Beauty

Q&A | Wat kan ik doen tegen voorhoofdsrimpels?

31 mei 2023

tips tegen voorhoofdsrimpels/fronsrimpels (botox en skincare)

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen onzekerheden en hoe ouder we worden, hoe vaker daar ook bepaalde rimpels en lijntjes bij komen. Deze zijn dan wel heel normaal, maar soms kan bijvoorbeeld de voorhoofdrimpel – ook wanneer je gezicht ontspannen is – een boze of vermoeide uitstraling geven. Daarom in dit artikel een aantal tips wat je kan (laten) doen voor het verminderen van de voorhoofdsrimpel of fronsrimpel.

Tips tegen een diepe voorhoofdsrimpel/fronsrimpel

First things first; want misschien is een zo gezond mogelijke lifestyle wel de beste tip die ik kan delen. Stress, onvoldoende nachtrust, ongezond eten (vooral teveel suikers), roken, alcohol en teveel onbeschermde blootstelling aan de zon breken namelijk het collageen versneld af en dat zorgt voor een snellere huidveroudering. Zodra je meer aandacht aan deze punten zal geven zal je ook nog eens lekkerder in je vel komen te zitten. En dát straal je dan ook zeker uit en is iets waar geen product of behandeling tegenop kan ♥

‘Lees ook: Q&A | Wat is microneedling (+ mijn ervaring).’

tips tegen voorhoofdsrimpels/fronsrimpels (botox en skincare)

Laten doen | Botox tegen een voorhoofdsrimpel

Rimpels horen bij een menselijke uitstraling, zijn onderdeel van de natuurlijke huidveroudering, geven expressie en vaak ook een mooie uitstraling aan een volwassen gezicht. Maar soms zijn bepaalde rimpels meer opvallend of dieper dan andere en geven ze je gezicht een meer boze, serieuze of vermoeide uitstraling dan je lief is en kan dat als storend worden ervaren.

Eén van de dingen die je kan laten doen aan een storende voorhoofdsrimpel/rimpels op je voorhoofd of fronsrimpel is een behandeling met botox. Botox (Botuline toxine) zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht naar de zenuwen wordt geblokkeerd waardoor spieren zich ontspannen zodat de werking van de behandelde spier afneemt of zelfs (tijdelijk) kan worden stilgelegd. Zo worden bijvoorbeeld fronsrimpels en overige rimpels op het voorhoofd veel minder zichtbaar. Dit wordt door middel van een heel dun naaldje ingespoten in de specifieke onderliggende spieren en/of rimpels en het heeft direct resultaat, al zal het optimale resultaat na zo’n twee weken zichtbaar zijn. Hoelang het resultaat vervolgens aanhoudt is per persoon en per behandeling verschillend, maar je kan uitgaan van een gemiddelde van drie tot vijf maanden.

Een voorhoofdsrimpelbehandeling met botox geeft dus een behoorlijk langdurig resultaat. Kies voor een goede kliniek en cosmetisch arts, laat je voor de behandeling goed informeren en vraag naar referenties, zodat je zeker weet dat jouw behandeling een succes zal worden.

–> Wist je dat botox voor vermindering van de rimpels in je voorhoofd als bijkomend voordeel kan hebben dat het (spannings)hoofdpijn- en migraineklachten kan verminderen? Dit komt doordat de spieren in het voorhoofd ontspannen en niet meer aangespannen kunnen worden.

Kijk uit. Jezelf mooier make kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een geschikte arts.

tips tegen voorhoofdsrimpels/fronsrimpels (botox en skincare)

Zelf doen | Skincare

Natuurlijk kan ik als #skincarejunkie dit onderwerp niet overslaan in dit rijtje, want met de juiste huidverzorging kom je echt een heel eind of kan je juist het effect van een eventuele behandeling verlengen. Mits je er trouw aan bent en een dagelijkse ochtend- en avondroutine aanhoudt.

Er zijn producten op de markt zoals Remescar Instant anti-rimpel crème en NIVEA Q10 Gerichte Rimpelopvuller die tot op bepaalde hoogte en voor korte tijd – gemiddeld zo’n 4 tot 10 uur – een rimpel (gedeeltelijk) kan opvullen. Een mooie tip voor bijvoorbeeld een feestje, maar het is wel meer geschikt voor minder diepe rimpels en het effect is dus zeer tijdelijk.

Er worden heel erg veel beloftes gedaan als het op huidverzorgingsproducten tegen huidveroudering en op het realiseren van een strakkere huid aankomt. Maar dit zijn wat mij betreft toch echt de meest effectieve ingrediënten die hiervoor onmisbaar zijn:

Vitamine A (retinol); dit ingrediënt boost de aanmaak van collageen in de huid, helpt de huid te verstevigen, verbetert de elasticiteit en pakt lijntjes en rimpels aan. Daarnaast helpt het ook nog eens pigmentvlekken te verminderen, vermindert het onzuiverheden, verbetert het de huidstructuur én geeft het je huid een mooie glow. Retinol moet je alleen wel echt opbouwen qua percentage, omdat het ervoor kan zorgen dat je huid (tijdelijk) gaat schilferen en wat droog en rood kan worden.

Bakuchiol; mocht je nou een (zeer) gevoelige huid hebben of geen goede ervaringen hebben met retinol, dan kan je bakuchiol een kans geven. Dit wordt gezien als een 100% natuurlijk alternatief vanwege de redelijk gelijke effecten op de huid als retinol, maar dan zonder de nadelige bijwerkingen ervan. In dit artikel ga ik dieper in op dit mooie ingrediënt tegen huidveroudering.

Vitamine C; een sterke antioxidant die de huid haar natuurlijke glans teruggeeft, pigmentvlekjes kan verminderen en een herstellende werking heeft. Daarnaast helpt vitamine C om de collageenaanmaak te stimuleren waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes aan worden gepakt en heeft het de eigenschap de huid elastischer en steviger te maken.

SPF; zonschade is niet alleen slecht voor je huid omdat je huid erdoor kan verbranden en het pigmentvlekken kan geven, maar het geeft vooral huidschade op lange termijn en is misschien wel dé nummer één als het aankomt op het veroorzaken van zichtbare huidveroudering (waaronder dus rimpels). In het zondossier van 2023 kan je alles lezen dat je over zonbescherming moet weten. Iedere dag trouw smeren met minimaal SPF30 is dus zeker aan te raden, dus niet alleen wanneer je een dagje naar het strand gaat of gaat zonnen op je balkon of in je tuin. Wear sunscreen en het liefst daarbij nog een petje en/of zonnebril.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks.

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 mei 2023 at 07:08

  Fijn artikel met zeer goede tips.
  Nooit geweten dat bakuchiol retinol is.
  Weer iets geleerd.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 juni 2023 at 14:34

   Bakuchiol is echt een heel mooi (natuurlijk) alternatief voor retinol, het proberen waard!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.