Huis & interieur

Home | Inspiratie voor een Mediterrane tuin

22 mei 2023

mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting

Wat een heerlijk weer hebben we de afgelopen dagen gehad en er gaan nog heel wat zonnige dagen aankomen, waardoor we weer volop tijd doorbrengen in onze tuin. Zo aan het begin van het tuinseizoen begint het vaak bij mensen te kriebelen om de tuin aan te pakken en dat snap ik wel; het is natuurlijk heerlijk om je eigen buitenplekje aan te pakken en hier je droomtuin van te maken! Een duidelijk trend als het om tuininrichting gaat is toch wel de sfeervolle Mediterrane tuin voor een optimaal vakantiegevoel. In dit artikel lees je enkele tips en tricks en fijne tuininspiratie om hiermee aan de slag te kunnen gaan.

‘Lees ook: Home | Dit zijn de tuintrends van 2023.’

mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl

Tips voor het inrichten van een Mediterrane tuin

Inhoudsopgave

Tuinmeubelen

Onmisbaar in een tuin in Mediterraanse sferen is toch wel de keuze voor veel hout in zowel de afwerking, langs borders, als basis voor een eventuele overkapping of pergola en niet te vergeten in de keuze van tuinmeubels zoals een zitbank, tuintafel en tuinstoelen.

Het inrichten van de tuin en ook de keuze maken voor nieuwe tuinmeubels gaat gelukkig ook steeds beter hand in hand met duurzaamheid. Het kiezen van duurzame materialen voor je tuin is een goede keuze, geeft je een beter gevoel en je kan er vaak jarenlang van genieten. Check bijvoorbeeld bij houten tuinmeubels of deze voorzien zijn van het FSC keurmerk, zodat je weet dat het hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. Kijk bijvoorbeeld voor tips eens hier naar een duurzame tuinset voor 4 personen waaraan je fijn je krantje of boek kan lezen, samen met je gezin aan kan eten of zelfs wat werk kan verrichten als je vanuit huis werkt.

Naast een tuinset zou je nog aan een aantal soorten meubels kunnen denken, zodat je verschillende zithoekjes kan creëren. Eén en ander hangt natuurlijk af van de grootte van je tuin, maar denk hierbij aan een loungebank, een heerlijke ligbed of bijvoorbeeld verstelbare tuinstoelen kopen bij tuinmeubelwereld.nl zodat je ook echt goed kan relaxen wanneer je volop van het zonnetje en je tuin aan het genieten bent.

mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl

Planten

Als je aan vakanties terugdenkt waardoor je je liet inspireren voor een Mediterrane tuin, dan ben je vast ook als een blok gevallen voor de beplanting van deze tuinen. Daarin valt het vooral op dat het voornamelijk om veel groenblijvende planten gaat zoals eucalyptus, olijfbomen, een winterharde palm, een vijgenboom, potten gevuld met verschillende soorten kruiden en verschillende soorten grassen langs de borders. Maar, dit kan voor een mooi subtiel kleuraccent heel erg goed worden aangevuld met de zachte tinten van bijvoorbeeld lavendel, Toscaanse jasmijn, de Afrikaanse leliewitte oleander en een citrusboompje voor een subtiel kleuraccent hier en daar.

Deze planten en kruiden kan je plaatsen in de borders, maar het staat ook heel erg mooi om in clusters van terracotta-potten te werken voor bijvoorbeeld een net-even-anders-dan-anders kruidentuin.

mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl mediterrane tuin inspiratie tips inrichten inrichting tuinmeubelwereld.nl

Accessoires

De Mediterrane tuin staat vooral bekend om een zachte en warme uitstraling, probeer daarom harde en felle kleuren te vermijden als het op accessoires aankomt. Een passend kleurenpalet zijn natuurlijke tinten van wit tot beige, crème en zachte bruintinten met als kleuraccent vergrijsd blauw of heidepaars en van effen tot kussens met subtiele patronen en ton-sur-ton printjes. Vergeet ook zeker niet bijpassende tuinverlichting; denk aan mooie fakkels, een slinger met subtiele (solar)lampjes en mooie grote windlichten. Dit maakt het plaatje vooral in de avonduren echt helemaal compleet waardoor je graag tot laat in de avond in je tuin zal willen blijven..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*