Beauty

IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum

2 juni 2023

IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum review Fair Neutral 11

IT Cosmetics lanceert een nieuwe concealer die méér biedt dan enkel een product met direct resultaat. De IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum bevat namelijk een aantal ingrediënten die ook op langere termijn werken aan huidverbetering als het aankomt op pigmentvlekjes, hydratatie en vermindering van donkere kringen. Klinkt goed! In deze uitgebreide review lees je alles over het product én zie je het resultaat met voor- en nafoto’s.

‘Lees ook: How to | Tips tegen wallen en donkere kringen.’

IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum review Fair Neutral 11

IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum review

De belofte

“Ontdek IT! Zeg maar ‘bye bye’ tegen pigmentvlekken, donkere kringen onder de ogen en een ongelijkmatige huidtextuur met de Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum. Deze, naar wens op te bouwen concealer die een medium-dekking geeft, bevat ons exclusieve Super Bright Serum met niacinamide, hyaluronzuur en cafeïne voor onmiddellijke dekking én na verloop van tijd ook een zichtbare verbetering van huidissues. De lichtgewicht textuur en natuurlijke finish maken een makkelijke, laag over laag, applicatie mogelijk zowel onder als over make-up.”

Ingrediënten

Dat je hier niet alleen te maken hebt met een make-upproduct maar óók met een serum, is duidelijk terug te zien in de ingrediëntenlijst. Zo zitten er naast de basis van water, glycerine en kleurpigmenten ook huidverzorgende en huidverbeterende ingrediënten in zoals 2% niacinamide, cafeïne, cica, vitamine E en hyaluronzuur. Siliconen staan pas helemaal aan het eind van het ingrediëntenlijstje en deze concealer is verder vrij van alcohol, minerale olie, parabenen, talk en parfum en is vegan.

Prijs en verkrijgbaarheid

De IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum is verkrijgbaar voor €29,95/6,7ml in 18 verschillende tinten bij onder andere ICI Paris XL en Parfumdreams.

IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum review Fair Neutral 11 IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum review Fair Neutral 11 IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum review Fair Neutral 11

Review

De verpakking van deze concealer is duidelijk iets waar over nagedacht is. Aan de ene kant heb je de concealer met een grotere applicator waardoor je hem goed in dotjes aan kan brengen waar je concealer nodig hebt of donkere (pigment)vlekjes hebt. Aan de andere kant zit een ingebouwde  mini kabuki brush waarmee je de concealer vervolgens heel mooi kan blenden. Deze is heel erg zacht maar wel behoorlijk stevig, waardoor ik het persoonlijk net iets prettiger vind om het product met mijn vinger al ‘kloppend’ uit te werken op de huid. Maar de ingebouwde brush is dan wel weer handig voor weekendjes weg of vakanties.

De textuur van deze IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum is iets aan de dunnere kant en dat zorgt ervoor dat je hem mooi kan laten versmelten met je huid, zonder dat hij te snel opdroogt. Ook voelt het heel licht aan op de huid, trekt hij niet in rimpeltjes en lijntjes en is de finish niet te dof/mat waardoor het resultaat vooral heel natuurlijk is. Maar let op en gebruik niet teveel product in één keer, dan kan deze concealer alsnog wat ophopen en daardoor juist wél lijntjes en rimpeltjes accentueren. A little goes a long way!

IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum review Fair Neutral 11 IT Cosmetics Bye Bye Dark Spots Concealer + Serum review Fair Neutral 11

Normaal gesproken breng ik een concealer altijd aan ná het aanbrengen van een foundation of BB Cream, maar voor de foto’s in dit artikel heb ik alleen gebruik gemaakt van deze concealer zodat je goed kan zien wat het product op zichzelf aan resultaat geeft. Kijk vooral naar het verschil bij de melasma/pigmentvlekken op mijn jukbeenderen en onder de binnenste ooghoeken. Ik heb de kleur Fair Neutral 11 gebruikt, die misschien nét een tintje te donker en ietsje te ‘warm’ is voor mij maar eenmaal uitgewerkt en in combinatie met overige make-up is daar niets meer van te zien. Wel iets om rekening mee te houden, want dit is de lichtste kleur in de collectie.

De dekking is volgens de beloftes medium & buildable en daar ben ik het zeker mee eens. Het licht er natuurlijk een beetje aan hoeveel product je gebruikt en hoe je hem uitwerkt, maar je kan er zowel een licht tot medium dekking mee behalen als een volle medium dekking wanneer je hem in twee dunnere laagjes aanbrengt. Persoonlijk hou ik niet van een dikkere laag product op één plek en zelfs met ‘zuinig’ gebruik kan je er een mooi en natuurlijk resultaat mee halen wat duidelijk kringen, wallen en zowel donkere als rode vlekjes mooi egaliseert. Dit is op de foto’s heel erg duidelijk te zien en het resultaat blijft ook nog eens de hele dag mooi zitten, zeker wanneer je er een dun laagje transparante poeder over aanbrengt.

Een heel er groot pluspunt bij dit product vind ik de toegevoegde huidverbeterende ingrediënten. Je hebt dus het voordeel van de directe dekking zoals je van een concealer mag verwachten, maar je brengt er dus tegelijkertijd ook een huidverzorgend product bij aan dat op de langere termijn werkt aan het verminderen van (pigment)vlekjes, donkere kringen, fijne lijntjes en een minder droge huid. En yes, daar wordt deze skincarejunkie erg enthousiast van :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf en een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Donna
    Reply Donna 11 juni 2023 at 14:22

    Ik ben een fan van It Cosmetics. Dit gaat dan ook mijn volgende concealer worden!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 14 juni 2023 at 11:07

      Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd of jij hem ook fijn gaat vinden :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.