Lifestyle

Health tip | Möller’s Omega-3

14 mei 2023

Möller’s Omega-3 ervaring/review
Er zijn heel wat superfoods die komen en gaan, maar er zijn er maar enkele waarvan al jarenlang de voordelen ook echt wetenschappelijk worden onderbouwd. Omega 3-vetzuren vallen hier zeker onder en zouden zelfs onmisbaar zijn in je dagelijkse routine. Maar, wat is omega 3 nu precies, waar zitten deze vetzuren in en wat zijn de gezondheidsvoordelen ervan? In dit artikel lees je er alles over, inclusief mijn ervaring met het vloeibare Möller’s Omega-3 supplement.

Wat is omega 3?

Omega 3-vetzuren zijn essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft en niet – of slechts heel beperkt – zelf kan maken. Alle cellen in ons lichaam hebben het nodig om soepel te blijven, optimaal te kunnen functioneren en ze zijn vooral belangrijk voor een goede hartfunctie, hersenfunctie en het gezichtsvermogen.

Omega 3 is onder te verdelen in het plantaardige ALA (alfa-linoleenzuur) en dierlijke EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Je lichaam kan zelf EPA en DHA produceren uit ALA, maar helaas verloopt deze omzetting zeer inefficiënt waardoor het aanbevolen is DHA en EPA toe te voegen uit voeding en/of supplementen.

Waar zit omega 3 in?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega 3-vetzuren is 200mg. De belangrijkste bron hiervan is vis en dan vooral de vette vissoorten zoals zalm, haring, zalm en forel. Ook wordt er in steeds meer voedingsmiddelen omega 3 toegevoegd, zo is er onder andere margarine met EPA en/of DHA verkrijgbaar en specifieke omega-eieren.

Verder bevatten noten (vooral walnoten en amandelen), maar ook lijnzaadolie, groene bladgroenten, algen, hennepzaad, chia-zaad en koolzaadolie een kleine hoeveelheid omega 3-vetzuren.

Möller’s Omega-3 ervaring/review

Waarom omega 3 en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Möller’s bevat pure Omega-3 uit Noorwegen, waar onder andere vitamine A, D3 en E in zit. Maar er zit bovenal een hoge dosering zuivere visolie in. Bomvol Omega 3 dus! Deze combinatie heeft een aantal positieve effecten op ons immuunsysteem en gezondheid, zoals voor onze..

Huid

Vitamine A helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen, zorgt voor een goede conditie van de huid, de antioxidanten (vitamine C en vitamine E) beschermen tegen vrije radicalen en omega-3 helpt tegen een minder droge huid, werkt ontstekingsremmend en zou zelfs een positief effect hebben op huidproblemen zoals acne en eczeem.

Hart en bloedvaten

De Europese voedselveiligheidsinstanties adviseren een dagelijkse hoeveelheid van 250mg EPA en DHA voor een bijdrage aan een goede hartfunctie en gezonde bloedvaten. Per dagelijkse portie van 5ml bevat Möller’s Omega-3 400mg EPA.

Hersenen

Ons brein is rijk aan het omega-3 vetzuur DHA, het bestaat er zelfs voor zo’n 80% uit. De hoeveelheid hiervan neemt toe tijdens de groei en ontwikkeling tot wanneer we ongeveer 25 jaar zijn, daarna neemt de hoeveelheid van dit vetzuur af. Omega-3 is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en heeft een positieve invloed op ons cognitief vermogen; om bijvoorbeeld goed te kunnen nadenken, dingen te kunnen onthouden en te herinneren. Hiervoor is een dagelijkse inname van 250mg DHA aanbevolen. Per dagelijkse portie van 5ml bevat Möller’s Omega-3 600mg DHA.

Möller’s Omega-3 ervaring/review

Möller’s Omega-3

Möller’s Omega-3 bevat per dagelijkse portie van één dessertlepel (5ml) 1.000mg EPA en DHA omega-3 vetzuren. Bovendien is er 10mcg vitamine D, 250mcg vitamine A en 3mg vitamine E aan toegevoegd. Dit product is vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geur- en kleurstoffen, suikers en zoetstoffen.

–> Fijn om te weten: je kan deze omega 3 visolie ook aan je kinderen geven. Vanaf 6 maanden kan je dezelfde 5ml aanhouden of ze laten wennen aan de textuur en smaak met een halve dessertlepel.

Prijs en verkrijgbaarheid

Möller’s Omega-3 is verkrijgbaar in de smaken Naturel, Appel, Tutti Frutti en Citroen voor €21,20/250ml bij onder andere Holland & Barrett, Etos en via de Möller’s webwinkel. Möller’s Omega-3 is er ook in capsulevorm in de vorm van de Möller’s Omega-3 Compleet.

Möller’s Omega-3 ervaring/review

Mijn ervaring met Möller’s Omega-3

Ik ben zelf al jarenlang een trouwe supplementengebruiker en omega’s zitten hier altijd tussen, voor mij onmisbaar vanwege de vele gezondheidsvoordelen en omdat ik te weinig van de specifiek vettere vissoorten eet om de juiste hoeveelheid uit mijn voeding te kunnen halen. Een fijne en betaalbare omega-3 is alleen niet even gemakkelijk gevonden, aangezien veel varianten een te vettig mondgevoel hebben en/of zorgen voor vissige oprispingen. Omdat deze variant vloeibaar is was ik hier ook even bang voor, maar mijn ervaring is dat de olie juist wat ‘dunner’ is (dus goed weg te slikken) en het geeft bij mij verder geen nare smaakjes of oprispingen gedurende de dag. Uit een fles van 250ml haal je 50 dagelijkse porties en kan je dus een kleine twee maanden vooruit, wat het een heel goede prijs/kwaliteitverhouding geeft.

De Tutti Frutti smaak is duidelijk een variant voor kinderen en doet me denken aan een zoete oldskool kauwgomballensmaak. Mijn persoonlijke favoriet is de Citroen variant; niet te zuur maar juist lekker fris!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Möller’s Omega-3.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nikki Dückers
  Reply Nikki Dückers 22 mei 2023 at 21:18

  Hi Niene,

  Bedankt voor je reactie! Op dit moment heeft het EFSA (Europese Authoriteit voor Voedselveiligheid) meerdere gezondheidsclaims voor omega-3 vetzuren goedgekeurd. Deze zijn ook echt wetenschappelijk bewezen en onderbouwd. Enkele erkende Europese gezondheidsclaims zijn:
  – Goed voor je hart: dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA draagt bij aan een normale hartfunctie.
  – Goed voor je hersenen: dagelijkse inname van 250 mg DHA draagt bij aan een normale hersenfunctie.
  – Goed voor je gezichtsvermogen: dagelijkse inname van 250 mg DHA draagt bij aan behoud van een normaal gezichtsvermogen.

  Mocht je nog vragen hebben, laat het dan vooral weten! :)

  Groetjes,
  Nikki Dückers
  Team Möller’s Omega-3

 • Avatar van Niene
  Reply Niene 15 mei 2023 at 22:29

  Goede review. Ik check altijd even of de werking aannemelijk is op basis van (liefst onafhankelijke) studies. Deze bijvoorbeeld: https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/hebben-omega-3-supplementen-geen-enkel-gunstig-effect

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 mei 2023 at 06:45

  Dit ken ik al.
  Het is zo goed.
  Fijn artikel.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 mei 2023 at 10:00

   Wat leuk om te horen dat je er al bekend mee bent! En dankjewel voor je compliment :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.