Beauty

Mijn top 5 | Beauty favorieten (mei 2023)

1 juni 2023

beauty favorieten mei 2023 (skincare blog)

Er gaan iedere maand heel wat beautyproducten door mijn handen. Niet alleen vanwege mijn werk, maar ook omdat ik simpelweg een ‘beautymeisje’ ben die graag van alles uitprobeert. Maar wat zijn nu écht aanraders en producten die het aanbevelen waard zijn? In dit rijtje beauty favorieten deel ik ze graag met je! In deze top 5 zie je producten van CKD, Heimish, Lush, Glow Botanica en The Ordinary. Okee, en een heleboel skincare-talk (ik kan het niet laten.. ;)

‘Lees ook: Make-up of the day | Kylie Cosmetics & Sothys.’

beauty favorieten mei 2023 (skincare blog)

Beauty favorieten mei 2023

CKD Retino Collagen small molecule 300 Intensive Cream

De claim “Het beste van Korea’s #1 biofarmaceut!” klinkt misschien een beetje heel erg enthousiast, maar dit is wel één van de meest milde retinolproducten die ik persoonlijk heb geprobeerd. Retinol staat er om bekend dat het ondanks de bewezen en zeer effectieve anti-age werking als nadeel heeft dat het de huid wat rood, trekkerig, schilferig en/of droog kan maken, zeker in de opbouwfase. Het is daarom best een zoektocht om te kijken naar een retinolproduct met daadwerkelijk effectieve percentages werkzame stoffen, maar die tóch mild genoeg is zodat je hem zonder problemen kan gebruiken (zelfs rond de ogen).

Deze crème bevat onder andere 0,2% retinal (effectievere vorm van retinol), 55% collageen, elastine, hyaluronzuur, aminozuren, peptiden, niacinamide, cica, aminozuren, ceramiden.. en dat maakt het een heel erg mooi skincare product dat rimpels en lijntjes, pigmentvlekken en andere huidveroudering aanpakt en tegelijkertijd de huidtextuur gladder en steviger maakt. Ook fijn: dit product is vrij van alcohol, sulfaten, parabenen, siliconen, EU-allergenen en minerale oliën.

–> Deze retinolcrème van CKD is verkrijgbaar voor €36,00/25ml bij Haru Haru.

beauty favorieten mei 2023 (skincare blog)

Heimish Matcha Biome intensive repair cream

Als je mij op Instagram volgt dan heb je hopelijk deze reel voorbij zien komen. Hierin deel ik deze crème als tip en vertel ik meer over ‘biome in skincare’. Heel interessant weer om dieper in te duiken, want dit soort producten helpen de huidbarrière weer gezond, elastisch en sterker te maken met milde voedende ingrediënten en vaak aangevuld met fermenten en probiotoca. Dit zorgt voor een optimale balans in de van nature voorkomende bacteriën in je huid en een gezond huidmicrobioom waardoor klachten als huidirritatie, eczeem, bultjes, roodheid en bijvoorbeeld een ruwe huidtextuur zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Heel interessant en een aanrader wanneer je merkt dat je huid het nodig heeft door eerdergenoemde klachten, na een periode van ziekte, stress, medicatie, na over-exfoliëren en voor een zeer droge en gevoelige huid.

Deze Heimish crème heeft een rijke balsemtextuur en bevat onder andere cica, probiotica, matcha-extract, shea boter, kamille, niacinamide en hyaluronzuur. Zonder nasties of irriterende ingrediënten en heerlijk om als een soort nachtmasker te gebruiken in de avond als laatste stap van je verzorgingsroutine.

–> Deze Heimish repair cream is verkrijgbaar voor €20,99/50ml via onder andere Little Wonderland.

lush feeling younger skin tint review

Lush Feeling Younger skin tint

Ook al is het product bedoeld als een vloeibare highlighter en werkt hij daar ook perfect voor (echt, het geeft een prachtige champagne/parelmoeren glow zónder glitters!) ik gebruik hem tegenwoordig dagelijks als allover product gemend met mijn SPF. Een klein likje op de vingertoppen mengen met een crème en vervolgens breng ik dit dus over mijn gehele gezicht en hals aan. Het laat mijn drogere huidje er fris en glowy uitzien en dit doet het ook goed als basis onder eventuele make-up. Dat er dan ook nog eens verzachtend en kalmerend havermoutextract, verzorgende amandelolie, cacaoboter, jojoba-olie en verfrissend oranjebloesemwater in zit is alleen maar een plus als extra laagje huidverzorging. Love it!

–> Lush Feeling Younger skin tint is voor €18,00/20g verkrijgbaar bij Lush.

beauty favorieten mei 2023 (skincare blog)

Glow Botanica Tummy Butter

Toen ik een berichtje kreeg met de vraag of ik open stond om dit product eens uit te proberen, was ik direct heel nieuwsgierig maar tegelijkertijd ook wat kritisch. Want ‘hormonal wellness’ in een crème is niet iets waar ik ervaring mee heb en ik twijfel altijd of dit soort producten wel echt kunnen werken.. De missie van het merk is om hormonale klachten als premenstrueel syndroom, PCOS, Endometriose en Menopauze te verlichten en te verzachten met educatie en natuurlijke, maar effectieve producten. Waaronder dus deze Tummy Butter die als supplementencrème snel wordt geabsorbeerd om krampen, een opgeblazen gevoel, opvliegers en stemmingswisselingen te verlichten.

In een basis van onder andere zonnebloem- en olijfolie zitten een aantal ingekapselde natuurlijke actieve ingrediënten zoals Wild Yam, heemstwortel en Vitex. Deze zouden de hormonale balans stimuleren, een opgeblazen gevoel verminderen en oestrogeen en progesteron in balans brengen. Fijn om te weten: dit product is niet getest op dieren en vrij van oestrogeen, progesteron en hormoonontregelende chemicaliën.

Je brengt deze crème het beste dagelijks aan op je buik, binnenkant dijen en/of binnenkant van je ellebogen. Ik heb dit product de afgelopen periode getest en vind de crème in ieder geval lekker aanvoelen, het heeft een lichte lavendel-vanille-geur en maakt de huid zacht en soepel. Maar opvallend genoeg had ik de afgelopen maand tijdens mijn eisprong en menstruatie duidelijk minder klachten als krampen, buik- en rugpijn en zelfs minder hoofdpijn. Heel erg interessant en ik blijf het product zeker nog even gebruiken om te kijken wat het op langere termijn doet en of het de volgende menstruatieronde weer zo positief bevalt.

–> De Glow Botanica Tummy Butter is verkrijgbaar voor €47,50/50ml.

beauty favorieten mei 2023 (skincare blog)

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Dat goede huidverzorging helemaal niet duur hoeft te zijn en echt in korte tijd een flink verschil kan maken, laat The Ordinary duidelijk zien met onder andere dit serum met hyaluronzuur. Het is een beetje een waterige gelsubstantie en bevat onder andere hyaluronzuur, panthenol (vitamine B5) en rode algen wat samen een flinke hydratatieboost geeft, lijntjes en rimpeltjes verminderd, zorgt voor een ‘plumped skin’ en bijdraagt aan een meer elastische huid.

Je kan dit serum zowel in de ochtend als in de avond aanbrengen, ná het reinigen van je huid en vóór eventuele andere serums, dagcrème, SPF of nachtverzorging. Een paar druppels is voldoende, het trekt snel in, combineert zonder moeite met andere skincare zonder te gaan pillen/rullen en het effect is behoorlijk snel te merken. Het zit niet voor niks heel trouw in mijn routine :) Voor nu maak ik dit flesje zeker nog leeg, maar heb al wel alvast de Marine Hyaluronics van hetzelfde merk besteld omdat ik benieuwd ben naar het verschil in werking tussen deze twee hyaluronzuurvarianten van The Ordinary. I will keep you posted!

–> De producten van The Ordinary zijn onder andere verkrijgbaar bij Douglas. Dit serum is verkrijgbaar in 30ml/€9,95 en 60ml/€17,95.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf en affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 1 juni 2023 at 18:24

    Nu weet ik waarom het laatste product een hype is……
    Ik moet het hebben….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.