk waar ik me graag door laat verrassen!

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 29 mei 2023 at 11:10

  De producten klinken écht heerlijk! Ik kan me nu al verheugen op de zachte huid die het me gaat geven! Ik doe dan ook graag mee!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.