Beauty

Foundation Friday | IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation

16 juni 2023

IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation review, Porcelain

Het is inmiddels alweer ruim zeven jaar geleden dat ik deze foundation voor het eerst in mijn handen had en er een review over schreef. Nu, zoveel jaar later, kwam hij weer op mijn pad en ik was benieuwd of ik nog steeds dezelfde mening erover zou hebben. De IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation is namelijk een foundation en huidverzorgingsproduct in één met een aantal heel fijne eigenschappen. In dit artikel lees je er alles over!

‘Lees ook: Skincare tip | Klorane Stick Mask (review).’

IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation review, Porcelain

IMAGE Skincare I Conceal foundation review

De belofte

“Creëer een egaliserend effect, voed en bescherm de huid met deze all-in-one foundation met SPF 30. Deze foundation zorgt niet alleen voor een prachtig egale kleur, maar is tegelijkertijd een hydraterend en herstellend product. Zo kalmeert het de huid bij irritaties en roodheden, waardoor het ook perfect te gebruiken is na intensieve behandelingen.”

Ingrediënten

Deze foundation is op waterbasis met kleurpigmenten en siliconen en bevat een heel rijtje aan fijne verzorgende ingrediënten zoals squalaan, cica, algenextract, lipiden, hyaluronzuur, extract van de Japanse kamperfoelie, retinol, vitamine E, vitamine C en peptiden. Bovendien zit er dus een minerale SPF30 in. En dat maakt het een heel erg mooi product waar je huid heel erg blij mee zal zijn; de combinatie van dekking, zonbescherming en een heel rijtje aan helende en huidverbeterende ingrediënten die huidveroudering aanpakken én door de ademende kwaliteit de huid niet afsluit.

Fijn om te weten: deze foundation is zelfs geschikt voor na intensieve gezichtsbehandelingen zoals peelings en is waterafstotend.

Prijs en verkrijgbaarheid

De IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation is in zeven tinten verkrijgbaar via de IMAGE Skincare webshop en via salons voor €52,00/28ml, maar nu in de aanbieding voor €44,20.

IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation review, Porcelain

Review

Zoals je in de review uit 2017 kon lezen en zien zijn zowel de verpakking als de samenstelling van de IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation veranderd. Het zit nu niet meer in een pompflacon maar in een tubetje en qua ingrediënten heeft het een flinke upgrade gehad. Het tubetje werkt heel erg goed, je kan zo heel precies de juiste hoeveelheid product uit de verpakking krijgen en dat is maar goed ook, want met een klein beetje kom je een hééél eind. Eigenlijk dekt ‘foundation’ niet de lading van dit product, want je kan het op meerdere manieren gebruiken:

– als foundation voor een dekking die in de buurt van een full coverage komt
– als een spot concealer om vlekjes, kringen en wallen te bedekken
– gemengd met je dagcrème om een BB/CC Cream effect te krijgen met een lichte tot medium dekking.

IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation review, Porcelain IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation review, Porcelain IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation review, Porcelain

Omdat het product zo dekkend is en een full coverage niet mijn voorkeur heeft, besloot ik deze foundation te mengen met mijn SPF waardoor je maar een erwtje product nodig hebt om het resultaat op de foto’s te krijgen. Mijn gezicht is op dit moment wat meer vlekkerig en ‘reactief’ door de hooikoorts (die dit jaar erger dan ooit lijkt te zijn..) maar het resultaat is duidelijk zichtbaar! Het geheel is egaler met minder roodheid, oogt fris, niet cakey of te dekkend en de finish is heel natuurlijk met een subtiele glow. Ook is de lichtste kleur, Porcelain, een heel erg goede match met mijn huid.

Nog een heel erg fijn voordeel: deze foundation blijft de hele dag mooi op z’n plek zitten en voelt prettig aan, zelfs met klam weer met temperaturen rond de 30C.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 juni 2023 at 06:25

    Prachtige dekken geeft deze zeer mooie foundatian.
    Het is afgeprijsd nog nog wel heel duur.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.