Mama & Kind Reizen & vrije tijd

Uit tip | Attractiepark Slagharen

3 juni 2023

attractiepark slagharen, uit tip, gezin jonge kinderen, 2023 ervaring

Eén van de dingen die wij als gezin het liefste doen is samen herinneringen maken met dagjes uit, zoals naar een pretpark gaan! Er zijn natuurlijk een aantal heel bekende pretparken waar je ook wel het meeste over leest, maar er zijn er ook die gek genoeg wat minder bekend zijn terwijl ze garant staan voor een enorm leuk dagje uit met het hele gezin. Zoals Attractie- en Vakantiepark Slagharen. (Yes, het vroegere pretpark dat vooral bekend stond om de pony’s.) Wij waren er onlangs samen met onze kinderen en hadden zó’n leuke dag, dat ik dit graag met je deel als uit tip!

‘Lees ook: Uit tip | Kidsstock Festival Rotterdam (11 juni 2023).’

attractiepark slagharen, uit tip, gezin jonge kinderen, 2023 ervaring

Attractiepark Slagharen

Officieel is de naam tegenwoordig Attractie- en Vakantiepark Slagharen, omdat het een combinatie is tussen een vakantiepark met verschillende accommodaties, een waterpark voor veel zwemplezier en een attractiepark met meer dan 30 attracties. Geen Ponypark Slagharen meer en geen pony’s meer, maar nog wél een pretpark in een Wild West thema. Yi-haaa!

Dit jaar bestaat het pretpark alweer 60 jaar en dat werd afgelopen zaterdag gevierd met een festivaldag, inclusief openingsceremonie, diverse optredens, een live spelshow, parade, foodtrucks en zelfs een vuurwerkshow.

“Zo’n mijlpaal mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. We prijzen ons gelukkig dat we al 60 jaar lang mensen een geweldige dag mogen bezorgen. Wat begon als een ponypark, is nu een attractie- en vakantiepark waar mensen nog steeds de mooiste Wild West avonturen beleven. Maar dan in de tijdsgeest van nu. Dit hebben we alleen kunnen bereiken dankzij de toewijding van onze 700 medewerkers en partners. We zien deze mijlpaal dan ook als een uitnodiging om met elkaar ook weer het maximale uit de volgende 60 jaar Slagharen te halen.” – Dave Storm, algemeen directeur

Dit jubileumjaar staat in het teken van een reeks vernieuwingen en nieuwe initiatieven. Zo opende eerder dit jaar de nieuwe attractie Red Bandits Adventure, een spannende en visuele boottocht voor de hele familie. En, is er met de komst van de Red Rock cottages, geïnvesteerd in nieuwe accommodaties op het vakantiepark. Ook zal er dit jaar een eerste editie van een Halloween-event worden gehouden, dit griezelevenement vindt plaats van 7 tot en met 29 oktober 2023.

attractiepark slagharen, uit tip, gezin jonge kinderen, 2023 ervaring attractiepark slagharen, uit tip, gezin jonge kinderen, 2023 ervaring

Een uitje voor de hele familie

Hoe leuk wij een dagje uit naar een pretpark ook vinden, bij veel pretparken is het eigenlijk vooral behoorlijk druk en draait zo’n dag uit op veel in de rij staan en een stuk minder attracties mee kunnen pakken dan je vooraf gewild had. Gelukkig is de sfeer, muziek en het lekkers op zo’n dag ook een bonus die absoluut niet vergeten mag worden, maar toch kan het behoorlijk wat frustratie opleveren.

We waren zowel op de openingsdag van de nieuwe attractie – Red Bandits Adventure – als tijdens de feestdag van het 60-jarig bestaan uitgenodigd met ons gezin. Té leuk! En alhoewel het op beide dagen heerlijk zonnig weer was, viel ons vooral de drukte heel erg mee en was er een prettige doorloop bij de attracties waardoor we eigenlijk nergens echt heel lang in de rij hebben hoeven staan. Okee okee, behalve bij de nieuwe Red Bandits Adventure maar dat komt vast omdat dit een nieuwe ride is. We hebben hierdoor dus eigenlijk alles wat we aan attracties mee wílden pakken, ook kunnen beleven. Heel leuk!

Mochten we een aantal aandachtspuntjes op moeten noemen; veel Engelstalig personeel in de horeca, redelijk wat arcade/gok-spelletjes verspreid door het park, misschien is dit pretpark net iets meer gericht op gezinnen met jongere kinderen en wellicht minder uitdagend voor oudere tieners, één en ander mag iets meer mee met de tijd en stiekem hadden we de Red Bandits Adventure misschien nét iets spannender verwacht..

Maar de gehele sfeer op het park is vooral heel ontspannen en ‘gemoedelijk’. Een beetje een gekke combinatie en niet snel iets dat je bij een pretpark zou zeggen, maar wij vonden de sfeer bij Attractiepark Slagharen heel erg prettig als gezin met jongere kinderen. Geen keiharde muziek, geen benauwende drukte, geen enorme wachttijden bij attracties, het leuke en goed doorgevoerde Wild West thema, een leuke liveshow door de parkmascottes en meer dan voldoende restaurantjes en eetgelegenheden (inclusief bekendere ketens zoals Dunkin’ Donuts en Subway) waar iedereen wat lekkers tussen kan vinden. We hebben ons enorm vermaakt en – hoe cliché dan ook – dat we de meiden zó enorm zien genieten met hun stralende ogen maakt het toch wel echt compleet. En nee, ik krijg er niet voor betaald om zo enthousiast te zijn ;)

Nog iets dat we als een groot pluspunt hebben ervaren: het verrassend aantal attracties waar ook de jongste van vier jaar (en nét 105cm lang) al mee in mocht. Zo voelde het echt als een uitje voor de hele familie samen en hebben we slechts een paar keer op hoeven te splitsen zodat de ene ouder met onze oudste van negen jaar mee kon in een attractie. Ondanks dat we er dus in relatief korte tijd twee keer zijn geweest, krijgen we nu al een aantal keer de vraag wanneer we weer gaan. Dat zegt eigenlijk voldoende!

–> Pssst, tipje! Via websites als Actievandedag.nl, Leukstetickets.nl en ANWB.nl lopen er op dit moment acties waardoor je met zo’n 50% korting kaartjes voor dit pretpark kan kopen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 3 juni 2023 at 08:19

    Wat leuk en gezellig.
    Mooie foto’s.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.