Beauty

Foundation Friday | Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review

23 juni 2023

Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review F3

Dit is toch wel één van de beste make-upontdekkingen die ik de afgelopen tijd gedaan heb. There, I said it! Deze ‘Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation’ kost nog geen tientje, is verkrijgbaar in 50 kleuren (!), geeft een behoorlijke dekking en blijft echt de hele dag mooi op z’n plek. In deze review lees je er alles over, inclusief een kleine kanttekening én full face foto’s.

‘Lees ook: Skincare | Rosental Organics review.’

Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review F3

Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review

De belofte

“Een lichtgewicht maar op te bouwen full coverage foundation in 50 kleuren die geschikt is voor ieder huidtype en alle huidtinten. De olievrije crèmeformule droogt op tot een long-lasting, demi-matte finish zonder lijntjes of droge plekjes te accentueren.”

Ingrediënten

Deze foundation is op basis van water, siliconen en kleurpigmenten waar verder onder andere vitamine E (werkt voedend en beschermend) en lecithine (werkt verzachtend en herstelt de lipidelaag van de huid) in zit. Geen make-up x skincare product zoals we steeds vaker zien met serumfoundations en de (Korean) BB/CC Creams, maar echt gericht op een hoge dekking en longlasting effect. Wel fijn om te weten: deze foundation is vegan en dierproefvrij en bevat geen parabenen, olie en parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation is verkrijgbaar met een adviesverkoopprijs van €10,00/23ml, maar is zeer regelmatig in de aanbieding via bijvoorbeeld Parfumerie Douglas, Lookfantastic en Zalando.

Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review F3 Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review F3 Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review F3 Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review F3 Makeup Revolution Conceal & Define full coverage foundation review F3

Review

De verpakking van deze foundation spreekt mij persoonlijk wel aan; het matglas met de roségouden accenten vind ik mooi en een flacon waar je doorheen kan kijken is behoorlijk handig omdat je zo goed kan zien hoeveel product er nog in zit. Bovendien wordt hij geleverd met een soort grote lipgloss-applicator (doe foot), waardoor je heel simpel een aantal stippen op je gezicht kan zetten en het product zo verder uit kan werken met een kwast, je vingers of sponsje/blender.

De textuur van de Revolution Conceal & Define foundation is wat aan de dikkere kant en droogt redelijk snel op. Iets dat je vaak tegenkomt bij dit type longlasting foundations met een mattere finish, maar dat betekent wel dat je redelijk snel moet werken om hem zo mooi mogelijk met de huid te laten versmelten. En ondanks dat ze beloven dat deze foundation voor alle huidtypes geschikt is, moet hier dus – zeker voor de drogere en iets rijpere huidjes – een kanttekening bij gezet worden. Vooraf je huid goed verzorgen en hydrateren is een múst wil je er een mooi, fris en enigszins natuurlijk resultaat uit willen halen :)

Ik draag deze foundation in de kleur F3 (“For fair skin tones with a cool undertone”) en vind dit een heel erg mooie match met mijn eigen huidtint, waardoor hij naadloos aansluit bij mijn hals en oren zonder te warm/oranje of te koel/roze te zijn. De demi-matte finish komt bij mij misschien iets meer satin-richting-glowy over, maar dat komt dus omdat ik bij deze foundation met een echt goed gehydrateerde huid moet beginnen omdat het resultaat met mijn drogere huid anders niet zo mooi wordt. Maar met een aantal keer ‘spelen’ kom je er al snel uit hoe je deze foundation voor je huid kan laten werken en die extra moeite vind ik hem zeker waard als ik het eindresultaat zie. Het is zeker een foundation met een behoorlijke dekking, maar tegelijkertijd zonder een cakey of te droog effect en het blijft de hele dag op z’n plek zitten. I’m impressed!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 juni 2023 at 17:39

  Dit ziet er zo goed uit.
  Ik ga even één shoppen.
  Zeer betaalbaar.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.