Huis & interieur

Home | 3 x snelle make-over tips voor je slaapkamer

18 mei 2023

snelle slaapkamer make-over tips (budgetvriendelijk)

Ondanks dat we zo’n derde van ons leven in bed doorbrengen, is de slaapkamer voor veel mensen toch een ruimte die net even te weinig aandacht krijgt. En dat is zonde, juist ook omdat een fijne slaapkamer bijdraagt aan een goede nachtrust omdat het bepaald met welk gevoel je naar bed toe gaat en weer opstaat. Daarnaast kan het zo ook een ruimte worden waar je jezelf terug kan trekken als de drukte van het gezinsleven je net even teveel wordt ;) In dit artikel 3 snelle slaapkamer make-over tips voor een groots resultaat!

‘Lees ook: Lifestyle | Hoe kies je een goed matras?’

snelle slaapkamer make-over tips (budgetvriendelijk)

Snelle slaapkamer make-over tips

Start clean

Het is misschien een beetje een inkoppertje en wellicht niet zo’n spectaculair klusje om aan te pakken, maar het kan wel een enorm verschil maken in hoe een ruimte aanvoelt en oogt. Oftewel: handjes uit de mouwen en opruimen maar. Vaak is de slaapkamer namelijk een ruimte waar van alles wordt weggezet wat niet echt een plek in een andere ruimte in huis krijgt; denk aan een stapeltje tijdschriften, dat onbestemde meubelstuk, overgebleven accessoires, dozen en soms een sportapparaat wat meer dienst doet als een dressboy dan ook echt gebruikt wordt. Al die zichtbare rommel zorgt voor onrust, dus tijd om het één en ander eens goed uit te zoeken, op te ruimen, weg te geven of te verkopen. Haal daarna een sopje door de ruimte en je begint lekker fris en schoon. Probeer verder in de slaapkamer zoveel mogelijk uit het zicht op te ruimen (denk aan kleding en schoenen) en zet enkel de accessoires neer die je echt mooi vindt en bij de ruimte passen. Ik weet zeker dat je zo in een middagje je slaapkamer er heel anders uit kan laten zien, zónder dat je er ook maar iets aan uit hebt hoeven te geven.

snelle slaapkamer make-over tips (budgetvriendelijk)

Nieuw beddengoed

Niet alleen kunnen andere kleuren kunnen een ruimte een heel ander gevoel geven en zorgen sommige kleuren ook nog eens voor een kalmerend en rustgevend gevoel (denk aan blauw- en zachte groentinten en lichte natuurlijke kleuren zoals wit, bruin, crème en taupe) maar het is ook nog eens heerlijk om onder fresh nieuw beddengoed te kruipen. Sowieso een tipje om ook aan andere materialen te denken voor beddengoed in de herfst en winter (katoen en flanel is bijvoorbeeld lekker warm en behaaglijk) en in de lente en zomer voor materialen als tencel of bamboe dat veel luchtiger en koeler ligt en transpiratie en lichaamswarmte beter reguleert. Een setje van een nieuw hoeslaken, en een ander dekbedovertrekset met nieuwe kussenslopen doet al wonderen voor een ander aangezicht en dat zou je qua styling af kunnen maken met een bedsprei, deken en/of sierkussens voor dat luxe hotelkamergevoel.

snelle slaapkamer make-over tips (budgetvriendelijk)

De kracht van kleuren

Mocht je nou net even wat meer tijd hebben dan kan je de slaapkamer ook in z’n geheel in een nieuwe kleur omtoveren door wanden te verven of te behangen. Een licht en fris kleurenpalet met natuurlijke tinten gecombineerd met zachte blauwe of subtiele groene tinten komen natuurlijk nog meer tot z’n recht wanneer je dit doorvoert in de hele kamer. Wellicht is een basis van fris wit of zacht crème op iedere muur met één accentwand een goede start, of kies voor een lichte iets vergrijsde kleur blauw of groen die je doorvoert op iedere muur van de slaapkamer voor een oase van rust.

Zeker wanneer je alle drie de tips uit dit artikel samen combineert ziet je slaapkamer er in no time helemaal anders uit. En vergeet dan ook niet om een aantal planten neer te zetten; dat brengt iedere kamer meer tot leven en heeft als bonus een positief effect op je gemoedstoestand :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 19 mei 2023 at 09:51

    Natuurlijke teinten doen zoveel en een smarthphone in de woonkamer leggen als men naar bed gaat.
    Fijne tips.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.