Beauty

Review | MAE Airstyler 5-in-1 haarstijler (Dyson Airwrap dupe?)

17 juni 2023

MAE Airstyler review, Dyson Airwrap dupe?

De MAE Airstyler is een 5-in-1 multistyler waarmee je in een handomdraai verschillende haarstijlen kan maken. Hij wordt geleverd met vijf verschillende opzetstukken waardoor je hem kan gebruiken om je haar droog te föhnen en volume te creëren, maar je kan er ook beachy waves, een sleek blow out en zelfs krullen mee maken. En yes, dat laatste gaat met dezelfde techniek als de bekende Dyson Airwrap waardoor dit wel eens een heel interessante dupe zou kunnen zijn. Ik heb deze haarstylingtool uitgebreid voor je getest. Lees verder voor alle informatie en een uitgebreide review!

‘Lees ook: Dr Organic | Lief voor je huid én de planeet.’

MAE Airstyler review, Dyson Airwrap dupe? MAE Airstyler review, Dyson Airwrap dupe?

MAE Airstyler review

De belofte

“Ontdek de MAE Airstyler 2023, de ultieme haarstylingtool waarmee je in een handomdraai de mooiste kapsels creëert. Dankzij de nieuwste technologie en innovatieve functies is deze multistyler een absolute must-have voor elke beautylover. Met maar liefst 5 opzetstukken kun je eindeloos variëren en keer op keer de perfecte look creëren.”

Eigenschappen

De MAE Airstyler is een uitgebreide haartool en komt met de volgende specificaties:

– 5 opzetstukken (haarföhn, volumeborstel, gladmakende föhnborstel en 30mm ‘airwrap’-opzetstukken voor zowel linksom als rechtsom)
– wordt geleverd met handleiding en hittebestendige anti-sliphandschoen
– drie warmtestanden (35C, 65C en 95C) die hittebeschadiging voorkomen
– krachtige luchtstroom met 60.000 omwentelingen per minuut
– ook heel fijn: deze föhn wordt geleverd met twee jaar garantie, 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren mogelijkheid.

Prijs en verkrijgbaarheid

De MAE Airstyler (2023 editie) is verkrijgbaar via de eigen webwinkel van MAE Official voor €69,95 inclusief verzendkosten.

MAE Airstyler review, Dyson Airwrap dupe? MAE Airstyler review, Dyson Airwrap dupe? MAE Airstyler review, Dyson Airwrap dupe?

Review

De MAE Airstyler wordt geleverd in een doos met een inlay waar alle opzetstukken netjes in passen, dus je kan alles na gebruik telkens netjes opbergen. Het apparaat zelf is uitgevoerd in een grijze kleur met fuchsiaroze accenten en je klikt eenvoudig de opzetstukken op het apparaat. Eerlijk is eerlijk: één en ander had van mij persoonlijk net even iets mooier afgewerkt mogen zijn, maar het apparaat ligt verder heel erg prettig in de hand, is niet te zwaar en de losse opzetstukken werken allemaal zoals je mag verwachten. Ook fijn is dat het snoer meedraaiend is – waardoor deze niet in de knoop komt te zitten – en dat het snoer lekker lang is.

De föhn-functie werkt zoals je mag verwachten en ik heb mijn fijne halflange haren er in een korte tijd mee aangedroogd, zodat ik verder kan gaan met de styling met de gladmakende föhnborstel, volumeborstel of de opzetstukken met aeronamische luchtwerveling (de airwrap dupe/’coanda effect’). Ik ben helemaal niet handig met stylingtools, maar kreeg met een beetje oefenen al heel snel een mooi resultaat alsof ik mijn haren had laten doen door een kapper. Met mijn fijne haren krijg ik er vooral veel volume van, love it! Het blijft bijzonder hoe deze techniek werkt om krullen of waves te maken; je pakt namelijk een plukje haar, houdt het opzetstuk er tegenaan en op de één of andere manier wordt de lok er tegenaan gezogen en vanzelf eromheen opgerold waardoor er een krul ontstaat. Als je niet zo handig bent, draag dan wel de meegeleverde hittebestendige antisliphandschoen omdat het opzetstuk tijdens het gebruik behoorlijk warm wordt.

–> Tip: voor het beste effect maak je je haren niet helemaal droog voordat je met de krul-opzetstukken aan de slag gaat. Begin met de hoogste stand (3) terwijl je dit een halve minuut vasthoudt en vervolgens zo’n 5-10 seconden op de laagste stand (1) zodat de krul wordt ge-set. Heb je al je haren gedaan? Schud dan pas alle krullen losjes uit met je handen en fixeer met haarspray.

Persoonlijk vind ik het heel erg fijn dat de warmste stand ‘slechts’ 95C is. Er zijn heel erg veel hittetools voor je haar die tot 220C (of nog warmer) in te stellen zijn, waar je dus gemakkelijk haarbeschadiging door kan krijgen. De maximale temperatuur is effectief genoeg om je haren goed in model te krijgen, zonder dat ik me heel erg zorgen hoef te maken dat ik mijn haren meer schade toebreng dan lief voor ze is.

Is de MAE Airstyler een goede Dyson Airwrap dupe? Ik heb de Dyson Airwrap al heel erg lang op mijn wensenlijstje staan nadat mijn haren er tijdens een event mee waren gedaan. Mijn haren bleven toen heel lang mooi in model en het hele high-end gevoel van dit prachtige luxe product telt natuurlijk ook mee. Het is daarom een beetje oneerlijk vergelijken, maar er zijn wel een aantal duidelijke verschillen; de afwerking van Dyson is hoogwaardiger en luxer, hij komt met een prachtige bewaardoos, kan tot 150C, heeft bijna dubbel zoveel omwentelingen per minuut en komt met een cool shot functie. Maar daar hangt dan ook een heel ander prijskaartje aan vast: zo kost de Dyson Airwrap €599,- en deze MAE Airstyler €69,95. En dat enorme prijsverschil zie je er niet aan af als je je haren eenmaal gestyled hebt en je hebt hiermee dan ook zeker een mooie multistyler in handen waar je alle kanten mee op kan qua verschillende haarstijlen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf. *

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 juni 2023 at 19:46

    Heel fijn dat er nu eindelijk een dupe van is die zeer betaalbaar is.
    Fijne tips.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.