Beauty

Make-up of the day | Kylie Cosmetics & Sothys

26 mei 2023

make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys
Vaak wordt er gedacht dat felle kleuren in oogmake-up niet meer ‘kan’ wanneer je wat ouder wordt, maar ik laat je bij deze graag zien dat a touch of color voor echt iedereen geschikt kan zijn. In deze make-up look draag ik namelijk een behoorlijk fel blauw oogpotlood op mijn waterlijn, wat juist een heel mooi contrast maakt met de zachte en natuurlijke tinten van de overige make-up. Zo maakt het de look net wat meer speels en interessant. Ik laat je zien welke producten ik allemaal gebruikt heb voor deze look!

‘Lees ook: Spring beauty shoplog | Lanvin, Gucci Beauty, MAC & Hourglass.’

make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys

Voor de basis van deze look gebruikte ik de volgende producten:

Purito Cica Clearing BB Cream in #21 Light Beige (review)
NARS Radiant Creamy Concealer in Light 2 Vanilla (review)
Sulwhasoo Timetreasure Radiance Powder in 21N1 Beige
Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder in 3 Maui
MAC Extra Dimension Blush in Fairly Precious als highlighter
Rimmel Brow Pro Micro Pencil in 002 Soft Brown
Ere Perez argan brow hero in Perfect voor een bushy brow

En verder ging ik aan de slag met een aantal nieuwe make-upproducten van onder andere Kruidvat, Kylie Cosmetics en Sothys die binnenkwamen. Scroll verder voor meer informatie en korte reviews:

make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys

Kruidvat Magical Blur Primer

Kruidvat heeft een heleboel eigen merk producten als dupe van make-up die helemaal hot & happening zijn op social media. Zo hebben ze deze Magical Blur Primer uitgebracht die je als basis voor onder je make-up kan gebruiken. Zo heb je een primer, mat effect en blurring product in één en dit is ook precies wat het product doet; het verfijnt optisch de huid voor minder textuur en minder opvallende oneffenheden en poriën, het werkt goed als basis onder de make-up en maakt je basis behoorlijk mat. Zeker voor het geld een goede primer, míts je van de matte look houdt en een niet al te droge huid van jezelf hebt. Persoonlijk heb ik liever een wat meer glowy finish in mijn make-up en vind ik deze primer net even te mat/droog voor mijn wensen en huidtype.

make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys

Sothys Bleu Méditerranéen collection

Dit luxe en klassieke merk lanceert de Bleu Méditerranéen lente-zomer 2023 collectie voor een mooie glamoureuze, serene en sunkissed make-up look. Sothys staat vooral bekend als een luxe Frans merk dat gebruikt wordt in salon- en spabehandelingen met mooie ingrediënten en een bijzondere zintuiglijke ervaring, maar ze hebben ook verzorgingsproducten voor thuisgebruik en een make-uplijn. De spring/summer look bestaat in totaal uit vijf producten, waarvan ik de volgende twee in de look van de foto’s heb gebruikt:

– Crayon yeux regard profond in 80 Bleu Méditerranéen
– Teint unifiant Natural-finish enhancing powder in 40 Terre d’Ocre

Het oogpotlood in een prachtig diepblauwe kleur is heel zacht en kan je zonder irritatie op de waterlijn gebruiken. De bronzer heeft een mattere finish en is behoorlijk gepigmenteerd, dus een lichte hand gebruiken met de kwast is aan te raden. Ik was even bang dat deze te donker/oranje voor mij zou zijn, maar eenmaal aangebracht brengt hij juist een prachtige warmte naar boven op de huid.

make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys

Kylie Cosmetics

Als laatste heb ik een aantal onlangs gelanceerde make-upproducten van Kylie Cosmetics by Kylie Jenner in deze look verwerkt. Een merk dat echt meer aandacht mag krijgen want er zitten heel mooie kleuren en fijne formules tussen met een goede kwaliteit en een longlasting effect. Ik gebruikte de volgende producten:

– Matte Liquid Eye Shadow in 005 It’s her world
– Kylash Volume Mascara in 001 Black
– Plumping Gloss in 618 Curve Him

Een vloeibare oogschaduw die mat opdroogt kan even wennen zijn om te gebruiken, maar is eigenlijk ideaal. Je blendt hem met je vinger of een kwastje uit en je hebt in no time een mooie kleur over je ooglid die de hele dag als een huis blijft zitten. De kleur ‘It’s her world’ is een oudroze tint met iets taupe-koele-ondertoon. De mascara heeft een fijn dikkig mascaraborsteltje, een diepzwarte kleur en laat mijn korte rechte wimpers er lekker vol uitzien zonder te korrelen of te ‘stempelen’ op het ooglid gedurende de dag. De Plumping Gloss heeft een licht tintelend gevoel op de lippen en laat ze er voller uitzien. Ik vind deze ‘Curve Him’ tint heel mooi; nude met een koele ondertoon en een microglitter die bij iedere make-uplook past.

make-up of the day/make-up look Kylie Cosmetics & Sothys

Ik vind het blauwe oogpotlood echt een enorm tof kleurcontrast geven en het laat mijn ogen duidelijk meer spreken. Leuk om eens lekker oldskool met make-up te spelen en allerlei nieuws in een look te verwerken :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld door een bedrijf en een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 26 mei 2023 at 19:16

    Wat een prachtige make-up look.
    Het laat jou ogen echt heel veel meer spreken.
    Je moet dit veel vaker doen

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.