Huis & interieur

Home | Badkamer trends en inspiratie

13 juni 2023

badkamer trends 2023 inspiratie badkamer

Ik ben een enorme liefhebber van uitgebreid in bad gaan met heerlijk luxe badproducten, maar we hebben in dit huis helaas geen bad en geen ruimte om er eentje in te kunnen laten bouwen. Mijn collectie badderproducten wacht dus altijd geduldig op een nachtje hotel, weekendje weg of op vakantie waar ik wel een bad tot m’n beschikking heb. Maar tot die tijd vind ik het dan weer erg leuk om alle badkamer trends te bekijken om inspiratie op te doen en heerlijk bij weg te dromen..

‘Lees ook: Beauty | Mijn favoriete doucheproducten van dit moment.’

badkamer trends 2023 inspiratie badkamer badkamer trends 2023 inspiratie badkamer badkamer trends 2023 inspiratie badkamer badkamer trends 2023 inspiratie badkamer

Hoe prachtig zijn de inspiratie afbeeldingen en foto’s in dit artikel? Ik vind het in ieder geval heerlijk om ernaar op zoek te gaan in woonmagazines, op interieurblogs en Pinterest en sla de absolute pareltjes op om te gebruiken voor een toekomstig moodboard.

Een vrijstaand bad is voor mij toch wel één van de wensen die ik graag wil laten uitkomen als we eenmaal ons droomhuis hebben gevonden over een paar jaar. Zo’n prachtig vormgegeven ruim bad dat los in de ruimte staat oogt heel erg luxe, zorgt voor een ruimtelijk effect en maakt het de eyecatcher van de badkamer. Zeker met zo’n mooie vormgegeven hoge badkraan en een glazen trolley ernaast voor wat badproducten, boek, bloemen en een geurkaars… Zoals je merkt droom ik er al helemaal bij weg ;)

badkamer trends 2023 inspiratie badkamer badkamer trends 2023 inspiratie badkamer

Inspiratie | Badkamer trends 2023

Waar het jarenlang de trend was om de badkamer behoorlijk strak, functioneel en in wit, zwart en antraciet in te richten, is hier een duidelijke ommezwaai in terug te vinden. We zien de badkamer steeds meer als een ruimte in huis waar we onszelf terug kunnen trekken voor een ontspannen douche- of baddermoment en om tot rust te komen. En dat zie je terug in de badkamertrends van dit moment:

Duurzaamheid

Een thema dat werkelijk overal om ons heen niet meer te missen is en tot in iedere ruimte van ons huis doorgevoerd wordt. In de badkamer kan je hierbij denken aan gerecyclede materialen en materialen van betere en duurzame afkomst waardoor het niet alleen een kleinere milieu-voetafdruk achterlaat maar ook veel langer meegaat, maar denk ook aan waterbesparende kranen en kranen met sensoren zodat er steeds minder waterverspilling is.

Organische vormen

De badkamer is een ruimte die vaak nogal ‘hard’ en ‘kil’ aandoet door alle rechte lijnen die hierin worden gebruikt, vaak om de ruimte zo functioneel mogelijk in te kunnen richten en omdat het simpelweg de vorm is van bijvoorbeeld douchecabines. Maar door te werken met meer organische vormen kan zelfs de badkamer meer sfeer en speelsheid krijgen. Denk aan ronde wasbakken/waskommen op een badkamermeubel, een rond bad of in details zoals een ronde spiegel, bolvormige lampen en een ronde badmat.

Een natuurlijk kleurenpalet

Okee okee, de beige interieurtrend is toch al wel serieus wat jaartjes een blijvertje maar kan ook behoorlijk kleurloos en saai (sorry) overkomen. En toch blijft dit natuurlijke kleurenpalet één van de grootste trends, met als verandering dat het net even wat robuuster mag. Denk aan een combinatie met donker hout, zichtbare houtnerven, stoerdere vormgeving en als kleuraccent diep olijfgroen of een vergrijsd bosbessenblauw. Wil je het wat zachter en lichter maken, dan combineren ook zachte pasteltinten juist verrassend goed met een natuurlijk kleurenpalet. Denk aan frisgeel en zachtroze voor een verrassend kleurstatement!

badkamer trends 2023 inspiratie badkamer badkamer trends 2023 inspiratie badkamer badkamer trends 2023 inspiratie badkamer badkamer trends 2023 inspiratie badkamer

Budgetvriendelijke badkamer make-over tips

Natuurlijk kan je helemaal losgaan en bij wijze van de badkamer strippen en opnieuw beginnen op te bouwen, maar dat moet natuurlijk wel binnen je budget en tijdsruimte passen. En zo rigoureus hoef je het ook helemaal niet aan te pakken, want met een paar kleine aanpassingen geef je iedere badkamer een make-over en meer passend bij je woonwensen. Denk bijvoorbeeld aan:

– begin met het opruimen van de badkamer, onnodige spullen uit de badkamer halen en een flinke schoonmaak
– een andere kleur en/of print handdoeken en badmat
– de te witte lichtbronnen vervangen voor warme tinten lampen (maakt een groot verschil in sfeer)
– het toevoegen van natuurlijke elementen als een houten plankje onder je beautyproducten, een rieten mandje voor je maandverbandjes en glazen potten met bamboe deksel voor je (wasbare) wattenschijfjes en wattenstaafjes
– zoek uit hoe lang beautyproducten bewaard kunnen worden, tijd om je kastjes uit te mesten en alleen te bewaren waar je echt heel blij van wordt, houdbaar is en past bij je haar- en huidtype
– het toevoegen van planten in mooie potten. Let hier alleen wel op dat je kamerplanten uitkiest die goed in vochtige en wat meer donkere ruimtes kunnen overleven.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 juni 2023 at 09:37

  Prachtige foto’s om inspiratie op te doen.
  Ik had ooit een ligbad maar kan er helaas nooit meer één hebben omdat ik een
  beperking heb.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 juni 2023 at 11:04

   Ahhh, dat is natuurlijk helemaal niet leuk.. Maar gelukkig zijn er ook heel veel heerlijke producten voor onder de douche om ook hier een ultiem verwenmoment van te maken :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.