Huis & interieur

Love it! | Tencel beddengoed van Coco & Cici

18 juni 2023

tencel beddengoed Coco & Cici ervaring/review, voordelen tencel beddengoed

Sinds een paar weken slapen we hier onder beddengoed van Tencel van het nieuwe Nederlandse en duurzame merk Coco & Cici. Het ziet er niet alleen prachtig luxe uit, maar is ook echt het meest zachte beddengoed dat ik ooit heb gevoeld en het materiaal heeft daarnaast een aantal fijne voordelen voor zowel jezelf als het milieu. Ik ben zó enorm enthousiast dat ik deze tip dan ook heel erg graag met je wil delen!

‘Lees ook: Home | Zo creëer je de perfecte slaapomgeving voor een betere nachtrust.’


tencel beddengoed Coco & Cici ervaring/review, voordelen tencel beddengoed

“Love at first touch..”

Coco & Cici

Coco & Cici is het resultaat van de jarenlange zoektocht van Cathelijne en Marije naar het allerfijnste, meest duurzame en de beste kwaliteit bedlinnen. Hun missie? Sensationeel zacht, ultiem luxe en duurzaam beddengoed maken waaronder alle slaapproblemen worden verzacht én je slaapkamer een flinke upgrade krijgt.

Met hun hoge eisen in hun zoektocht vonden ze alles in Tencel; de meest betoverende stof die alle verwachtingen bleek te overtreffen. Ze beloven hiermee de kwaliteit van jouw slaap naar de allerbeste nachtrust ooit te tillen en geloven zó sterk in hun producten, dat ze een unieke garantie geven: ben je na 30 nachten proefslapen onder het Tencel beddengoed niet tevreden, dan krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

tencel beddengoed Coco & Cici ervaring/review, voordelen tencel beddengoed

De voordelen van Tencel beddengoed

Tencel (ook bekend als Lyocell) is als stof bijna niet te vergelijken met enig ander materiaal. Het is ontwikkeld door het Oostenrijkse premium natuurstoffenbedrijf Lenzing en wordt zorgvuldig en gifvrij verbouwd in beheerde duurzame bossen. Coco & Cici maakte samen met dit bedrijf de weving tot een unieke kwaliteit als het aankomt op kwaliteit, zachtheid en een ultiem luxe gevoel.

Tijdens het volledige proces – van eucalyptusboom tot het spinnen van de vezels en het produceren van het beddengoed – wordt alles voor 99,8% hergebruikt. Het is dus een circulair systeem waarbij geen afval terugkomt in het milieu. Dit maakt Tencel tot één van de meest milieuvriendelijke materialen.

Het Coco & Cici beddengoed van Tencel heeft bovendien een aantal heel fijne voordelen:

– als het op huidgevoel aankomt is het bizar zacht
– het is warmteregulerend (verkoelend in de zomer en warm in de winter)
– de stof is hypoallergeen (een goede keuze bij allergie, huisstofmijt, astma..)
– het is 100% plantaardig en duurzaam (winnaar van de Europese prijs voor het milieu)
– de stof is sterk waardoor je er jarenlang plezier van zal hebben
– de stof is vochtabsorberend, bacteriewerend, lichtgewicht en ademend
– omdat de stof warmteregulerend, ademend/ventilerend en vochtabsorberend is, is het dé tip voor klamme zomernachten en bij nachtzweten in de overgang
– extra bonus: doordat de stof zo zacht is zal je bij het wakker worden minder slaaprimpels en pluishaar ervaren.

tencel beddengoed Coco & Cici ervaring/review, voordelen tencel beddengoed

Onze ervaring met Coco & Cici beddengoed

Toen ik een tijdje geleden enthousiast benaderd werd door Coco & Cici met de vraag of ik hun Tencel beddengoed zou willen uitproberen, was ik direct nieuwsgierig. Niet alleen omdat ik een zwak heb voor mooie merken en producten van eigen bodem, maar ook vanwege onze persoonlijke situatie. Zoals je wellicht wel weet hebben wij een dochter met slaapproblemen waardoor we nu al ruim vier jaar lang gebroken nachten ervaren. Hierdoor zijn onze nachten behoorlijk stressvol en is alles dat belooft om de kwaliteit te verbeteren van de momenten die we wél kunnen slapen meeeeeer dan welkom.

Ik maakte de keuze voor de Tencel dekbedovertrekset in de kleur ‘grijs blauw’ en voor het hoeslaken en de extra kussenslopen in de kleur wit. De kleur grijsblauw matcht prachtig bij de muurkleur op onze slaapkamer en maakt samen met het wit een frisse en rustgevende kleurencombinatie. Direct bij het uitpakken viel het me op hoe bijzonder licht het materiaal is in vergelijking met bijvoorbeeld een dekbedovertrek van katoen en vooral ook hoe ENORM zacht dit materiaal is. Alhoewel ik het liefst direct het bed wilde opmaken, wordt aangeraden het beddengoed eerst te wassen voor gebruik. Gelukkig was het allemaal in no time gedroogd – gewoon aan de lucht – en doordat ik het goed uitgeslagen en uitgehangen had was een strijkbeurt niet echt nodig en kon het diezelfde avond nog getest worden.

Eerlijk is eerlijk: het beddengoed is wel behoorlijk aan de prijs – iets dat ook bijna niet anders kan met zo’n hoge kwaliteit en duurzaamheid – dus dat kan even een drempel zijn om jezelf dit beddengoed cadeau te doen. Maar de combinatie van de luxe uitstraling, het bizarzachte materiaal, mooie kwaliteit, duurzaamheid en het verhaal achter dit bedrijf van eigen bodem maakt dit wel tot een tip die ik meer dan graag met je deel.

De stof is niet uit te drukken of te vergelijken zo zacht aan de huid; niet synthetisch glad, maar echt heerlijk luchtig en boterzacht. En dat lígt me lekker! Het is heerlijk om dit materiaal op de blote huid te voelen, de deken over je heen te trekken en je gezicht op het kussen te leggen. Iedere avond weer een genot, een ultiem cocoongevoel en het voelt alsof je in een viersterrenhotel onder de lakens kruipt waarbij direct de dag van je afglijdt.. En yes, dat draagt zeker bij aan een betere slaapkwaliteit in die spaarzame uren die we door kunnen slapen. Nee, ik heb geen aandelen in dit bedrijf maar ben echt oprecht enorm enthousiast over dit prachtige beddengoed. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Natascha - Zijtikt.nl
  Reply Natascha - Zijtikt.nl 19 juni 2023 at 19:44

  Oehh, dit klinkt echt heel fijn! Zeker met dit warme weer, thnx voor de tip!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juni 2023 at 09:49

   Het is er echt perfect voor, voelt zoveel koeler en frisser aan!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.